bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bidder fra den tyske presse: En sand prof og en golfprof

Bidder fra den tyske presse: En sand prof og en golfprof

Hvad rører sig i de tyske medier i denne uge? bulibold.dk leverer et kort overblik over et par af de vigtigste emner fra ugen, der gik – direkte fra vores mand i München.

Mere Löw for die Nationalelf

Jogi Löw ser ud til at være manden, der skal føre Tyskland videre, også efter VM i Brasilien. Efter en uge med intense skriverier om en forestående aftale mellem Löw og DFB tog hovedpersonen selv bladet fra munden efter VM-kvalifikationskampen mod Færøerne tirsdag aften. Her sagde Löw at han ikke har i sinde at tænke på forlængelse før Tyskland officielt har kvalificeret sig til VM. Dermed er der ingen afklaring før oktober, og i følge Löw “ingen igangværende forhandlinger” mellem parterne. Dog ved man allerede nu at “hjørnestenene” til en ny aftale allerede er blevet lagt. Med VM-kvalifikationen lige om hjørnet ligner det derfor blot en formalitetssag, før Löw kan få lov at fortsætte i sit job som hjernen bag det tyske fodboldflagskib på godt og ondt.

Klose og rekorderne

Med åbningsmålet i Tysklands 3-0 sejr over Østrig fredag aften nåede Miroslav Klose op på 68 landskampsmål, lige så mange som en vis Herr Gerd Müller. Klose har dog brugt 129 landskampe på at nå de 68 mål, hvorimod Müller blot brugte 62. Klose selv var også hurtig til at feje alle Klosesammenligninger af bordet efter kampen mod Østrig. “Jeg kan og bør ikke sætte mig på selv på samme hylde som Gerd Müller” sagde han. “Han var en usædvanlig god angriber”. Kun en håndfuld spillere i historien har nu scoret flere landsholdsmål end Klose og Müller, og blandt disse navne finder man udødelige som Pelé og Ferenc Puskás. Spørgsmålet er nu hvor langt den 35-årige Klose kan drive det, og i endnu højere grad, om han gør det til sommer, hvor Ronaldos alltime VM-topscorertitel er den næste rekord, der står for skud. Imponerende.

Golf Prof Wiese

Tim Wiese

Tim Wiese er helt, helt ude i kulden i TSG Hoffenheim, og klubben er ifølge flere medier derfor mere end interesseret i at skille sig af med den løntunge målmand. Men det er Wiese, som menes at tjeneomkring 3.5 millioner euro om året, tilsyneladende fløjtende ligeglad med. Uden at blinke har det tidligere målmandsikon udtalt at han ingen interesse har i at opgive sin kontrakt, som løber til 2016. Med andre ord: “jeg skal ingen steder, mange tak. Hvor er min løn?”. Det har dog ikke fået aviserne til at begrave sagen, og i stedet spekuleres der nu i en eventuel returbillet til Werder Bremen. Den idé blev dog hurtigt skudt i sænk af Werders sportsdirektør Thomas Eichin, som afviste blankt at være interesseret i en “målmandiskussion”. I mellemtiden træner Wiese i den omdiskuterede “Trainingsgruppe 2” med en håndfuld andre fodboldmillionærer, som alle er faldet i unåde hos træner Markus Gisdol. Ikke synderligt ambitiøst, men hvem kan sige nej til små 30 millioner kroner om året og en tilværelse som “Golf Profi” i Baden-Württemberg? Ikke Tim Wiese…

 

You may also like
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker
Tilskuersnit for Bundesligaen
50+1 reglen og Bayer Leverkusen – Pandoras pilleglas?
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024, VM 2022
100 dage til EM: Toni Kroos tilbage, men i hvilken rolle?