Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Tysklands VM-kvaler - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Tysklands VM-kvaler

Tysklands VM-kvaler

Med 10 dage til det går løs i Brasilien står Tyskland med en masse uafklarede spørgsmål. Skaderne fortsætter med at sætte deres præg, og gårsdagens 2-2 kamp mod Cameroun efterlod heller ikke meget optimisme. Helt i front mangler holdet en ægte angriber, og på den problemfyldte position som venstre back, er håbet en 22-årige, der fik debut i går og som indtil for et år siden spillede angriber i 3. Bundesliga. Vi ser på fem af tyskernes problemer.

Skaderne
De fleste VM-deltagere ramler som regel ind i en skade eller to undervejs, men tyskerne har allerede i optakten været hårdt ramt. Især står det skidt til på den defensive midtbane, hvor spillere som Gündogan samt brødrene Bender allerede har meldt fra. Både Schweinsteiger og Lahm har også haft småskavanker de sidste par uger, ligesom det må stå klart for enhver, at Khedira ingenlunde er i i topform efter sit lange skadesforløb. Gladbachs Kramer, der oprindeligt ikke indgik i den 30 mand stor bruttotrup, kan derfor ende med at få en vigtig rolle. Han har gjort det hæderligt i venskabskampene, men han ligger alt andet lige et niveau under de øvrige spillere.

Bayern-syndromet
Efter Bayern vandt mesterskabet i rekordtid, havde flere af spillerne svært ved at holde samme niveau i de efterfølgende kampe. Det blev blandt andet til et par nederlag i Bundesligaen, ligesom det også blev til et farvel i Champions League efter ydmygelsen mod Real Madrid. I den tyske startopstilling indgår formentlig seks og muligvis syv spillere fra Bayern, og i den tyske presse er det allerede nu nervøsitet at spore over, at mætheds syndromet tilsyneladende også ser ud til at have plantet sig på landsholdet.

 

Müller eller Klose
Tyskerne har en overflod af offensive spillere i den absolutte verdensklasse, men der er ingen af dem, hvis normale position er angriber. Klose er truppens eneste deciderede 9’er, og selvom han stadig har en uvurderlig evne til at score for die Nationalelf, så har denne sæson vist, at han ikke er i samme fysiske forfatning som tidligere. Flere skader og et formdyk har været den primære årsag til, at Klose, der fylder 36 om en uge, kun har nettet otte gange for Lazio. Bedømt ud fra søndagens venskabskamp mod Cameroun, ligner Thomas Müller derfor bedste bud på en mand på toppen i den første gruppekamp mod Portugal. Revisoren fra München har spillet helt i front på både klubplan og for landsholdet, men han er klart bedre og mere målfarlig, når han fra sin position på kanten, kan komme ind i feltet med sine intelligente løb. Med hverken Gomez, Kiessling eller Kruse i truppen mangler der alternativer i front.

Venstre-backen
Det har gennem hele Löws periode været en evig akilleshæl, men de sidste par år har det alligevel virket til, at Schmelzer var fremtidens mand, på den position. Det gør det så ikke længere. At Löw aldrig har været stor fan af Dortmund-spilleren er ingen hemmelighed, men det er alligevel overraskende, at Schmelzer var en af de tre spillere, der blev siet fra til sidst. Også selvom han har været en del skadet i denne sæson. Det efterlader truppen tilbage med Durm, Höwedes og Ginter som de primære muligheder. I den konkurrence har Durm i øjeblikket snuden forrest, men for en mand, der først debuterede i går og for under et år siden spillede angriber i 3. Bundesliga, er det noget af en udfordring pludselig at skulle være første valg på venstrebacken for det tyske landshold. Han har haft en flot sæson i Dortmund, men spillestilen på landsholdet overlader backerne mere til sig selv, og det kan blive dyrt for de tyske drømme om VM guld.

Manglende fremgang siden 2012
Bevares, landsholdet kvalificerede sig, bortset fra 4-4 fadæsen mod Sverige, i overlegen stil til VM-slutrunden i Brasilien. Alligevel er det som om, at holdet ikke for alvor har formået at udvikle sig siden EM 2012. Defensiven lukker stadig for mange mål ind, og de sidste par år er Tyskland blevet et “omvendt” turneringshold. Tidligere blev de bedre og bedre fra kamp til kamp, men ved de sidste par slutrunder har de indledt i forrygende stil for så at løbe tør for kræfter og kreativitet, når de har nået semifinalen. Derudover hviler der også et enormt forventningspres fra den tyske befolkning. Holdningen er, at det er fint nok, at landsholdet spiller sprudlende fodbold, men det er ikke blevet til trofæer siden EM i 1996.

Tysklands endelige VM-trup:
Neuer, Weidenfeller,Zieler – Durm, Hummels, Grosskreutz, Mertesacker, Lahm, Boateng, Ginter – Kramer, Khedira, Schweinsteiger, Kroos, Podolski, Özil, Götze, Reus, Schürrle, Draxler, Müller og Klose.

 

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til 2. runde ved EM-manager
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker