bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Årets bedste i Bundesligaen

Årets bedste i Bundesligaen

I den sidste uges tid har vi spurgt vores følgere på Twitter, hvem der fortjener en plads på årets hold, og i vores podcast forsøgte vi selv at komme med vores bud på årets 11 bedste.
Herunder følger en gennemgang af de to hold, og nederst finder du også kåringerne af årets spiller, årets træner, årets gennembrud samt nogle af højdepunkterne fra sæsonen der gik.

 

                 Twitter-holdet                                                                                        Buli-holdet

Screen Shot 2016-05-26 at 15.50.49

Tor
Manuel Neuer/Loris Karius
Mens følgerne på twitter ikke var i tvivl, var der lidt uenighed på redaktionen. Neuer har sat ny rekord for flest clean sheets i en sæson, men har heller ikke været så udfordret som Karius. Pladsen endte derfor med at gå til Liverpools nye målmand.

Abwehr:
Philipp Lahm/Mitchell Weiser
Igen ikke helt enighed mellem redaktion og følgere. Lahm var jeres klare første valg, mens vi endte med at give pladsen til Weiser, der havde flere assist og mål og særligt i foråret spillede på et højt niveau.

Jerome Boateng/Andreas Christensen
AC fik en skidt start på sæsonen, men kom stærkt igen efter Schubert tog over og sluttede af med at være den forsvarsspiller med tredje flest vunde nærkampe i sæsonen. En eminent debutsæson for den unge dansker. Vi havde ham også i overvejelserne til en startplads, men han bliver lige akkurat slået af Boateng. Bayerns forsvarsgeneral var skadet i det meste af anden halvdel af sæsonen, men når han spillede, nåede ingen op i nærheden af hans niveau.

Mats Hummels
Dortmund-anføreren havde en turbulent indledning på sæsonen, hvor han blandt andet kritiserede sine medspillere. Fra slut oktober og frem var der dog ikke en finger at sætte på hans præstationer. Han bliver svær at undvære for Dortmund næste år.

David Alaba
Jonas Hector var også en kandidat, da Alaba oftest måtte vikariere enten på midten eller som midterstopper grundet Bayerns mange skader. Vi kan dog ikke have et årets hold uden østrigeren, så derfor får han pladsen på venstre back.

Mittelfeld:
Granit Xhaka/Julian Weigl
Weigl var jeres valg, og den unge tysker har da også haft en formidabel sæson. Kom uden de store forventninger, men erobrede med det samme en startplads og slog blandt andet Alonsos rekord for flest boldberøringer undervejs. Vi har dog valgt Gladbachs nu tidligere anfører. Lidt for mange kort undervejs, men han var med til at få Gladbach på rette spor, og hans spil fremad banen var mere afgørende end Weigls.

Ilkay Gündogan
Kevin Kampl fortjener ros fra at gå fra bænken i Dortmund til central midt i Leverkusen. Leverede flere mål og assists end Gündogan, men måden tyskeren sætter spillet op på, kan Kampl dog ikke gøre kunsten efter. Gündogan tæt på det niveau han havde i 2012/2013 sæsonen.

Henrikh Mkhitayran
Ingen tvivl her. De fleste havde måske givet lidt op på armenieren, men under Tuchel beviste han, hvorfor han er klubbens dyreste indkøb nogensinde. Leverede fra første spilledag og holdte niveau gennem hele sæsonen.

Thomas Müller
Heller ikke den store uenighed her. Müller lavede flere mål end tidligere og var bare fremragende i stort set hele sæsonen.

Douglas Costa
Tog Bundesligaen med storm og viste sig som en ren assist-maskine i efteråret. Faldt lidt i niveau i foråret, men ingen tvivl om, at han var den bedste på sin position.

Sturm
Robert Lewandowski
Første udlænding til at score 30 mål. De fem af dem endda på ni minutter i en forrygende kamp mod Wolfsburg. Lewandowski er den komplette angriber, og selvom især Aubameyang havde en stor sæson, så kan han ikke fortrænge Lewandowski fra pladsen i front.

Årets træner: Martin Schmidt
Der var mange kandidater, og det er altid lidt en afvejning af, hvad man lægger vægt på. Mainz solgte inden sæsonen Okazaki og Geis, men Schmidt fandt nye spillere frem og kvalificerede for første gang Mainz til et europæisk gruppespil. Tillykke til ham og undskyld til Pep.

Årets Spiller: Henrikh Mkhitaryan
Lewandowski presser sig på, men Mkhitaryan var ganske enkelt den bedste i sæsonen. Havde ikke noget, der mindede om formdyk og leverede i alle tre turneringer. Dortmund skal grave dybt i kassen for at forlænge med ham.

Årets Gennembrud: Julian Weigl
Prisen kunne også ligeså let være gået til Dahoud eller AC for den sags skyld. Weigl spiller med et kæmpe overblik og virker fuldstændig uimponeret over, at han nu spiller for en af Bundesligaens største hold. Kronede en stor sæson med en foreløbig plads i den tyske EM-trup.

Mindeværdige øjeblikke i sæsonen:

Roger Schmidts udvisning mod Dortmund.
Han nægtede at forlade banen, så i stedet gjorde dommeren det. Kampen var afblæst i ni minutter, inden Schmidt indvilligede i at sætte sig op på tribunen.

Lewandowskis fem mål på ni minutter.
Det taler vist for sig selv.

Werder Bremen og Darmstadts frygt for at møde Bayern.
Begge holds spiller fik meget belejligt gule kort i kampen forinden mødet med mestrene. På den måde kunne de afsone karantæne mod Bayern og i stedet være friske til kampene efter.

Marco Russ
Scorede selvmål i Relegationskampen mod Nürnberg, kort tid efter det kom frem han skulle opereres for en tumor. Fodbold kan være så ond og grusom nogle gange.

Da en Dortmund-fan døde på stadion under en kamp mellem Dortmund og Mainz.
Hele stadion indstillede sangene indtil kort før tid, hvor de to holds fans enstemmigt sang ”You’ll Never Walk Alone”. Smukt og gribende. 

Max Kruses vanvidsuge.
Glemte 75.000 euro i en taxa, blev beskyldt for at spise for meget nutella, blev smidt af landsholdet, kom i klammeri med en kvindelig BILD-journalist og kunne se en nøgenvideo af sig selv florere på de sociale medier.

Claudio Pizarro.
Den ældste spiller nogensinde i Bundesligaen til at score et hattrick. Han drømmer om at føre Peru til VM i 2018. Vi håber det lykkes og glæder os over, at han har forlænget sin kontrakt med Werder for yderligere en sæson.

Augsburgs målmand Marvin Hitz, der ødelægger straffesparkspletten.
Mens spillerne står og diskuterer med dommeren om et tilkendt straffe til Köln, ødelægger Hitz straffesparkspletten godt og grundigt med sin ene støvle. Modeste glider, brænder og efterfølgende scorer Augsburg og vinder 1-0. Hitz slipper for efterfølgende karantæne, men Kölns greenkeeper sender ham en regning på 122,92 euro.

You may also like
Øl, stadionplatte, promillegrænse
Union Berlin har Bundesligaens billigste stadionplatte
Thomas Tuchel årets træner, Robert Lewandowski årets spiller
Bo Svensson, Mainz 05, Bundesligasæsonen
Bundesligasæsonen 2020/21 – Lewandowski årets spiller, Bo Svensson næstbedste træner
Årets hold I Bundesligaen 2021/22
Årets hold i Bundesligaen 2020/21