bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Har Leverkusen lært lektien?

Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Har Leverkusen lært lektien?

Optakt, Bayern München

Det er et opgør mellem Bundesligaens dukse, Bayern München, og Bundesligaens tredjeplads, Bayer Leverkusen, der skal forsøge at stikke en kæp i hjulet på Bayerns mesterskabsdrømme.

 

Kampfakta

Spillested: Allianz-Arena, München
Kamptidspukt: Lørdag, kl. 15.30.
Tv: See

 

Bayern München

Bayern kæmpede sig til en 1-0-sejr i sidste spillerunde ude mod Eintracht Frankfurt, hvor Leroy Sané blev kampens eneste målscorer. Bayern havde også mulighederne for at vinde i mere overbevisende stil, men den berømte kynisme, som ellers normalt kendetegner Bayern, udeblev. Ikke desto mindre fik Julian Nagelsmanns mandskab tre vigtige point på kontoen, og de virker til igen at være ovenpå efter mini-krisen i februar måned.

Bayern München holder dermed også fast i deres otte point forspring i Bundesligaen, men lørdag venter en svær opgave, hvor de dog har hjemmebanefordelen, når Leverkusen gæster Allianz-Arena. Sidst de to mandskaber mødtes var der ingen slinger i valsen hos Bayern, som i overbevisende stil vandt med hele 5-1, hvor Bayern allerede var foran med 5-0 efter de første 45 minutter.

Helt så overbevisende bliver det næppe lørdag eftermiddag, men til gengæld er det to mandskaber, der indtil videre i denne sæson har været garant for underholdning og mål.

Sané, der blev matchvinder i den seneste spillerunde, forventes at spille sig tilbage i startopstillingen, mens også Thomas Müller er tilbage igen efter sygdom. Tilbagekomsten af Müller et et boost til Bayern-offensiven, som måske manglede Müllers overblik og kvaliteter i Frankfurt.

Til gengæld må Nagelsmann stadig undvære Leon Goretzka, Alphonso Davies og Tolisso, mens Lucas Hernandez er ude med karantæne grundet for mange gule kort. Derudover er Manuel Neuer også fortsat tvivlsom, men Sven Ulreich har vist, at Bayern kan stole på ham i Neuers fravær.

 

Leverkusen

Bayer Leverkusen steppede op i den forgangene spillerunde, hvor de viste klassen mod Arminia Bielefeld, der blev sendt hjem med et 3-0-nederlag. Moussa Diaby trådte i karakter med to scoringer, mens Lucas Alario også kom på tavlen i sejren.

Kampen mod Bielefeld var ellers uden holdets topscorer Patrick Schick, men det var ikke en hindring for en sprudlende Leverkusen-offensiv, som også lørdag bliver uden en skadet Schick.

Opgøret på Allianz-Arena bliver noget af en styrkeprøve for Leverkusen-mandskab, der virkelig skal vise omverdenen, hvorvidt man skal regne den med i topstriden og i kampen om top tre eller ej. Til gengæld har Gerardo Seoane mandskab tidligere i denne sæson vist, at det ikke er et problem at være underdogs, som de var det mod BVB, og der gik det over al forventning.

Det bliver dog næppe det samme kampbillede, som vi får at se i München lørdag eftermiddag, men der hersker ingen tvivl om, at die Werkself vil gøre alt, hvad de kan for at byde Bayern op til dans.

Den dans bliver dog uden Bellerabi, føromtalte Schick og Lunev, mens Azmoun og Baumgartlinger begge er tvivlsomme.

 

Karantæner

Bayern: Hernandez
Leverkusen: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Bayern: Ulreich – Pavard, Süle, Upamecano – Kimmich – Gnabry, Musiala, Sane, Coman – Müller (c), Lewandowski
Leverkusen: Hradecky (c) – Frimpong, Tah, Tapsoba, Bakker – Andrich, Demirbay – Adli, Wirtz, Diaby – Alario

 

Vidste du, at..:

Bayern Leverkusen faktisk har fået flere point i 2022 indtil videre end Bayern? Die Werkself har skrabet 16 point sammen, mens Bayern har fået 15 point.

 

Dom:

På papiret er der ingen tvivl om, at selvom det er en topkamp, så må og skal Bayern betegnes som værende favoritter. Dermed ikke sagt at Leverkusen ikke kan lave noget ravage, men vi tror på, at Bayern er for stærke – og vinder 3-1.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?