Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Mainz – Borussia Dortmund: Et Haaland-løst BVB BVB-mandskab krydser klinger med Bo Svensson og Ingvartsen - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Mainz – Borussia Dortmund: Et Haaland-løst BVB BVB-mandskab krydser klinger med Bo Svensson og Ingvartsen

Optakt: Mainz – Borussia Dortmund: Et Haaland-løst BVB BVB-mandskab krydser klinger med Bo Svensson og Ingvartsen

Bo Svensson, Mainz 05, optakt

Både Mainz og Borussia Dortmund har hårdt brug for point i kampen om hhv. de europæiske pladser og mesterskabskampen. Der er dog ingen af de to hold, der for alvor har vist et stabilt niveau på det seneste, så opgøret bliver vigtigt for begge mandskaber.

 

Kampfakta

Spillested: Opel Arena, Mainz
Kamptidspunkt: Søndag, kl. 15.30
Tv: TV3 Max

 

Mainz

Det er lidt af en rutschebanetur at være sympatisør af Mainz i øjeblikket, da man aldrig rigtig helt ved, hvad man får. I de seneste fem spillerunde har Mainz vundet to, tabt to og spillet en enkelt uafgjort, hvilket meget godt betegner Bo Svensson og holdets sæson indtil videre.

To skridt frem og et tilbage.

I den seneste spillerunde kom Mainz også til kort, da Union Berlin besejrede Mainz med 3-1, hvor Bo Svensson den sidste halve time kun kunne dirigere med ti spillere. Dominik Kohr fik nemlig det røde kort efter to forseelser inden for to minutter, hvilket også gør, at midtbanespilleren ikke kommer i kamp søndag mod Dortmund.

Til gengæld kan Mainz trøste sig med, at de på hjemmebane har en rigtig god statistik i øjeblikket. På Opel Arena har Mainz nemlig vundet de seneste fem kampe i træk, mens man samtidig kun har lukket syv mål ind på eget græs. Det er en rekord, der trods alt kan få de fleste Mainz- fans og supportere til at finde det forsigtige og ydmyge spil frem.

Bo Svensson må foruden karantæneramte Kohr også se bort fra Dahmen, St. Juste mens også norske Alexander Hack er ramt af karantæne.

Update: Der er et større smitteudbrud i Mainz med i alt 19 smittede i både stab og spillertrup, så kampen er lidt på vippen, men ser ud til at blive gennemført.

 

Dortmund

BVB satte endnu en gang point til, da de i den seneste spillerunde måtte nøjes med 1-1 ude mod Augsburg. Bayern er derfor stukket af med et ottepointsforspring, men det er ikke, fordi Dortmund ikke har haft muligheder nok for at lukke hullet i løbet af sæsonen.

Der har bare været for mange svipsere, og man har særligt på det seneste kunne mærke, at Erling Haaland har været skadet. Det er nordmanden sådan set stadig væk, men det ændrer ikke på, at der skal tre point på kontoen, når Marco Rose og co. drager til Mainz søndag.

De seneste tre indbyrdes kampe mod Mainz er også blevet til en BVB-sejr, og med Bayerns kamp mod Leverkusen lørdag vil en sejr betyde, at man enten kommer tættere på Bayern eller stikker af fra Leverkusen. Hvis et af de to scenarier skal blive en realitet, kræver det dog, at BVB viser noget af den kvalitet, som man har savnet på det seneste – og det gælder egentlig i begge felter.

Haaland er ikke den eneste, som ikke kommer i aktion i denne runde for BVB, da også anfører Marco Reus er tvivlsom. Reus var ikke med i Augsburg, men netop af den grund kan anføreren godt være klar til søndagens opgør.

Marco Rose må foruden Haalands fravær også se bort fra Akanji, Meunier, Morey, Moukoko, Reyna, Schmelzer og Zagadou, der bringer den samlede skadesliste op på ni spillere. Det er i hvert fald grund nok til, at Marco Roses hårfarve ikke just er lyst men derimod gråt.

Rose kan dog lægge sig trygt på puden, hvis det vel og mærke bliver til en sejr i Mainz, men intet er som bekendt givet på forhånd. Alfa og omega er tre point for BVB, hvis de fortsat vil have mulighed for at blande sig i mesterskabskampen mod Bayern.

 

Karantæner

Mainz: Hack og Kohr

Dortmund: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Mainz: Zentner – Tauer, Bell, Niakhate (c) – Widmer, Barreiro, Stach, Martin – Lee – Onisiwo, Burkardt

Dortmund: Kobel – Can, Hummels, Pongracic – Hazard, Dahoud, Bellingham, Guerreiro – Brandt, Malen, Reus (c)

 

Vidste du, at..:

Bo Svensson indtil videre får flere point i gennemsnit, end dengang Mainz havde Thomas Tuchel som træner? Svensson får i snit 1.48 point pr. kamp, men han kan dog ikke hamle op med Jürgen Klopp, der fik 1.51 point pr. kamp, da han var ved roret i Mainz. Klopp brugte dog også noget af tiden i 2. Bundesligaen.

 

Dom:

Det kan blive et festfyrværkeri, men det kan også bliver lidt af en fuser. Det er derfor svært for alvor at spå om søndagens opgave, men vi vælger at tage den optimistiske hat på, sikkerhedsbriller og husker en storm-lighter. 3-2 til Dortmund i et forhåbentligt hæsblæsende opgør.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!