bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Nürnberg > 2. Bundesliga marts 2022: Storkampe forude og danskermål
2. Bundesliga

Den næstbedste tyske række er absolut gaven, der bliver ved med at give. Werder Bremen ser ud til at have ramt storformen på det helt rigtige tidspunkt, Darmstadt 98 og St Pauli holder sig på de to øvrige pladser i top-3, mens HSV og Schalke 04 bliver ved med at spænde ben for sig selv. I bunden er der vel kun 16. pladsen, der mangler at blive besat. Der mangler ti runder i 2. Bundesliga, hvor det kun er de fem midterhold, der ikke har alverden at spille for.

Topstriden

Werder Bremen tog en rigtig stor skalp i søndags, hvor Werderanerne slog HSV ude med 3-2 i et højdramatisk ”Nordderby.” Det var Werders 9. kamp i træk uden nederlag, hvilket betyder, at klubben indtager førstepladsen i 2. Bundesliga ét point foran Darmstadt.

”Die Liljens” formkurve har ikke været god i februar. Darmstadt lagde ud med at tabe hele 0-5 til HSV hjemme. Det nederlag blev fulgt op med to uafgjorte kampe, mens klubben dog senest hentede en lidt heldig 1-0 sejr i Dresden.
På 3. pladsen ligger St Pauli.  ”Die Freibeuter der Liga”, hentede to fine udesejre, men tabte højst overraskende 0-3 hjemme til Hannover. St Pauli ligger dog stadig godt til med samme pointtal som Darmstadt.

HSV og Schalke har haft mange muligheder for at etablere sig i top-3. HSV indledte måneden i forrygende form, men smed så to point hjemme mod bundholdet Sandhausen, inden de røg ind i det smertelige nederlag mod Bremen.
Schalke begyndte også måneden fint, men et nederlag ude mod Düsseldorf og et pointtab mod Karlsruhe betyder, at ”Die Knappen” fortsat ligger uden for de sjovere pladser.

På 6. og 7. pladsen ligger Nürnberg og Heidenheim – begge to point efter HSV og Schalke.

 

Bundstriden i 2. Bundesliga

De to klubber, der rykker direkte ned, er stort set fundet. Ingolstadt og Aue ligger hhv. ti og ni point fra den måske livgivende plads som nummer 16. Hvis man kigger på de to klubbers nuværende form, er det svært at tro, de kan sætte den serie sammen, der skal til, hvis de skal overleve i rækken.
Til gengæld er kampen om at undgå 16. pladsen intens. Den indtages lige nu af Hansa Rostock med 25 point. Dynamo Dresden og Sandhausen ligger lige over med 26 point, mens Fortuna Düsseldorf ligger på 13. pladsen med 27 point.

Klubberne der indtager pladserne fra nummer 8-12 kan tage den med ro resten af sæsonen. Jeg kan ikke se dem komme i nedrykningsfare, og der er for langt op til topholdene.

Det kan vi glæde os til

Marts måned byder på tre runder i 2. Bundesliga. Nürnberg tager imod HSV i næste runde, mens vi kan glæde os til ligaens absolutte topopgør på Weser-Stadion i runde 27. Her tager Werder Bremen imod Darmstadt 98.
St. Pauli har tre på papiret overkommelige kampe. ”Die Kiezkickers” skal dog en tur til Dresden og møde Dynamo og især klubbens fans. Der har i årevis været en ond stemning mellem fangrupperinger af begge klubber, så politiet kan godt komme på overarbejde den dag.

Schalke spiller i marts udelukkende kampe mod hold fra ligaens bund. Det bliver spændende at se, om de fortsætter med dumme pointtab, eller om Grammozis´ tropper kan køre tre sejre i land.

Kampen om ikke at ende tredjesidst kan godt blive afgjort den 19. marts. Her tager Sandhausen imod Hansa Rostock, og vinderen af den kamp kan meget vel blive det hold, der undgår at skulle ud i to nervepirrende opgør mod 3. Ligas nummer tre. Den position indtages for øvrigt lige nu af Eintracht Braunschweig.

 

Topscorere og danskermål

Guido Burgstaller fører fortsat topscorerlisten. St. Paulis bedste angriber har scoret 17 mål, mens Simon Terodde ligger på 2. pladsen med sine 16 sæsontræffere. HSV´s Robert Glazel deler 3. pladsen med Werders Marvin Ducksch. Begge spillere er noteret for 15 mål. Duksch er i øvrigt blevet lidt af en fanfavorit i Bremen, særligt efter sine to scoringer mod HSV i derbyet.
Endelig er det værd at nævne, at Simon Makienok kom på tavlen, da St Pauli slog Ingolstadt 3-1. Den lange dansker profiterede af, at Timos Schultz ser ud til endelig at have mistet tålmodigheden med tysk-kroaten Igor Matanovic. Makienok er nu, præcis som Regensburgs Andreas Albers, oppe på fire sæsontræffere.

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?
De største talenter i 2. Bundesliga, Ouédraogo
De største talenter i 2. Bundesliga – Fra Ouédraogo og Uzun til Urbig og Faghir