bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bundesligaen fortsætter med fem udskiftninger i den nye sæson
DFL, Christian Seifert, fem udskiftninger

Torsdag har de 36 klubber i 1. og 2. Bundesliga sammen med DFL vedtaget, at det også i sæsonen 2020/21 vil være tilladt for klubberne at foretage fem udskiftninger i løbet af kampen.

Siden fodbolden blev genoptaget i Tyskland i maj måned, har klubberne haft mulighed for at skifte fem gange. Det var en regel, der blev indført for at skåne spillerne i et komprimeret kampprogram og for at forskåne dem for skader efter måneder uden fodbold.

Nu har de 36 klubber i landets to bedste rækker så besluttet sig for, at det også i den kommende sæson skal være muligt at foretage fem udskiftninger i løbet af sæsonen. Det blev resultatet af et virtuelt møde, klubberne torsdag havde med DFL, hvor der også blev givet grønt lyst til det udvidede hygiejnekoncept, som DFL har udarbejdet.

Det giver blandt andet DFL beføjelse til at sanktionere klubber og spillere, hvis de overtræder reglerne, mens de optræder i klubregi. En spiller kan altså ikke straffes af DFL, hvis han forbryder sig mod Coronareglerne i privaten.

Reglen med fem udskiftninger tilgodeser især de større hold, der kan holde en større trup til ilden og give nogle af deres breddespillere chancen, ligesom de i kampe mod mindre hold kan holde intensiteten i længere tid ved at have fem udskiftninger.

Mens 1. og 2. Bundesliga mandskaberne altså har besluttet sig for at fortsætte med fem udskiftninger i 2020/21 sæsonen, så har klubberne i 3. Liga allerede vedtaget, at de går tilbage til den oprindelige regel med blot tre udskiftninger.

Bundesligasæsonen 2020/21 begynder fredag den 18. september, når mestrene fra Bayern München møder Schalke 04, mens første runde af pokalturneringen traditionen tro spilles ugen forinden.

I denne uge kom det også frem, at RB Leipzig regner med at kunne have tilskuere på stadion til den første runde i Bundesligaen.

You may also like
2. Bundesliga
Gennemgang af 2. Bundesliga – Nostalgi er ikke, hvad det har været
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga
Quiz: Kan du nævne de 36 hold i 1. og 2. Bundesliga 2021/22?
Union Berlin, optakt, udebanefans
Udebanefans fra tredje spillerunde, fem udskiftninger og ingen enighed om 50+1 regel
Dortmunds fans, spilletidspunkter, optakt
Spilletidspunkter for 2021/22 sæsonen – Ingen mandagskampe og flere opgør lørdag 15:30