bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Uge 4: Danskerdyst og Kellers sidste chance?

Vi gennemgår en række af de vigtigste kampe denne runde og giver dig statistik, startopstillinger og andre lækre detaljer, så du er godt klædt på til endnu en omgang Bundesliga.

Hannover 96 – Mainz 05

Der er en verden til forskel på om Hannover spiller hjemme eller ude. I sidste sæson blev det kun til 13 point på fremmed græs, og den tendens virker til igen at skulle gøre sig gældende. Foreløbigt er det blevet til to flotte sejre mod henholdsvis Wolfsburg og Schalke på hjemmebane, mens man fik ørerne i maskinen ude mod Gladbach. Til de to hjemmekampe skal det dog tilføjes, at begge modstandere fik hele to spillere udvist, og selvom Bundesligaen i begyndelsen har haft masser af røde kort, så fortsætter den statistik dog næppe.

Hvis det lykkes for hjemmeholdet at besejre Mainz, bliver det den tredje hjemmebanesejr i træk, og det vil i givet fald være første gang i 40 år, at Hannover er begyndt en sæson så godt på hjemmebane. Til kampen mod Mainz må man dog undvære Huszti, der, som så mange andre, blev udvist i sidste runde.

Hos gæsterne gør det tilsyneladende ingen forskel, om der spilles ude eller hjemme. Tre sejre i ligeså mange forsøg er det blevet til i Mainz, der så småt kan begynde at skimte deres personlige rekord fra 2010/2011 sæsonen, hvor det blev til hele syv kampe i træk med maksimalt udbytte.

Som en sidebemærkning kan det nævnes, at Thomas Tuchel i torsdags kunne fejre sin 40 års fødselsdag og på pressemødet blev han derfor mødt med champagne. Selv var han dog ikke meget for at henlægge opmærksomheden på den store dag og konstaterede blot, at den bedste gave var, at stort set alle spillere var skadesfri. Kun Julian Koch og Benedikt Saller er ude på grund af skader.

Bud på opstillinger

Zieler – Sakai, Sané, Marcelo, Pocognoli – Andreasen, Stindl – Bittencourt, Prib – Sobiech, Diouf

Müller – Pospech, Svensson, Noveski, Park – Geis, Zimling – Müller, Baumgartlinger– Choupo-Moting, Okazaki

Hold øje med
Leo Bittencourt – Vi nævnte ham i vores årets hold udenfor top 4 som en spiller, man skulle holde øje med. Indtil videre har det været begrænset, hvad han har bidraget med, men med Huszti udenfor, kommer meget af det offensive spil formentlig til at skulle gå gennem Bittencourt.

Nicolai Müller – At Mainz ligger i toppen efter tre runder skyldes især den unge offensivspiller. Fem mål gør ham til Bundesligatopscorer, og selvom den titel ikke er ensbetydende med regelmæssig landsholdsudtagelse – spørg bare Kiessling – så kan der ikke gå længe før, at Müller kan skrive flere end de to landskampe på CV’et.

Schalke 04 – Bayer Leverkusen

Rundens opgør er mellem to mandskaber, der befinder sig i hver sin ende af skalaen. Hjemmeholdet er fortsat uden sejr i ligaen, og de ni indkasserede mål i de første runder er kun overgået af rædselssæsonen 1987/88. Den seneste uge har dog budt på oprejsning til Keller og resten af holdet, da det lykkedes at kvalificere sig til Champions League med en udesejr over græske PAOK Saloniki.

Den ekstra økonomiske gevinst ved deltagelsen er allerede investeret i et par nye, men velkendte ansigter. Dennis Aogo er efter sin famøse flyvetur til Mallorca blevet lejet i HSV, hvor man samtidig har sikret sig en købsoption på venstrebacken. Derudover har man gjort lidt af et scoop ved at hente den nu tidligere Milan-spiller Kevin-Prince Boateng, selvom denne for under tre uger siden var ude at tale højt om sin kærlighed for rivalerne fra Dortmund, hvor han spillede en halvsæson i 2009.

Til kampen mod Leverkusen må hjemmeholdet se bort fra Höwedes og Fuchs, der begge sidder over med karantæne efter udvisninger i sidste uge mod Hannover 96. Dennis Aogo får derfor formentlig sin hjemmebanedebut, og Jens Keller har også talt varmt for at benytte sig af Boateng.

Hos Leverkusen er humøret og placeringen til gengæld helt i top. Die Werkself slog i sidste uge Gladbach med 4-2 i en underholdende kamp, og det var samtidig holdets syvende sejr i træk og dermed klubrekord. Vinder holdet i Gelsenkirchen rykker man samtidig ind i top 10 på listen over længste sejrsserier.

Stefan Kiessling har fyldt meget i medierne i de første runder af Bundesligaen, og i denne uge gjorde han det således igen. Han meldte nemlig fra til landsholdet, så længe Löw står i spidsen, da han var træt af, at skulle forholde sig til sine chancer for at komme tilbage i landsholdsvarmen. Set udefra kan det også virke lidt mærkværdigt, at Kiessling ikke har fået flere end de seks kampe, det hidtil er blevet til. Sidste år blev han som bekendt topscorer, og i år ligger han sammen med holdkammeraten Sidney Sam og Hoffenheims Firmino nummer 1 på listen over mål og assists med fem styks.

Bud på opstillinger

Hildebrand – Uchida, Matip, Santana, Aogo – Jones, Höger, Boateng, Farfan, Draxler, Szalai

Leno – Donati, Toprak, Spahic, Boenisch – Bender, Reinartz, Castro, Sam, Son – Kiessling

Hold øje med

Julian Draxler – Det har ikke været imponerende, hvad stortalentet har bedrevet i de første tre runder i Bundesligaen, men i midtugens Champions League kamp, viste han igen sin klasse. Samme niveau skal han gerne ramme, hvis Schalke skal have sin første sejr mod et sprudlende Leverkusen-mandskab.

Heung-Min Son – Sydkoreaneren har stået lidt i skyggen af Sidney Sam på den anden kant. Mod et Schalke hold, der vil frem på banen må det dog formodes, at der vil blive plads i omstillingerne, og Son kan meget vel få en nøglerolle i denne kamp.

Stuttgart – Hoffenheim

Tre kampe og tre nederlag, og så gik den ikke længere for Labbadia. I stedet er den tidligere Stuttgart-spiller Thomas Schneider blevet forfremmet fra ungdomsholdet, men den klassiske chock-effekt udeblev i første omgang, da 2-2 mod Rijeka var ensbetydende med et exit fra Europa League.

Bedre er det ikke blevet af, at holdets anfører, Serdar Tasci, har valgt at forlade skuden til fordel for russisk fodbold og Spartak Moskva. Til gengæld er der set med danske briller en positiv nyhed idet William Kvist var valgt til startopstillingen i midtugen og umiddelbart ser ud til at få genvalg til weekendens opgør, medmindre Cacau rykkes ned som hængende angriber og Moritz Leitner dermed tager den centrale midt.

Sidstnævnte formation kan give Stuttgart en tiltrængt offensiv dimension, som de indtil videre har manglet. Tre mål i tre kampe og en chanceudnyttelse på 9,4 procent er alt andet end imponerende.

Den evne savner de til gengæld ikke hos gæsterne, hvis chanceudnyttelse ligger på imponerende 24,4 procent og som i de første tre runder har scoret 10 gange. Den offensive trio bestående af Volland, Firmino og Modeste kommer til at gøre ondt på mange forsvarere i denne sæson.

Mål bliver der også brug for, hvis Hoffenheim skal bryde statistikken, der inden kampen fortæller om ti indbyrdes opgør og kun en enkelt sejr.

Bud på opstillinger

Ulreich – Schwaab, Rüdiger, Vilson Boka – Kvist, Leitner, Gentner, Harnik, Maxim – Ibisevic

Casteels – Beck, Abraham, Vestergaard, Johnson – Strobl, Firminho, Polanski, Volland, Elyounoussi – Modeste

Hold øje med

Ibisevic – Skal Stuttgart have gang i målscoringen, skal det komme ét specifikt sted fra. Ibisevic er manden, der kan sparke hjemmeholdet ud af krisen, og Vestergaard og co. får helt sikkert sit hyr med at holde den snu angriber og tidligere Hoffenheim-spiller nede.

Casteels – Når man møder et hold, der ikke kan skabe chancer eller for den sags skyld score på dem, kan det virke mærkværdigt at fremhæve målmanden. Vi tror dog på, at en til tider vakkelvorn Hoffenheim-defensiv kan få hænderne fulde mod Stuttgart, og derfor bliver det op til Casteels at vise det niveau der i foråret gav ham pladsen i buret foran Gomes og Wiese.

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund

Det var ikke ikke imponerende, men Frankfurt formåede alligevel forholdsvist sikkert at indløse billet til Europa Leagues gruppespil. På samme måde er de efter en forfærdelig start efterhånden kommet op i omdrejninger i Bundesligaen, hvor holdet i sidste runde fik sin første sejr.

Det andet år for en oprykker er traditionelt et svært et af slagsen, og Frankfurts udfordring i denne sæson bliver endvidere, at de også har de europæiske kampe at forholde sig til. Truppen er i forvejen ikke alt for bred, så det skal blive spændende at se, hvor meget midtugens kamp sidder i kroppen på spillerne.

Gæsterne fra Dortmund har derimod haft mere end en uge til at forberede sig til denne kamp, da man allerede sidste fredag spillede sin tredjerunde kamp, der i øvrigt blev vundet med 1-0 mod Bremen. Med endnu en sejr har holdet fra Ruhr desuden mulighed for at tangere klubrekorden med fire sejre i de første fire kampe, der blev sat tilbage i 2001 – den sæson vandt man mesterskabet.

Skal det ske, skal man blive bedre til at forsvare en føring end tilfældet var sidste år, da de to mødtes. Her var Dortmund foran med både 2-o og 3-2, inden en fantastisk underholdende kamp endte med en pointdeling og et 3-3 resultat.

Til kampen mod Frankfurt må BVB igen undvære Ilkay Gündogan, hvis skade har vist sig mere alvorlig end først antaget. Midtbanespilleren forventes ude i cirka fire uger endnu

Bud på opstillinger

Trapp – Celozzi, Zambrano, Anderson, Oczipka – Rode, Flum – Aigner, Meier, Inui – Rosenthal

Weidenfeller – Großkreutz, Subotic, Hummels, Schmelzer – Bender, Sahin – Aubameyang Mkhitaryan, Reus – Lewandowski

Hold øje med

Meier – Han fik (fejlagtigt) et mål annulleret mod Bayern, men både I EL-kampen og i sidste uge mod Braunschweig lykkedes det den målfarlige midtbanespiller at komme på tavlen. Mod Dortmund bliver han igen en vigtig spiller i en offensiv, der langsomt bliver bedre og bedre.

Sahin – Det har taget lidt tid, men Sahin er efterhånden tilbage til sit gamle jeg, der gjorde ham til Bundesligaens bedste i 2010/11-sæsonen. Med Gündogans skade, og en Mkhitaryan der fortsat lige skal op i gear, bliver han en nøgleperson på den centrale midtbane.

 

 

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”