bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Udebanefans fra tredje spillerunde, fem udskiftninger og ingen enighed om 50+1 regel
Union Berlin, optakt, udebanefans, sæsonkort

Fra tredje spillerunde af må der igen komme udebanefans på stadion. Det har DFL netop besluttet i samråd med klubberne i de to bedste tyske rækker.

Onsdag mødtes de 36 klubber i 1. og 2. Bundesliga for sammen med DFL at drøfte nogle af de mest presserende temaer. På dagsordenen var blandt andet 50+1 reglen, men her nåede klubberne ikke frem til nogen beslutning.

Når den meget omtalte 50+1 regel var oppe at vende, så skyldes det, at det tyske Bundeskartellamt ikke mener, at reglen overholder konkurrenceloven, da den undtager klubber som Wolfsburg, Bayer Leverkusen og Hoffenheim, da de alle er ejet af en enkelt person eller en virksomhed, hvilket giver dem en unfair fordel.

Læs også: Bundesligaen kan blive presset til at ændre 50+1 regel

Skal 50+1 reglen overholdes, skal der derfor ske ændringer i ejerstrukturerne hos de tre klubber, og det skal DFL sammen med de 36 klubber fortsætte med at diskutere, da det ikke lykkedes at nå til enighed onsdag.

Noget som der til gengæld var enighed om var at få udebanefans tilbage på stadion. Da der sidste efterår for en stund blev tilladt fans på stadion, var det kun lokale fans, der måtte komme ind, og sådan er det også i de første par runder af den kommende sæson, men fra tredje spillerunde har modstanderklubbens fans fremover ret til fem procent af billetterne. Normalt er det antal på 10 procent, og sådan vil det igen blive, så snart klubberne må åbne fuldt op for kapaciteten på stadion.

Første kamp i Bundesligaen, der kan komme udebanetilhængere til, er fredag den 27. august, når Robert Skov og Hoffenheim gæster Borussia Dortmund på Signal Iduna Park.

Endelig blev det også besluttet at fortsætte med fem udskiftninger i Bundesligaen i 2021/22 sæsonen under samme regler som nu, hvor der må skiftes af tre omgange, pausen undtaget.

You may also like
Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse, fodboldweekend
Spilletidspunkter fastlagt frem til runde 18 i 1. og 2. Bundesliga 
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg? 
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München