bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Silas Wamangituka (VfB Stuttgart) mod Angeliño (RB Leipzig)

Ugens duel – Silas Wamangituka (VfB Stuttgart) mod Angeliño (RB Leipzig)

Bundesligaen er tilbage efter den korte juleferie, og det med en spændende kamp på programmet. Oprykkerne fra VfB Stuttgart har overrasket alt og alle, og på lørdag kan de komme til at gøre ondt på RB Leipzig, hvis Silas Wamangituka rammer sit niveau.

Godt nytår og velkommen til 2021. Selvom det er et nyt år, håber VfB Stuttgart, at de kan fortsætte de fornemme takter, som de viste frem i efteråret. Oprykkerne ligger på en syvendeplads og er en del af kampen om de europæiske pladser til næste sæson.

Lørdag venter RB Leipzig hjemme på Mercedes-Benz Arena, og hvis Silas Wamangituka er klar til opgøret, kan han blive vigtig. Den congolesiske midtbanespiller har været forrygende for VfB Stuttgart i denne sæson, hvor han er klubbens topscorer med syv mål.

Wamangituka er stærk i offensiven, hvor han med sine driblinger og afslutninger har været en af holdets trumfkort. Han kommer frem til mindst to chancer per. kamp, der hovedsageligt kommer fra det samme sted.

Silas Wamangituka vil nemlig meget gerne ind i feltet, hvor han kan blive farlig. Ud af sine 26 skud på mål, er 22 af dem kommet fra skud inde i boksen. Alle Wamangitukas syv mål er scoret inde i straffesparksfeltet, og derfor skal congoleseren stoppes, inden han når herind.

Det kan blive en opgave for Angeliño, der har været en stærk mand i RB Leipzigs defensive spil. Spanieren har hidtil i denne sæson vundet tredje flest tacklinger af alle hos RB Leipzig med sine 18 vundne, og hans gode form var også medvirkende til, at vi her på Bulibold tildelte ham en plads på efterårets hold.

Angeliño har især været fremragende med sine bolderobringer, hvor han også 18 gange har stjålet bolden tilbage på Leipzig-fødder. Det bliver vigtigt, at han formår at gøre dette, når han står over for Silas Wamangituka.

VfB Stuttgarts topscorer har dog til tider været som fugl og fisk, når han vil kæmpe sig til baglinjen. Nogle gange har det været med imponerende driblinger, andre gange har det derimod ikke set så skarpt ud. 15 gange er han lykkedes med at komme forbi sin direkte oppasser, og 15 gange har han mistet bolden i processen.

Og det er netop hans problem. Wamangituka har svært ved at holde fast i bolden, og det er tydeligt, hvis vi ser nærmere på hans statistik. Congoleseren taber i gennemsnit bolden 2.6 gange per. kamp grundet dårlig boldkontrol.

Desuden har Wamangituka tabt bolden 20 gange i denne sæson, når han er blevet presset af en modspiller (Her er driblinger ikke talt med). Dette er vigtig viden for Angeliño, der derfor skal lægge et stort pres på Wamangituka, da det kan medføre et boldtab, og på den måde sætte en stopper for VfB Stuttgarts offensiv.

 

Ugens duel.
Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Silas Wamangituka:
Kampe: 13.
Assist: 3.
Mål: 7.
Afgørende afleveringer: 14 (1.1 pr. kamp)

 

Angeliño:
Kampe: 12.
Clean sheets: 5.
Tacklinger vundet: 18 af 24 tacklinger.
Bolderobringer: 18.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
RB Leipzig, Red Bull
Optakt RB Leipzig – Bayern München: Alle gode gange tre for Leipzig?
RB Leipzig, Red Bull
Sæsonoptakt: RB Leipzig – Koster filosofien en plads i Champions League?
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt: RB Leipzig – Schalke: Rykker Schalke ned igen?
Borussia Dortmund, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – RB Leipzig – hvem er førsteudfordrer til mesterskabet