bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Nürnberg > 2. Bundesliga September 2021 – storhold i problemer og Tormachine Terodde
2. Bundesliga

Den næstbedste tyske række er stadig lige så tæt og uforudsigelig, som senest. Nürnberg har som eneste hold endnu ikke tabt, mens Aue stadig ikke har smagt sejrens sødme.
Simon Terodde fra Schalke er fortsat ”verdens bedste i den næstbedste række”, og han er efter otte spillerunder oppe på imponerende 10 mål. Det er fire flere end nummer to på listen.

Toppen i 2. Bundesliga

Sæsonstartens helt store overraskelse Regensburg indtager fortsat førstepladsen, mens det er næsten lige så overraskende, at St Pauli og Heidenheim indtager de to følgende pladser.

Regensburg er dog gået en smule ned i kadence. September måned bød således ”kun” på to uafgjorte kampe samt en smal sejr over bundproppen Aue. Det betyder, at St. Pauli med seks og især Heidenheim med ni point har mindsket afstanden til Regensburgerne.

 

De ”store” hænger fortsat lidt i bremsen

De tre klubber HSV, Schalke 04 og Werder Bremen, der inden sæsonen blev regnet for ligaens helt store favoritter ligger næsten side om side midt i ligaen. Hamburgerne, der indledte måneden med en klar 2-0 sejr ude mod Bremen i ”Das Nordderby”, har været bedst af de tre, omend et 2-2 resultat hjemme mod Nürnberg må betegnes som en skuffelse.

Schalke begyndte og sluttede måneden med sejre men skuffede fælt hjemme mod Karlsruhe, hvor ”Die Königsblauen” tabte 1-2.

Werder Bremen indledte september med en sikker sejr i Ingolstadt men røg siden ind i to klare nederlag mod HSV og Dresden.
Hannover, der rykkede ud af den bedste række i 18/19 sæsonen, slutter et meget bredt midterfelt af på en 13. plads med ti point.
Der er rigtig mange hold, der byder sig til ligaen. Derfor er det nu, at hold som HSV, Schalke og Werder skal finde stabiliteten, hvis ikke de vil hægtes af i topkampen.

Nedrykningskampen i 2. Bundesliga

Kampen om at undgå nedrykning ser ud til at blive en dyst mellem fem hold. ”Die Störche” fra Kiel er kommet en smule i gang og ligger øverst i bundstriden med 8 point. Hansa Rostock og Sandhausen ligger lige efter med syv point mens Ingolstadt og Aue ligger på de to nederste pladser med hhv. fire og tre point.

 

Oktober måned

Trods en kommende landskampspause så er der fire spillerunder i oktober. Duksene fra Regensburg har en på papiret let måned, mens nummer to St Pauli har et væsentlig sværere program med kampe mod bl.a. Dynamo Dresden, Heidenheim og Werder Bremen.

HSV kan se frem til fire fornuftige kampe, så hvis hanseaterne vil være en del af oprykningsræset, så er oktober måned et godt sted at starte.

Et vaskeægte bundbrag bliver spillet den 22. oktober, hvor Aue tager imod Ingolstadt.

I 12. runde er der dobbelt op på ”Nordderbys”. St Pauli skal som nævnt en tur til Bremen mens HSV tager imod Kiel.

I sidste måned spurgte vi retorisk, om Simon Makienok kun kan score mod HSV? Det ser næsten sådan ud. Så denne gang lyder spørgsmålene for oktober:

  • Er Simon Terodde stadig lige så vild?
  • Får Aue sæsonens første sejr.
  • Kan HSV sætte en god stime sammen?

 

Det og meget mere kender vi svaret på, når vi ses igen i starten af november til en ny gennemgang af 2. Bundesliga.

 

Læs også: Gennemgang af august måned i den næstbedste tyske række.

You may also like
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
HSV får UEFA til at ændre Målhymne til EM
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien