bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: TSG Hoffenheim – Hvad kan Hoeneß præstere i danskerklubben?

Sæsonoptakt: TSG Hoffenheim – Hvad kan Hoeneß præstere i danskerklubben?

Sidste sæson:

Nummer 6 i Bundesligaen

Det var første sæson siden Julian Nagelsmann forlod TSG Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, og den nye mand, der skulle videreudvikle holdet,  var Alfred Schreuder. Han havde tidligere været assistent for Nagelsmann hos Hoffenheim, men han nåede ikke at få ligeså stor indflydelse som hans forgænger, da det endte med en fyring til Schreuder, inden sæsonen fik sin afslutning.  

Hvis man i stedet ser på tabellen, formåede Schreuder dog at føre Hoffenheim frem til en sjetteplads, der kvalificerede dem til Europa League i den kommende sæson. Det begyndte ellers ikke optimalt for Hoffenheim, der nu også havde fået Robert Skov i truppen. I de første seks kampe blev det kun til fem point, men en 2-1-sejr over Bayern München blev vendepunktet for Schreuders tropper.

Hoffenheim var lige så gode, eller dårlige om man vil, offensivt som defensivt, da de både scorede 53 mål og blev passeret 53 gange. Et af deres problemer var, at de havde svært ved at få bolden fra modstanderne. De var blandt de hold, der lavede færrest tacklinger og bolderobringer igennem sæsonen, og det skyldes især deres svage presspil. I forhold til Hoffenheim under Nagelsmann var holdet meget mere passivt i sidste sæson, og det kostede i flere kampe.

Blandt andet i den famøse kamp mod Bayern München, hvor de tabte 6-0. Opgøret huskes nok mere for, at kampen blev afbrudt grundet utilfredshed blandt Bayerns fans mod Hoffenheims præsident, Dietmar Hopp.

Hoffenheim skal alligevel være tilfreds med deres sæson, da de kvalificerede sig til Europa League og havde flere flotte resultater. I kampene mod Dortmund vandt de for eksempel begge opgør, hvor de i sidste spillerunde endda vandt med hele 4-0.

Set med danske briller var det også en godkendt sæson for Robert Skov, hvor det blev til ni assist samt fire mål, hvor et af dem var på et fremragende frispark mod Paderborn. Sæsonen blev ikke helt som forventet, da Superligaens topscorer for sæsonen inden lige pludseligt fandt sig selv på en wingback. Det viste sig dog, at Robert Skov også er en talentfuld venstreback, som nu kandiderer til pladsen på Kasper Hjulmands nye landshold.

Se Robert Skovs frisparksmål, der blev kåret til sæsonens bedste

Robert Skov endte også med at få dansk selskab, da Jacob Bruun Larsen skiftede til klubben fra Dortmund. Bruun Larsen nåede dog ikke at få den største indflydelse siden skiftet, men viste alligevel fine tendenser, som vi håber at se mere af i den kommende sæson.

Transfers:

En ny sæson og endnu en gang en ny træner. Alfred Schreuder blev fyret grundet uoverensstemmelse med Hoffenheims ledelse, og han er blevet erstattet med Sebastian Hoeneß. Efternavnet giver respekt i Tyskland, og han er da også i familie med Dieter- og Uli Hoeneß, der henholdsvis er hans far og onkel. Sebastian Hoeneß kommer fra en rolle som træner for Bayern Münchens reservemandskab, som han førte til tops i 3. Liga. Han blev også kåret som rækkens bedste træner. 

Eneste reeler forstærkning til spillertruppen er indtil videre kun Mijat Gacinovic. Han er kommet til fra Eintracht Frankfurt for 3 millioner euro, og serberen har fået en kontrakt frem til 2024. Han kan både bruges på den offensive midtbane samt venstrekant, og han er derfor en konkurrent til Jacob Bruun Larsen. Derudover skal det også nævners, at Kevin Vogt er tilbage efter lejeaftalen med Werder Bremen er udløbet.

Til gengæld er der sket lidt mere den anden vej, da Hoffenheim har sendt et par spillere væk fra klubben. Steven Zuberer røget til Eintracht Frankfurt for samme beløb, som Gacinovic røg den anden vej, og målmanden Gregor Kobel er skiftet permanent til VfB Stuttgart. Leonardo Bittencourt har også vekslet sit lejeophold hos Werder Bremen til en fast kontakt, og han skifter for en sum på syv millioner euro, mens Sebastian Rudy nu er tilbage hos Schalke efter dent leje.

 

Styrket/svækket:

Styrket

Selvom det ikke er blevet til de store forstærkninger på banen, kan der argumenteres for, at Hoffenheim alligevel er styrket frem til den kommende sæson. Det skyldes tilgangen af Sebastian Hoeneß. Han er kun 38 år, men er en lovende træner, der nok skal få sat et positivt aftryk på Robert Skov og resten af Hoffenheim.

Han havde stor succes i Bayern München, hvor han formåede at spille offensivt fodbold med en flok unge spillere. Noget som Hoffenheims ledelse også håber, at Hoeneß kan få gjort i denne sæson.

Hvis Hoffenheim også kan få en ny angriber, der er lidt mere træfsikker end de nuværende, ville det også betyde, at Hoffenheim går styrket ind til den første kamp mod FC Köln den 19. september.


