bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Union Berlin satser på fuldt hus til sæsonåbning – vil selv betale for coronatest

Union Berlin satser på fuldt hus til sæsonåbning – vil selv betale for coronatest

Union Berlin, optakt, udebanefans, sæsonkort

I dag vedtog DFB, at den nye Bundesligasæson begynder den 18. september, og hvis det står til Union Berlin, bliver deres første kamp i den nye sæson til et udsolgt stadion.

Ikke siden Bundesligaen lukkede ned i marts på grund af Corona, har der været tilskuere på stadion til tyske kampe. Godt nok var der nogle spillerfruer fra Heidenheim, der fik sneget sig ind på stadion til Relegationskampen mod Werder Bremen, men ellers har de tyske stadioner været mennesketomme. Noget af en kontrast til de billeder af fyldte tribuner, vi som oftest ser i Bundesligaen.

Men nu er der måske håb forude. Godt nok har den tyske regering ikke åbnet op for, at der igen kan lukkes tilskuere ind på stadion under normale omstændigheder, men Union Berlin har alligevel fundet en måde at få tilskuere på stadion på. For hvis ellers samtlige tilskuere kan fremvise en negativ coronatest, der er mindre 24 timer gammel, så kan de blive lukket ind på stadion, da de på den måde overholder DFL’s hygiejne koncept, på samme måde som spillere og trænere gør det.

“Vores stadionoplevelse fungerer ikke med afstand, og hvis vi ikke kan synge og råbe. Så er det ikke Union. At få sådan et koncept til at fungere er en enorm organisatorisk og økonomisk udfordring, som vi gerne påtager os. Derfor gælder det også, at vi som klub i den forbindelse betaler for alle de nødvendige omkostninger. For os handler det om at give folket fodbolden tilbage,” lyder det blandet andet fra Klubpræsident Dirk Zingler på Union Berlins hjemmeside

Stadion An Der Alten Försterei, hvor Union spiller sine hjemmekampe, har plads til 22.012 tilskuere, og ideen er også, at man vil betale for omkostninger for de udebanetilhængere, der har billet til kampen.

Læs også: Den kommende Bundesligasæson begynder 18. september – historisk kort vinterpause

You may also like
Tilskuersnit for Bundesligaen
50+1 reglen og Bayer Leverkusen – Pandoras pilleglas?
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til runde 4 i Bundes Manager forår 2024 – Eisern Union
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 3: Farvel til Musiala
Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse, fodboldweekend
Spilletidspunkter fastlagt frem til runde 18 i 1. og 2. Bundesliga