bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Champions League er Bayern Münchens store mål

Champions League er Bayern Münchens store mål

Champions League

Rekordmeister og kongerne af tysk fodbold de sidste syv sæsoner, FC Bayern München, har så småt startet forberedelserne frem mod den nye sæson. Niko Kovac’ mandskab forbereder sig på den forestående sæson i USA, hvor træningskampe mod Arsenal, Real Madrid og AC Milan venter. Bayern-direktør, Karl-Heinz Rummenigge, har også allerede lagt i kakkelovnen til, at der skal prioriteres anderledes i den kommende sæson, hvor det helt store mål bliver Champions League.

Vi skal tilbage til ikoniske Wembley en lun majaften for at finde den seneste sejr til Bayern München i Champions League. Det er for en storklub, som Bayern München ved at være for lang tid. Det er man i klubbens ledelse godt klar over, og i 2019/2020-sæsonen skal Champions League-tuneringen meget gerne vindes, hvis det står til Karl-Heinz Rummenigge.

”Jeg indrømmer åbent, at den (Bundesligaen, red.) ikke er den vigtigste titel. Det er Champions League,” lød det fra Bayern-bossen i et interview med kicker, inden han og Bayern-truppen satte sig på flyet mod USA mandag. I den forgangene sæson blev det til et exit i 1/8-finalen mod de senere vindere fra Liverpool, hvilket var det tidligste exit for Bayern i tuneringen siden 2010/2011-sæsonen.

Udmeldingen fra Rummenigge lyder ved første indskydelse, som en udmelding, der meget hurtig kan komme til at bide Bayern-ledelsen bagi, hvis det ikke lykkes at vinde pokalen med de store ører. Nu er der i hvert fald lagt benzin på bålet, og det er Rummenigge godt klar over.

”Jeg vil ikke sætte træneren under pres, for han er presset nok i offentligheden, men formlen er nem: Jo længere du kommer, desto større opmærksomhed får du. Champions League-finalen har et milliardpublikum, som ikke er til at overse”, forklarer han videre.

Bayern har i den grad også forstærket sig frem mod den kommende sæson, hvor de franske verdensmestre Benjamin Pavard og Lucas Hernandez begge skal forstærke defensiven. Det unge stjernefrø Jan-Fiete Arp er også hentet i Hamburg, mens der er blevet taget afsked med klubkoryfæerne Franck Ribery og Arjen Robben. Midtstopperen Mats Hummels er, som de fleste er klar over, skiftet til Dortmund, der virkelig også har forstærket sig i transfervinduet, så selvom Bayern er favoritter til at snuppe den 8. Bundesliga-titel på stribe, byder Dortmund sig i den grad også til – måske mere end nogensinde før.

Bayern München er på preseasontur i USA i ni dage, hvor de skal spille mod Arsenal, Real Madrid og Milan, mens der som sædvandligt også skal spilles Audi Cup på Allianz Arena, hvor Fenerbahce venter i semifinalen. Die Rekordmeister tager hul på Bundesliga-sæsonen mod Hertha Berlin den 16. august, mens vi først senere finder ud af, hvem Bayern München skal op imod i Champions League, som, ifølge Rummenigge, altså er denne sæsons store mål.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til runde 2 i Bundes Manager: Dobbelt op på Bayern