bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Torjägerkanone für alle
Bundesligamanager, holdet.dk, Golden Boy 2022

Simon Terodde er tre gange blevet topscorer i 2. Bundesliga: I 2015/16 scorede han 25 gange for VfL Bochum, i 2016/17 scorede han samme antal mål for VfB Stuttgart og havde dermed stor andel i klubbens oprykning til den bedste række, og i 2018/19 lavede han hele 29 mål for 1. FC Köln og sparkede dermed geddebukkene op til 1. Bundesliga.

Bedriften har dog ikke kastet nogle trofæer af sig for sine præstationer som målkonge, eftersom det kun er topscorere i 1. Bundesliga, der får den prestigefyldte Kicker Torjägerkanone. Efter sin tredje topscorertitel skrev Terodde derfor i et Instagram-indlæg til Kicker, at hans kone nu for tredje gang har måttet springe til og lave en hjemmelavet Torjägerkanone til ham, og om det ikke kunne være en god idé med Torjägerkanoner til topscorerne i 2. Bundesliga og 3. Liga.

Dette forslag vender Kicker nu tilbage til. For at fejre fodboldmagasinets 100-årsjubilæum i 2020, uddeler de sammen med fussball.de og VW en Torjägerkanone til topscorerne helt ned til henholdsvis 11. Liga (mænd) og 7. Liga (kvinder). Initiativet har titlen Torjägerkanone für alle, og hvis den første udgave i den løbende sæson bliver en succes, så kan kanonskytterne i de lavere rækker fremover glæde sig hver sæson til dysten om det eftertragtede trofæ i deres liga.

Robert Lewandowski og Niklas Groß — Pernille Harder og Annemarie Hörr

Siden 1965/66 har Bundesligaens topscorer fået en Torjägerkanone, som det synlige bevis på, at være den spiller i ligaen, der har scoret flest mål i en sæson. Den første spiller til at løfte „kanonen“ var Dortmunds Lothar Emmerich, mens bomberen Gerd Müller har de fleste Kicker-kanoner i trofæskabet, nemlig hele syv.

Robert Lewandowski er i øjeblikket et godt bud på en spiller, der kan løfte trofæet i maj, og det vil i givet fald være tredje gang på stribe, at polakken bliver topscorer i Bundesligaen. Fortsætter han i nuværende stil, når han måske enda at slå Gerd Müllers 40 mål-rekord fra 1971/72.

Gerd Müller er ikke overraskende også den spiller, der har vundet die Torjägerkanone flest gange med syv i alt, mens Lewandowski med en ny titel i år kan komme op på fem af slagsen.

Siden 2004 er topscoreren i Frauen-Bundesliga også blevet præmieret med en Torjägerkanone. Aktuelt er det den danske Wolfsburg-profil Pernille Harder, der er på toppen af topscorerlisten med 12 mål i 8 kampe. Hun bruger altså gennemsnitligt 53 minutter for at score et mål — seks minutter mindre end Lewandowski.

Kigger man på alle 11 ligaer hos mændene, så er det en vis Niklas Groß fra SC Pantringshof i den ellevte bedste række, der indtil videre har scoret fleste mål af dem alle: Efter 14 kampe står han noteret for hele 49 mål.

Hos kvinderne er det Annemarie Hörr fra FSV 1924 Bad Schandau i 6. Liga, som i kun 11 kampe har scoret 66 gange. Et ganske hæderligt snit på seks mål per kamp!

På fussball.de, DFB’s internetportal for amatørfodbold, kan man fra nu af følge Tysklands bedste målscorere i herre- og kvindefodbold på tværs af ligaer.

Du kan også teste din viden om topscorerne i Bundesligaen gennem tiderne i denne quiz.

You may also like
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder
Spilletidspunkter for runde 9-13 i Bundesligaen fastlagt: Dortmund – Bayern lørdag aften klokken 18:30
Robert Lewandowski, Gerd Müller, rekord, Bayern München
Slår Robert Lewandowski igen Gerd Müllers rekord?
Thomas Tuchel årets træner, Robert Lewandowski årets spiller
Bo Svensson, Mainz 05, Bundesligasæsonen
Bundesligasæsonen 2020/21 – Lewandowski årets spiller, Bo Svensson næstbedste træner