Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Ugens duel - Leon Bailey (Bayer Leverkusen) mod Alphonso Davies (Bayern München) - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Leon Bailey (Bayer Leverkusen) mod Alphonso Davies (Bayern München)

Ugens duel – Leon Bailey (Bayer Leverkusen) mod Alphonso Davies (Bayern München)

Det er den direkte kamp om førstepladsen i Bundesligaen, når Bayer Leverkusen og Bayern München dyster om titlen som “Wintermeister”. Hos hjemmeholdet skal Leon Bailey finde sit topniveau, når han skal forsøge at komme forbi verdens bedste venstreback, Alphonso Davies, men opgaven er ikke umulig for jamaicaneren.

Lørdag aften venter der os et topbrag i Bundesliga, når Bayer Leverkusen tager imod Bayern München hjemme på BayArena. Det er kampen om at kalde sig Wintermeister, da det er sidste runde inden vinterpausen, og hvis hjemmeholdet vinder, kan de få et hul på fire point ned til Bayern.

Og man skal ikke være den store analytiker for at vide, at Leon Bailey er manden, der kan sikre Bayer Leverkusen den vigtige sejr. Han scorede godt nok ikke i midtugens kamp, men i sidste weekend blev det til to scoringer mod TSG Hoffenheim.

Det er dog verdens bedste venstreback, han skal forsøge at komme forbi, da Alphonso Davies står klar hos Bayern München. Han er netop kommet på årets hold ved FIFAs The Best Awards, og han skal nok give Bailey kamp til stregen.

Alphonso Davies har siddet ude med en skade og står dermed kun noteret for fem kampe i denne sæson. I den seneste kamp mod Wolfsburg kom han ikke på banen, men det forventes, at han starter inde lørdag aften.

Og det kan være dårlige nyheder for Leon Bailey. Jamaicaneren er glad for at drible og gøre tingene på sin egen måde, hvor der er masser udfordringer og flotte driblinger på programmet. Det bliver dog ikke helt nemt mod Alphonso Davies.

Davies har nemlig vist sig at være en svær mand at komme udenom, da det kun er sket en enkelt gang i denne sæson. Canadieren læser spillet godt og har en perfekt timing i sine tacklinger, og det får han brug for imod Bailey.

Bayern Münchens bagkæde har dog haft nogle udfald i de seneste kampe, og vi skal endda helt tilbage til oktober måned for at finde deres seneste clean sheet i Bundesliga. De har blandt andet set svage ud på omstillingerne, og det er lige noget for Leon Bailey.

Her kan Leon Bailey nemlig få plads i bagrummet, hvor han har været en evig trussel med sin fart. Han har især været dygtig til at løbe i ryggen på sin direkte oppasser og gjort sig selv farlig.

Bailey skal dog løbe, som gjaldt det hans liv, da Davies er hurtigste mand i Bundesliga. Han er målt til en topfart på 35.94 km/t, og han skal dermed nok kunne få indhentet Bailey i en løbeduel, da jamaicaneren “kun” er målt til 34.37 km/t.

Læs også: Bundesligaens hurtigste spillere

Han er Bayer Leverkusens farligste spiller, hvor han 27 gange er kommet frem til en chance, der er flest af alle spillere hos “Die Werkself”, og det bliver derfor afgørende, at han spiller lige så godt, som han gjorde mod TSG Hoffenheim, hvor han var fremragende.

Leon Bailey vil gerne trække ind i banen og fyre sin kanon af, som vi blandt andet så mod TSG Hoffenheim, hvor han scorede et fantastisk mål. Selvom han godt kan sparke med begge ben, er hans foretrukne dog venstre, som han har brugt 19 ud af 27 gange.

Det er vigtig viden for Alphonso Davies, som dermed ved, hvilken vej Leon Bailey helst vil gå i weekenden. En anden vigtig information er, at Bailey faktisk ikke har været særlig farlig med sine indlæg.

I denne sæson er det blot lykkedes ham at ramme en medspiller 12 gange med sine indlæg (hjørnespark tæller ikke med), og hele 39 gange er bolden enten endt hos modstanderen eller helt oppe på tribunen.

Leon Bailey skal endnu engang spille en pragtkamp, hvis Bayer Leverkusen skal fortsætte deres gode form i Bundesliga. De kan med en sejr få et forspring på fire point ned til Bayern München, og derfor skal jamaicaneren have succes med sine driblinger og dybdeløb.

Det er dog ikke hvem som helst, han kommer til at stå overfor. Alphonso Davies er på vej tilbage, og han kan lørdag aften sætte en stopper for jamaicaneren. Davies er dygtig til at læse spillet og time sine tacklinger helt præcist.

Det kan give ham en fordel i den direkte duel mod Leon Bailey, men hvis Davies blot et enkelt sekund står og blunder, bliver han straffet af Bailey, der er en mester i at løbe i ryggen på sin modstander.

Ugens duel.

Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Leon Bailey:

Kampe: 11.
Assist: 4.
Mål: 4.
Topfart: 34.87 km/t.

 

Alphonso Davies:
Kampe: 5.
Clean sheets: 1.
Tacklinger vundet: 5 af 6 tacklinger.
Topfart: 35.4 km/t.

Få spilforslag til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Tilskuersnit for Bundesligaen
50+1 reglen og Bayer Leverkusen – Pandoras pilleglas?
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale