bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Nürnberg > 2. Bundesliga januar 2022: Tæt top, FC Midtjylland-angriber med mål i støvlerne og opblomstring hos Werder
2. Bundesliga, højdepunkter

Så er den korte vinterpause snart forbi, og det er godt nyt for de af os, der har et svagt punkt for foldbolden i den næstbedste tyske række. Det spidser til i toppen af 2. Bundesliga, hvor man skal helt ned til Dynamo Dresden på 11. pladsen for at finde et hold, der ikke har en reel chance for at rykke op.

 

Toppen

St. Pauli indtager fortsat førstepladsen og har lige som sidst seks point ned til 4. pladsen. Alt er dog ikke fryd og gammen for ”Die Kietzkicksers”. Efter tre sejre i træk sløsede de to point væk ude mod Düsseldorf og sluttede efteråret af med en lussing på 0-3 ude mod et Kiel-mandskab, der ellers ikke har imponeret mange. Heldigvis for St. Pauli mangler de stadig at spille ni hjemmekampe på Millerntor, hvor de hidtil har vundet rub og stub.
Darmstadt ligner faktisk lige nu den mest sikre oprykker. Holdet ligger kun et point efter St. Pauli og har med Phillip Tietz og FC Midtjylland lejesvenden Luca Pfeiffer ligaens farligste angreb, samt to overkommelige kampe at se frem til.

 

Subtoppen

Som nævnt kan alle holdene i 2. Bundesliga helt ned til 10. pladsen med god ret påkalde en fair chance for oprykning.
Hele fire hold ligger på en delt 3. plads med 30 point nemlig HSV, Schalke, Nürnberg og Heidenheim. Kun et point efter kommer Werder, som jeg ellers fejlagtigt havde afskrevet i oprykningskampen. HSV kunne sagtens være kommet endnu tættere på de to øverste pladser, men i kampen mod Schalke lige inden vinterpausen udlignede Ko Itakura til slutresultatet 1-1 kort inden slutfløjtet.

På de følgende pladser kommer Regensburg og Paderborn, mens KSC på 10. pladsen faktisk kun har fem point op til den 3. plads, der som bekendt udløser to oprykningskampe mod Bundesligaens nummer tredjesidst.

 

Bundkampen

Hvis jeg skal følge min egen logik, så må bundstriden i 2. Bundesliga jo begynde fra 11. Pladsen, og her har Dresden netop fem point ned til den første af de kedelige pladser.

Ingolstadt ligger fortsat sidst men imponerede i runden inden jul med en 3-0-sejr over netop Dresden.
Aue er efter en kort opblomstring gået helt i stå og har således tabt sine sidste fire kampe klart. Omvendt så har Sandhausen, der lige nu ligger på ”Relegationspladsen” høstet fem point i de sidste tre kampe og har nu kun tre point op til trekløvret Hannover, Rostock og Düsseldorf, der alle ligger over stregen med 20 points.

 

Transfers

Nu hvor transfervinduet er åbnet, er der så småt kommet gang i handlerne igen.
Schalke har sikret sig den norske kantspiller Andreas Vindheim hos Sparta Prag. Angriberen Andre Leipold med en fortid hos Darmstadt, er skiftet fra Wacker Burghausen til HSV, Nürnberg har lejet Jens Castrop hos Köln, og endelig har Paderborn sikret sig den tidligere tyske U20 landsholdspiller Florent Muslija, der siden har valgt at optræde for Kosovos landshold.

Transfervinduet holder åbent indtil den 31. januar kl. 18.00

 

Det kan vi glæde os til

Der bliver kun spillet to runder i januar.

St. Pauli lægger blødt ud mod Aue, inden HSV venter i ”Kampen om Hamburg” på Volksparkstadion. Er det mon igen en sag for Simon Makienok, eller ryger han videre til en anden klub inden? HSV skal inden derbyet en tur til Dresden og kan med to sejre i træk virkelig lægge pres på bysbørnene.

Se Simon Makienok score for St Pauli mod HSV

Ligaens nummer to har et par overkommelige kampe mod Karlsruhe og Ingolstadt og ligner fortsat et rigtig godt bud på en direkte oprykker.
I den anden ende af tabellen er det tætteste vi kommer på et bundbrag, når Rostock på fredag tager imod Hannover.

Læs meget mere om verdens bedste næstbedste række

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?