bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Huub Stevens – Managerlegende i menneskehænder

Huub Stevens – Managerlegende i menneskehænder

Huub Stevens, Schalke 04

Der Jahrhunderttrainer Huub Stevens er igen tilbage som redningsmand i Schalke 04, men måske opgaven denne gang er umulig selv for de rutinerede hollænder.

79 dage. Så længe besad Manuel Baum posten som cheftræner i Schalke 04, og som et utal af forgængere har erfaret, er der ikke lang til døren i Gelsenkirchen. Baum blev dermed den 20. manager siden årtusindeskiftet i spidsen for de kongeblå, der er i en krise, der ikke er set mage i mange år. Fire point efter tolv kampe og en tilværelse som nummer 18 er selvfølgelig ikke acceptabelt i en storklub som Schalke, og Baum måtte ligeledes trække konsekvensen og tage billetten ud af klubben.

Den midlertidige redningsmand for de to kommende kampe bliver en velkendt herre, nemlig Schalke-legenden Huub Stevens. Den hollandske manager tager sin fjerde tørn i klubben (1996-2002, 2011-2012, 2019-2019 og 2020-), men er bedst kendt for sit legendariske Eurofighter-hold, der i 1997 sikrede Schalkes eneste kontinentale titel, nemlig UEFA-Cuppen. Derudover sikrede Huub Stevens 2 DFB-Pokal (2000/01-2001/02) samt en Vizemeister-titel i 2001 og var sammen med Rudi Assauer ansigtet på det team, der skulle sparke Schalke ind i det nye årtusind som en absolut titeludfordrer til Bundesliga-titlen.

Huub Stevens renommé i klubben kan ikke undervurderes. Den benhårde hollænder er en vaskeægte legende, som ud fra devisen om at ”Die Null muss Stehen!” (Nullet skal bestå) skabte en bundsolid defensiv, og gennem en relativ konservativ spillestil sørgede han for, at de kongeblå fik resultaterne, der var påkrævet for at være et tophold.

Selvom HuubStevens og Schalke gik hver sin vej i 2002, har træneren været i Schalke i flere omgange, primært i situationer, hvor en manager skulle hasteindkaldes med kort frist, og den karismastiske hollænder har altid været disponibel. Stevens har dog ikke blot ageret kransekagefigur i de korte stillinger, men han sørgede i 2012 for en tredjeplads og sørgede for at undgå nedrykning i 2018-2019 sæsonen, da han var midlertidig manager i kølvandet på Domenico Tedescos fyring. Ved sin side får Stevens en anden midlertidig Schalke-legende som assistent, nemlig den tidligere midtbanespiller Mike Büskens (270 kampe for Schalke). Büskens har ageret assisterende redningsmand intet mindre end tre gange, og da både Stevens og ham er tæt på den daglige drift i klubben, virker det som en tilstrækkelig løsning på den ultrakorte bane.

Er der ingen chance for Huub Stevens bliver ansat for resten af sæsonen? Sandsynligvis ikke. Da Stevens havde overstået sin tredje Schalke-periode i 2019, udtalte han, at hvis han nogensinde blev spurgt, om han ville træne klubben igen, håbede han, at hans familie ville tale ham fra det.

Stevens er en kortsigtet løsning, som kan købe bestyrelsen en smule tid i pausen mellem d. 22. december (DFB-Pokal mod Ulm) og 2. januar (Bundesliga), indtil en ny manager er på plads. Rygterne omkring en ny manager i Schalke er allerede begyndt og svire og vil sandsynligvis fortsætte heftigt indtil ansættelsesdagen, med de klassiske boblere såsom Marc Wilmots og Ralf Rangnick – eller hvad med et comeback til Domenico Tedesco?

Dagens varmeste rygte går dog på 67-årige Friedheim Funkel, som senest var manager for Fortuna Düsseldorf indtil januar 2020 og har en lang trænerkarriere bag sig (1989-2020). Sikkert er, at hvem end der får der fornøjelsen af det brandvarme sæde i Schalke 04 får sin sag for med en skrantende økonomi, manglende resultater, en desillusioneret spillertrup og en bestyrelse i vildrede.

 

Læs også: Dagbog fra Schalke: En syg patient i risikogruppen 

You may also like
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Optakt, Schalke
Bæredygtig stilstand i Schalke 04