Denne sæson:

Sebastian Hoeneß er allerede blevet nævnt flere gange, og hans taktiske-system kan blive en stor gevinst for Hoffenheim. Et af Hoeneß taktiske-elementer er det høje presspil, der helst skal være så aggressivt som muligt for at stresse modstanderne. Hvis det lykkedes Hoeneß at implementere dette på Hoffenheim-holdet, kommer de til at stå langt bedre defensivt end tidligere.

Hoffenheim fik dog ikke den bedste start, da de spillede DFB-Pokal mod Chemnitzer FC fra Regionalliga Nordøst i søndags. Her kom de bagud to gange og måtte helt ud i straffesparkskonkurrence, før de kunne spille sig videre. Hoffenheim havde svært ved at trænge igennem Chemnitzers forsvar, som i den grad gav Hoffenheim kamp til stregen. Det skal derfor se en del bedre ud for Hoeneß´ tropper, når Bundesliga-sæsonen starter.

Under sin tid hos Bayern stillede Hoeneß som regel op i en 4-2-3-1-opstilling, der også er en opstilling Hoffenheim, har praktiseret. Det er gode nyheder for Robert Skov, der vil passe godt ind i systemet som en wingback, som konstant vil true på ydersiden.

Også Jacob Bruun Larsen kan være tilfreds med, at Alfred Schreuders 3-5-2-opstilling ikke er noget, som Hoeneß praktiserer. Her kunne han ikke spille sin vante kantposition, og han havde langt større defensive forpligtelse. I Hoeneß´ 4-2-3-1 er der flere muligheder for danskeren, men det vil vi vende tilbage til senere.

Også spillere som Christoph Baumgartner og Andrej Kramaric kan få en vigtig rolle i den kommende sæson. Hoeneß vil have, at hans tre offensive spillere både skal presse højt og samtidigt komme i feltet for at være en trussel, og det er de to spillere i stand til. Kramaric fandt målene frem i afslutningen af sidste sæson, hvor han blandt andet scorede alle fire mål i 4-0-sejren over Dortmund. Der kan komme flere af den slags, hvis han får held med Hoeneß´ instruktioner, og selvfølgelig holder sig skadesfri igennem sæsonen.

Det er ikke kun i Bundesligaen, at Hoffenheim skal vise sig frem, da de er en del af gruppespillet i Europa League. Senest Hoffenheim spillede i Europa, var deres Champions League-kampagne for to sæsoner siden. Der vandt de ikke en eneste kamp og endte med sølle tre point. Dengang var det også defensiven, der fejlede, så det bliver spændende at følge, hvorvidt Sebastian Hoeneß kan gøre Hoffenheim mere sikker i forsvaret i både Bundesligaen og europæisk fodbold.   


Bud på placering:

6-8


Bud på startformation:

4-2-3-1

Baumann – Skov, Hübner, Bicakcic, Posch – Samassekou, Grillitsch – Baumgartner, Kramaric, Bebou – Dabbur.

 

Hold øje med:

Jacob Bruun Larsen

 På med den danske klaphat, fordi det her kan blive Jacob Bruun Larsens helt store sæson i Bundesligaen. Danskeren kom til Hoffenheim i begyndelsen af 2020, men har ikke slået sig fast på holdet endnu. I hans første halvsæson blev det til 11 kampe, hvor han ikke havde den helt store indflydelse, da det kun blev til en enkelt assist og ingen mål.

Jacob Bruun Larsens rolle var primært som indskifter, men i slutningen af sæsonen viste han, at der stadig er et stort potentiale i danskeren. Bruun Larsen havde det svært, da Alfred Schreuder valgte at spille 3-5-2, hvor kanterne var wingbacks, og det hjalp ikke på danskerens tilværelse. Nu er Hoeneß kommet til med sin 4-2-3-1, og dermed er der flere pladser, hvor Bruun Larsen kan udfolde sig på. Det er både på kanterne og på den offensivemidt, at vi kan se danskeren spille.

Hvis Jacob Bruun Larsen formår at finde tilbage til sit niveau, som han tidligere har vist hos Dortmund, kan han blive en farlig mand i Hoffenheims offensiv. Et godt samarbejde med blandt andet Andrej Kramaric kan betyde, at danskeren sætter sig på en af de to kanter i startopstillingen. Det kræver dog også, at hans præsterer bedre end den nye spiller, Mijat Gacinovic, der spiller samme positioner som Bruun Larsen.

Det er en stor fordel for Jacob Bruun Larsen, at Sebastian Hoeneß tidligere har vist stor tillid til unge spillere. Og det skal danskeren i den grad sørge for at få udnyttet. Bruun Larsen skal gribe chancen, når han får spilletid, da der er flere om buddet på de offensive pladser. 

Med sin fart, touch på bolden samt overblik skal han både skabe chancer til sig selv og holdet, og med mål og assist skal Jacob Bruun Larsen nok spille sig til en fast plads på Hoffenheims mandskab. Det ville jo også være skønt med en ren dansk venstre side på et Bundesliga-mandskab.

 

Foto: www.tsg-hoffenheim.de

You may also like
TSG Hoffenheim, optakt, stadion, fodboldrejse
Guide: Fodboldrejse til TSG Hoffenheim
Danskere, Bundesligaen,
Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen – oktober 2022
Sådan gik det danskerne i Bundesligaen 2021/22
Sådan går det danskerne i Bundesligaen – april 2022