bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Wolfsburg: Er tilbagevendte Haaland Dortmunds redning?

Optakt: Borussia Dortmund – Wolfsburg: Er tilbagevendte Haaland Dortmunds redning?

Borussia Dortmund, fankultur, optakt, tilskuere, fans på stadion, Bundesligaen 2021/22, fyldte stadioner

Dortmund har endelig Erling Haaland tilbage fra skadespause, og han kan gøre ondt på Wolfsburg, der ellers er rigtig godt kørende i denne sæson, hvor de faktisk er bedre placeret end BVB. Wolfsburg har – trods en god Hinrunde – dog ikke nogen synderligt god udebanestatistik, hvor de kun har vundet en af seks mulige opgør.

 

Kampfakta
Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Kamptidspunkt: Søndag, kl. 15.30
Tv: TV3 SPORT

 

Holdnyt

Dortmund

BVB havde et noget turbulent 2020, der endte ud i en fyring af Lucien Favre efter en række meget skuffende resultater. Det hele kulminerede efter 5-1-nederlaget på hjemmebane til VfB Stuttgart, der endte med at blive Lucien Favres sidste kamp som cheftræner for BVB.

Afløseren hedder indtil sæsonen går på hæld Edin Terzic, og han kom planmæssigt fra start med en 2-1-sejr mod Werder Bremen i den efterfølgende spillerunde. Men træerne vokser ikke ind i himlen for BVB i indeværende sæson, og det opgør blev fuldt op af et skuffende 2-1-nederlag til Union Berlin. Meget symptomatisk for BVB’s sæson.

Noget nær det eneste lyspunkt i det opgør var, at den bare 16-årige Youssoufa Moukoko kom på tavlen, og blev den yngste målscorer i Bundesligaen nogensinde. Inden julepausen fik BVB en 2-0-sejr i pokalturneringen, hvor Eintracht Braunschweig blev slået ud efter scoringer af Hummels og Sancho.

Men i og med, at de i Bundesligaen sluttede kalenderåret 2020 så dårligt af, betyder det altså, at Dortmund er hele otte point efter Bayern München inden Rückrunden. De har gjort livet svært for sig selv, og ser vi udelukkende på tabellen, er det faktisk Wolfsburg, der burde være favoritter i søndagens opgør. Gæsterne er nemlig placeret på fjerdepladsen, altså en plads over die Schwarzgelben.

Men det lysner trods alt alligevel for BVB. Den norske komet Erling Braut Haaland, der også fik tildelt Golden Boy-prisen for sit 2020, er nemlig klar igen efter en hase-muskelskade, der har holdt angriberen ude i syv kampe. Det vil uden tvivl betyde mere offensiv kvalitet og ikke mindst kynisme, som BVB har manglet, mens der er yderligere tilføjelser til truppen af spillere, der vender tilbage fra skader.

Marco Reus, Meunier, Emre Can og Axel Witsel er også alle blevet deres respektive skader kvit, og derfor må man forvente et offensivt indstillet BVB-mandskab, der er ubesejret i de seneste 10 indbyrdes kampe mod Wolfsburg, heraf er ni kampe blevet vundet.

Dog må Edin Terzic se bort fra unge Moukoko, mens også Marcel Schmelzer fortsat er skadet.

 

VfL Wolfsburg

Wolfsburg har været et af Bundesliga sæsonens helt store overraskelser. Die Wölfe har kun tabt en eneste kamp ud af de første 13 spillerunde, og det nederlag kom i 12. spillerunde, hvor Bayern München blev for stor en mundfuld for Oliver Glasners mandskab. Et nederlag i 13 kampe er desuden også den bedste Hinrunde i Wolfsburgs historie.

Wolfsburg gik også til julepause med en klar 4-0-sejr i DFB Pokal, hvor SV Sandhausen blev ekspederet ud, mens de i Bundesligaen sluttede året af med en 1-0-sejr hjemme mod Stuttgart. En af de spillere, der for alvor har haft stor betydning for Wolfsburgs store succes i indeværende sæson har været angriber Wout Wieghorst, der har nettet ni gange. Wieghorst har dog aldrig scoret mod BVB på trods af fire forsøg.

Den gode Hinrunde betyder, at Wolfsburg er placeret på 4. pladsen med 24 point – kun fire point fra Bayern på førstepladsen.

Oliver Glasner har endda formået at skabe resultater på det seneste på trods af relativt mange skader, og Glasner har da heller ikke alle mand parat til opgøret mod Dortmund. Den tidligere BVB-spiller Maximillian Philipp er nemlig ude med en muskelskade, mens Pavao Pervan er ude med COVID-19, og så er Mehmedi også skadet.

Til gengæld er Maximilian Arnold og også John Brooks klar til kamp igen, og det bliver også nødvendigt, for Wolfsburg har ikke ligefrem den bedste statistik mod Dortmund.

For vi skal nemlig helt tilbage til den 16. maj 2015 for at finde den seneste Wolfsburg-sejr over BVB, men omvendt har die Wölfe netop nu også en rigtig fornuftig mulighed for at slå BVB. Ja måske faktisk den bedste i mange år…

 

Karantæner:

BVB: Ingen
Wolfsburg: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

BVB: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Can, Witsel – Sancho, Reus, Reyna – Haaland
Wolfsburg: Casteels – Baku, Lacroix, Brooks, Otavio – Guilavogui (c), Arnold – Steffen, Schlager, Brekalo – Weghorst

  

Vidste du, at..:

Dortmund formåede at hente 15 point ud af de første 18 mulige, men siden er BVB gået gevaldigt i stå? I de seneste syv kampe har die Schwarzgelben kun formået at hente 7 point ud af 21 mulige.

 

Dom:

Selvom man på papiret vil mene, at BVB-mandskabet er svækket, så skal man ikke tage fejl af Erling Haalands betydning for Dortmund. Wolfsburg er rigtig godt kørende, og vi kan håbe på et underholdende opgør, men vi tror på, at BVB med Haaland i fokus, snupper sejren. 3-2 til gæsterne i en målrig affære, hvor det dog er svært at forudsige vinderen.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

 

 

 

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union