bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > 1. FC Kaiserslautern — insolvent traditionsklub klar til sin tredje sæson i 3. Liga

1. FC Kaiserslautern — insolvent traditionsklub klar til sin tredje sæson i 3. Liga

1. FC Kaiserslautern

En tidligere topdommer og en Superligalegende skal være med til at sikre traditionsklubben 1. FC Kaiserslautern succes, når de tager hul på den nye sæson i 3.Liga.

Kaiserslautern-fans har været hårdt prøvet de sidste otte år. Siden nedrykning til 2. Bundesiga i 2012 er det stort set kun gået ned ad bakke. Og som om de sidste to år i ingenmandsland af 3. Liga-tabellen ikke var hårdt nok for den gamle traditionsklub, så fulgte der i juni måned den ultimative nedtur: Klubben måtte indgive en insolvenserklæring. Efter mange år med finansielle vanskeligheder var coronapausen dråben, der fik bægeret til at flyde over. Det gik simpelthen ikke længere — den samlede gæld var nået helt op på 24 millioner euro.

 

Sanering, ikke afvikling

Insolvenserklæringen, som blev indgivet midt i juni, kun en måned efter Betzenbergstadion kunne fejre sit 100-års jubilæum, er imidlertid ikke ensbetydende med, at det er slut med professionel fodbold på Tysklands højeste fodboldbjerg. „Insolvenz in Eigenverantwortung“ hedder det på juridisk tysk, og det betyder at en uafhængig sagkyndig samt klubbens ledelse vil forhandle med kreditorerne om en gældsnedskrivning. Formålet er sanering af klubben, ikke likvidation.

 

Ny start på Fritz Walters 100-års fødselsdag?

Den nye bestyrelse, med den tidligere FIFA-dommer Markus Merk i spidsen, der er født og opvokset i Kaiserslautern, er allerede godt på vej. Kun få uger efter chok-nyheden om insolvens blev klubben enig med en gruppe af regionale investorer, der vil stille 8,3 millioner euro egenkapital til FCK’s rådighed. Dette beløb er nok til at sikre — i finansiel henseende — den kommende 3. Liga-sæson. Den næste vigtige dato i insolvensproceduren er den 29. oktober, hvor kreditorerne skal give grønt lys for insolvensplanen. Gør de det, så er vejen banet for en ægte genstart. Og det første skridt på denne vej vil være indsendelsen af licensdokumenter til DFB den 31. oktober — nøjagtig på Fritz Walters 100-års fødselsdag. 

 

Skiftedag i Kaiserslautern

På det sidste har de mange insolvens-relaterede nyheder skubbet fodbolden lidt i baggrunden i Kaiserslautern. Men over sommeren er der også på holdet sket store forandringer, FCK’s målmandstalent Lennart Grill er skiftet til Bayer Leverkusen (for 2 millioner euro), så Avdo Spahić vogter nu FCK-målet.

Sidste sæsons bedste offensivspillere — Christian Kühlwetter (14 mål), Florian Pick (13 mål) og Timmy Thiele (10 mål) — har ligeledes valgt at forlade klubben. På trods af insolvensproceduren er det imidlertid lykkedes for FCK at engagere nogle profiler fra 1./2. og 3. Liga og fra udlandet: Alex Winkler (Unterhaching), Adam Hlousek (Viktoria Plzen), Tim Rieder (1860 München) og Elias Huth (Zwickau) er alle hovedstødsstærke spillere og skal være med til at forbedre FCK’s kompetencer i forhold til standardsituationer.

 

Superligalegende skal bombe Kaiserslautern tilbage

Marlon Ritter fra SC Paderborn og Marvin Pourié (udlejet fra Karlsruher SC med mulighed for køb) skal give offensivspillet nye impulser. Pourié, der stadig har titlen som alletiders mest scorende tysker i Superligaen, er efterhånden en ekspert, når det handler om oprykning fra 3. Liga til 2. Bundesliga: 2018/19 rykkede han op med Karlsruher SC og blev ligaens topscorer, 2019/20 gentog han kunsten med Eintracht Braunschweig. Mon ikke hans forpligtelse er et tegn på, at FCK’s tredje gang i 3. Liga kunne blive lykkens gang? Og apropos Kaiserslauterer med en Superliga-fortid: Lukas Spalvis, Superliga-topscorer i 2016, har spillet for Kaiserslautern siden 2017. På grund af en bruskskade i knæet er det på tre år kun blevet til 30 kampe. Det er uvist, om han kan hjælpe klubben i den nye sæson.

Transfervinduet lukker først om tre uger, og FCK’s sportsdirektør Boris Notzon har gjort det klart, at de vil hente endnu en angriber, hvis muligheden byder sig.

3. Liga-sæsonen 2020/21 bliver sparket i gang på Fritz-Walter-Stadion fredag aften, kl. 17.45, hvor 1. FC Kaiserslautern tager imod SG Dynamo Dresden. 5.000 tilskuere må følge åbningskampen på stadionet. Alle andre kan se med live på ARD.

Læs også: Fra oprykkere til Bundesligavindere

You may also like
1. FC Kaiserslautern, 3. Liga
Sidste oprykker til 3. Liga søges
Den Unikke Klub, Fritz Walter
Fritz Walter og ”Den unikke klub”
Fritz Walter, Kaiserslautern
Fritz Walter: Superstjernen fra Kaiserslautern
3. Liga trøjerne for sæsonen 2020/21