Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Tysklands største talenter: Fritz Walter-vinderne 2019 - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Tysklands største talenter: Fritz Walter-vinderne 2019

Tysklands største talenter: Fritz Walter-vinderne 2019

Siden 2005 har DFB uddelt Fritz Walter medaljen til de spillere, der er de største talenter i deres årgang. I år er valget faldet på Nicolas Kühn, Karim Adeyemi og Klara Bühl.

Kai Havertz, Manuel Neuer, Mario Götze, Toni Kroos, Julian Draxler, Timo Werner, Joshua Kimmich, Julian Brandt og Marc-Andre ter Stegen. Listen over tidligere modtagere af Fritz Walter medaljen er et vidnesbyrd om, hvor stor prestige prisen, der for første gang blev uddelt i 2005, har i det tyske fodboldlandskab.

Priserne til de største tyske talenter uddeles officielt først den 6. september i forbindelse med Tysklands landskamp mod Holland i kvalifikationen til EM, men allerede nu har DFB offentliggjort dette års vindere.

I U19-kategorien er det Ajax’ Nicolas Kühn, der har fået guldmedaljen. Kantspilleren har været en fast del af samtlige U-landshold og har indtil videre scoret 13 mål i 27 U-landskampe.

Som største talent i U17-kategorien er valget faldet på Karim Adeyemi, der også var en del af det tyske U17 landshold ved EM slutrunden tidligere i år, hvor han blandt andet bidrog med en scoring og to oplæg.  Karim Adeyemi er på kontrakt hos RB Salzburg.

Endelig er valget faldet på Freiburgs Klara Bühl i kvindernes kategori for bedste U-spiller.

Selvom prisen er et glimrende vidnesbyrd om, hvad der er i vente, så er det dog ikke alle talenter, der også slår igennem. I 2010 blev Peniel Mlapa kåret som tysklands største talent i U19 kategorien, men i dag er den nu 28 årige angriber på kontrakt i Al-Ittihad-Kalba SC efter at have været rundt i flere tyske klubber uden at kunne få det endelige gennembrud.

Oversigt over Fritz Walter vinderne 2019

Herrer U19
Guld: Nicolas Kühn (Ajax Amsterdam)
Sølv: Josha Vagnoman (Hamburger SV)
Bronze: Yann Aurel Bisseck (Holstein Kiel)

Herrer U17
Guld: Karim Adeyemi (RB Salzburg)
Sølv: Jordan Meyer (VfB Stuttgart)
Bronze: Lazar Samardzic (Hertha BSC)

Kvinder
Guld: Klara Bühl (SC Freiburg)
Sølv: Lena Sophie Oberdorf (SGS Essen)
Bronze: Gia Corley (FC Bayern München)

 

Udover selve titlen følger også en pris på henholdsvis 20.000, 15.000 og 10.000 euro til guld, sølv og bronzevinderne. Pengene går dog til de amatørklubber, der har været med til at udvikle de respektive spillere i ungdomsårene.

 

foto: www.dfb.de