bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Fortuna Düsseldorf – FC Bayern München: Har Hans-Dieter fået gang i Bayern?

Optakt: Fortuna Düsseldorf – FC Bayern München: Har Hans-Dieter fået gang i Bayern?

Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle

Kampfakta:

Spillested: Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf
Dommer: Willenborg
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: Viaplay

Tre gange kom Fortuna Düsseldorf bagud, og holdets topscorer Rouwen Hennings udlignede tre gange, da Friedhelm Funkels udvalgte i sidste spillerunde hentede et flot og overraskende uafgjort resultat med cifrene 3-3 på udebane mod Schalke.

Det var ikke bare mod Schalke, at Rouwen Hennings viste sig afgørende for Fortuna Düsseldorf. Tyskeren har om nogen været en bærende spiller for et Fortuna-hold, der ser ud til godt at kunne få en sæson, der kommer til at byde på en hård kamp med nedrykningsstregen. Friedhelm Funkels hold har scoret femten mål i indeværende sæson, og Rouwen Hennings har stået for ni af dem. Man må ikke håbe for dem, at han løber ind i en skade, og hvis Fortuna Düsseldorf skal have en chance mod Bayern og tage point fra sydtyskerne, ligesom de gjorde sidste år, så kræver det nok, at Hennings er i topform.

Fortuna Düsseldorf er til lørdagens kamp uden Kenan Karaman, Kevin Stöger og den tidligere Bayern-spiller Diego Contento.

Bayern sendte et klart signal om, at de stadig er med i spillet om ”die Meisterschale”, da de i sidste runde i den første kamp post-Niko Kovac slog Dortmund på hjemmebane i ”der Klassiker” med hele 4-0.

Bayern har indimellem haltet lidt spillemæssigt i denne sæson, og man tør næsten ikke forestille sig, hvor de havde været uden Lewandowski. Polakken er for tiden den bedste angriber i verden, og Bayerns nummer 9 har i denne sæson ikke spillet en kamp i hverken Bundesligaen eller Champions League uden at score, hvilket er en fuldstændig absurd statistik.

I denne uge er der sket interessante ting uden for det sydtyske, der omhandler Bayern. I tirsdags fyrede engelske Tottenham deres succesfulde træner Mauricio Pochetino, og det diskuteres, om han eventuelt kunne være et bud på en ny Bayern-træner, efter Bayern for et par uger siden fyrede Niko Kovac.

Lige nu er Hans-Dieter Flick midlertidig træner for Bayern, og man kunne godt forestille sig, at han kommer til at få resten af sæsonen ud i trænersædet på Allianz Arena, men Bayern er en klub, der stræber efter det største, og hvis de gør det, så er det ikke utænkeligt, at Pochetino kan ende på Allianz-Arena.

Bayern er rimelig hårdt ramt i midterforsvaret til lørdagens kamp, hvor Lucas Hernandez og Niklas Süle er ude med skader, og Jerome Boateng er i karantæne. Det forventes, at sydtyskerne stiller op med Javi Martinez og David Alaba som afløserne.

Bud på startopstillinger:

Fortuna Düsseldorf: Steffen; Ayhan, Hoffmann, Adams; Zimmer, Giesselmann; Morales; Zimmer, Fink; Kownacki, Hennings
Bayern München: Neuer; Pavard, Martinez, Alaba, Davies; Kimmich; Goretzka, Müller; Gnabry, Coman; Lewandowski

Dom:
Efter sidste rundes flotte uafgjorte resultat mod Schalke har Fortuna måske fået troen på, at de godt kan drille de store drenge. Vi tror alligevel, at Bayern er en skostørrelse for meget for Funkels drenge, og vi tror, at de forsvarende mestre vinder 2-0.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!