bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Jessic Ngankam (Hertha BSC) mod Ondrej Duda (FC Köln)

Ugens duel – Jessic Ngankam (Hertha BSC) mod Ondrej Duda (FC Köln)

Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin

Opgøret mellem Hertha BSC og FC Köln kan få en stor betydning for, hvem der siger farvel til Bundesligaen i denne sæson. Begge mandskaber er i fare, og derfor er der brug for personer, der kan afgøre kampen. Hjemmeholdet fra Hertha har dog store skadesproblemer.

Hertha BSC og 1. FC Köln tørner sammen lørdag i en sand bundgyser, hvor et nederlag kan få fatale konsekvenser, men hvor en hjemmesejr kan betyde liv og glade dage i den tyske hovedstadsklub.

Inden lørdagens opgør har Hertha fem point ned til Köln på 17. pladsen, og dermed kan de med en sejr definitivt sikre, at de ikke kan rykke direkte ned i 2. Bundesliga, men det kræver mål lørdag, hvor de har store mangler i offensiven.

Jhon Cordoba, Krzysztof Piatek og Matheus Cunha har alle scoret syv mål i denne sæson, men ingen af dem er med mod Köln grundet skader. Det bliver derfor Jessic Ngankam, der skal få nettet til at blafre.

Den 20-årige tysker har scoret to mål i 13 kampe, hvor han er kommet ind fra bænken i alle. Det gjorde han også i den seneste runde mod Schalke 04, hvor Ngankam faktisk blev matchvinder med sin scoring til 2-1.

Ngankam er dog et uskrevet blad, men han har været træfsikker foran kassen. Han har blot haft fem skud på mål, hvor tre af dem var inden for rammen. Og selvom han kun står noteret for to mål, skal Hertha håbe, at han kan medbringe den form til Köln-kampen.

Hvis Köln ikke har læst op på Ngankamp, er det værd at vide, at han er farligst i boksen, hvor han har haft alle sine forsøg på mål, og derfor skal Hertha-angriberen markeres tæt, hvis han ikke skal blive et problem for gæsterne.

Köln jagter også overlevelse, og hvis de formår at vinde, kan det give store problemer til Hertha, da der kun vil være to point mellem de to hold inden sidste spillerunde. Gæsterne fra Köln har til opgøret flere heste at spille på, hvor deres store profil Ondrej Duda kan komme i fokus.

Han er holdets topscorer med syv mål, og han står desuden noteret for fire assists. Udover at han er god til at sætte sine medspillere i scene, kan han også selv tage sagen i egen hånd og afgøre kampen.

Læs også: Optakt: Hertha BSC – 1. FC Köln

Duda er dygtig til at holde på bolden og til at drive den frem. Ud af 67 driblinger har han 50 gange formået at sætte sin direkte oppasser, og det skal han også forsøge lørdag. Hertha-defensiven kan dog ikke vide sig sikker på, hvad Duda vil gøre, da han har flere elementer til sit spil.

Han er nemlig også en flittig skytte fra distancen, hvor han 23 gange har forsøgt sig på mål. Det er samme antal, som når han har forsøgt sig fra en placering inde i feltet, men hvis Herthas bagkæde skulle vælge et tidspunkt, hvor de skal markere ham tæt, skal det være i feltet.

Duda har nemlig scoret seks ud af sine syv mål herfra, og derfor har han ikke været den store trussel fra distancen, selvom han prøver. Hjemmeholdet skal have stoppet Duda, og det kan de gøre ved at stresse ham.

Kölns offensive es har nemlig haft en tendens til at smide mange bolde væk, når der bliver lagt et højt pres. I 30 kampe har han mistet bolden hele 78 gange, som er hele 26 gange flere end Marius Wolf på andenpladsen.

Det kan dermed blive afgørende for kampen, at Hertha får lukket ned for Duda, da Kölns spil går gennem ham. Og så må Hertha bare håbe på, at Ngankam endnu en gang kan blive den store helt nede i den anden ende.

Ugens duel

Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Jessic Ngankam:

Kampe: 13.
Mål: 2.
Assists: 0.
Afgørende afleveringer: 2 (0,2 i gennemsnit per kamp).

Ondrej Duda:

Kampe: 30.
Mål: 7.
Assists: 4.
Afgørende afleveringer: 40 (1,3 i gennemsnit per kamp).

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin
Optakt til runde 18 i 2. Bundesliga – Hertha i sorg og storkamp i Gelsenkirchen
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Sæsonoptakt: 1. FC Köln – Baumgart Ball i ny fase
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 2023-2024 sæsonen i 2. Bundesliga: Er nedrykkerne oprykningsfavoritter?