bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Det tyske ligaforbund tager afstand fra ny European Super League

Det tyske ligaforbund tager afstand fra ny European Super League

European Super League, UEFA. Champions League

Søndag den 18. april 2021 kom det frem, at 12 storklubber er gået sammen om at skabe European Super League, men der er ingen tyske hold i blandt, og det kommer der heller ikke til at være, hvis det står til det tyske ligaforbund, DFL.

Det var lidt af en bombe, der sprang sent søndag aften. Godt nok har snakken om en europæisk Superliga kørt i flere år, og Barcelonas afgående præsident Josep Bartomeu nævnte i sin afskedstale for måneder tilbage, at den var under opsejling, men det var først i går, at klubberne officielt meldte ud, hvad de har gået og pønset på i gennem flere år.

European Super League er navnet på den turnering, som Manchester City, Liverpool, Arsenal, Manchester United, Tottenham, Chelsea, Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Inter, Milan og Juventus sammen har skabt.

En lukket turnering, hvor de store hold møder hinanden på kryds og tværs, hvor der ikke opereres med nedrykning og oprykning. En turnering, der har fået både FIFA og UEFA til at erklære de 12 stiftende klubber krig.

UEFA var søndag ude med en fælles udmelding, hvor de sammen med det engelske FA, spanske RFEF og det italienske fodboldforbund (FIGC), gjorde det klart, at de ville benytte alle juridiske midler, til at stoppe dette ”kyniske projekt”.

Bundesligaen manglede som afsender på den meddelelse, men nu har det tyske ligaforbund og direktør Christian Seifert så meldt ud, at de heller ikke kommer til at bakke op om den nye turnering.

”DFL er imod en hver form for ny European Super League. Den økonomiske interesse for et par få tophold i England, Italien og Spanien skal ikke lede til afskaffelse at veletablerede strukturer i europæisk fodbold som en konsekvens af dette. Det vil være uansvarligt at skade de nationale ligaer, der er basis for europæisk professionel fodbold. Jeg støtter derfor meget kraftigt den fælles udmelding fra UEFA og de nationale forbund i England, Italien og Spanien.”

I den nye European Super League er planen, at 20 hold skal deltage, hvorfor der fortsat er plads til yderligere otte storhold. Bayern München og Borussia Dortmund er flere gange blevet nævnt som mulige deltagere fra Tyskland, men tilbage i januar lød udmeldingen fra Karl-Heinz Rummenigge, at han var skeptisk over for en ny europæisk Superliga, da det ville devaluere Bundesligaen, og mandag meldte direktør i Dortmund, Hans-Joachim Watzke, så ud, at man ikke skal forvente at se de to tyske tophold i den nye turnering.

“Medlemmerne af ECA besluttede søndag på et virtuelt møde, at fredagens beslutning stadig står ved magt. Beslutningen er at klubberne vil være med til at reformere UEFA Champions League. Det var den klare overbevisning blandt ECA-medlemmerne, at man ville afvise stiftelsen af en Europæisk Superliga. Begge tyske klubber der er medlem af ECA, FC Bayern München og Borussia Dortmund, er i alle henseender 100 procent enige om den beslutning.”

Både UEFA og FIFA truer med at smide spillere og klubber, der deltager i den nye European Super League ud af sine egne turneringer.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse, fodboldweekend
Spilletidspunkter fastlagt frem til runde 18 i 1. og 2. Bundesliga 
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?