bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt og spiltips: Gladbach – Werder Bremen

Optakt og spiltips: Gladbach – Werder Bremen

Læs optakt og få spiltips til fredagens danskerdyst i Bundesligaen.

Hjemmeholdet er uden sejr i deres første to forårskampe, mens Werder Bremen har hentet fire point. Kan Andreas Christensen og Gladbach få forårets første sejr eller fortsætter Jannik Vestergaard og Werder pointhøsten?

Til denne uges oddsduel har vi allieret os med eksperttipperen AODO (Alle os der oddser) fra Tipperen.dk, der skal forsøge at fravriste Casper Høygård tronen som bulibolds oddskonge. Kommentatoren fra Discovery Networks har haft odds-føretrøjen siden før vinterpausen. De to herrer skal hver spille for 500 kr. på Oddset hos Danske Spil på alle de 5 TV-kampe, og der skal minimum satses 50 kr. pr. kamp.

Gladbach

For anden gang i træk er Gladbach udvalgt til at skulle spille en fredagskamp. I sidste runde tabte de 1-0 ude mod Mainz og gled dermed ud af top fire. Generelt har Gladbach et lidt anstrengt forhold til fredagskampe. De seneste seks af slagsen har således resulteret i fem nederlag og en enkelt uafgjort, ligesom det ikke er lykkedes at score i nogen af dem.

Mod Werder Bremen har die Fohlen dog som regel godt styr på det, når de får lov at spille hjemme. I de seneste fire indbyrdes opgør har Gladbach hentet 10 ud af 12 mulige point på Borussia-Park.

Mod Mainz fik Hinteregger lov at spille fra start, og selvom der var lidt afstemnings vanskeligheder mellem ham og Andreas Christensen, så får han formentlig genvalg. Det samme gør Jonas Hofmann, hvis ikke Dahoud når at blive sin håndskade kvit.

Mens Dahoud er tvivlsom, er Gladnach fortsat uden de skadede Schulz, Dominguez, Jantschke, Hahn og Herrmann. De to sidstnævnte er dog i gang med genoptræningen, og hvis alt går vel, kan de forventes tilbage på banen inden for en overskuelig fremtid.

Werder Bremen

Gæsterne leverede et fornemt comeback, da de i sidste runde vendte 1-3 til 3-3 hjemme mod Hertha Berlin. Pizarro var om nogen manden bag comebacket, da den aldrende peruvianer scorede to gange. Det var i øvrigt hans Doppelpack nummer 34 i Bundesligaen, og han blev samtidig den næstældste spiller til at score to mål i samme kamp.

Werder har med fire point i deres første to kampe i foråret for alvor fået kontakt med stregen, men skal de op over, skal deres defensiv forbedres. Kampen mod Hertha var således kamp nummer 22 i træk, hvor de grønblusede lukkede minimum et mål ind.

Der bør dog også være forhåbninger om, at defensiven kan stabiliseres. Nyindkøbet Djilobodji havde en stor kamp i sidste runde, og han er således med igen ved siden af Vestergaard til fredagens kamp.

Nogle af dem der til gengæld må sidde over er Yatabaré og Gracia, der begge er ude med karantæner, ligesom Wolf, Zetterer, Sternberg, Bargfrede og Johannsson er ude med skader.

Grillitsch er fortsat tvivlsom, og hvis han ikke når at blive klar, forventes det, at Fin Bartels får lov at spille fra start.

 

Bud på startopstillinger

Gladbach: Sommer – Korb, A. Christensen, Hinteregger, Wendt – Dahoud, Nordtveit – Traoré, F. Johnson – Stindl, Raffael

Werder Bremen: Wiedwald – Gebre Selassie, Vestergaard, Djilobodji, U. Garcia – Fritz, Junuzovic – Kleinheisler, Grillitsch – Pizarro – Ujah

Vidste du, at…:

Gladbachs Yann Sommer i sidste sæson havde en redningsprocent på 83? I denne sæson er han helt nede på 61 procent, hvilket statistisk set gør ham til den dårligste målmand i Bundesligaen.

Eksperttips

Spilforslag

AODO, Tipperen.dk

Gladbach – Werder Bremen over 3,5 mål 2,15 (100 kr)
Det lugter gevaldig af mål i det her opgør og oddset er også derefter, men min. 4 mål her virket langt fra urealistisk. Gladbach står efter 19 kampe med en målscore på 35-34 så det vidner om et hold der spiller offensivt. Kun i 2 ud af 19 kampe har det lykkes dem at holdet målet rent og det bliver næppe nummer 3 i aften, når Bremen kommer på besøg. Werder Bremen ligner et forvandlet hold her i foråret og har scoret 3 gange i de 2 første opgør. Først slog man Schalke ude med 3-1 og i sidste weekend spillede mand 3-3 mod Hertha Berlin hjemme. Bremen har endnu ikke holdt målet rent i denne sæson og det første bliver heller ikke i aften, når de skal til Gladbach som har scoret næsten 2 mål i snit pr. kamp. I 7 ud af de sidste 8 kampe de har mødt hinanden her på Gladbachs hjemmebane er der kommet min. 5 mål og i de 8 kampe har der været 41 scoringer.

Casper Høygård, Discovery Networks

Gladbach – Werder Bremen Pizarro scorer 3,95 (50 kr)
En fuldstændig uforudsigelig kamp, hvor Gladbach skal rejse sig efter to nederlag og Werder Bremen skal forsøge at bygge videre på deres målbonanza. Jeg kan ikke finde værdi i en vinder, så går en anden vej. Bundrutinerede Claudio Pizarro har scoret tre gange i de første to kampe i 2016 og han sparker tilmed straffespark. Fint odds på, at han finder vej til nettet på et eller andet tidspunkt i kampen.

Spil her

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!