Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Interview: Tobias Bech og det overraskende skifte til tysk fodbold
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 3 Liga > FC Ingolstadt 04 > Interview: Tobias Bech og det overraskende skifte til tysk fodbold — fra Viborg til Ingolstadt

Interview: Tobias Bech og det overraskende skifte til tysk fodbold — fra Viborg til Ingolstadt

Bundesliga, Bundesligatrøjerne

Det var lidt af en rejse, som Tobias Bech foretog i begyndelsen af august måned: Fra det midtjyske til det oberbayerske, fra Viborg FF til FC Ingolstadt 04, fra den danske Superliga til tyske 3. Liga. Bulibold har interviewet Ingolstadts nye nr. 11 efter udekampen mod Rot-Weiss Essen (2:2), hvor Tobias Bech sikrede sit nye hold et point med to mål i kampens sidste minutter — og efterfølgende blev hyldet som Comebech“.

Det kom nok som en overraskelse for de fleste, da Viborg FF offentliggjorte Tobias Bechs skifte til FC Ingolstadt 04 i begyndelsen af august. Den 20-årige offensivspiller har været en af Viborgs mest lovende talenter. Han scorede 18 gange i 92 kampe for VFF, var med til at spille klubben i Superliga og i Europa. Men da parterne ikke kunne blive enige om en kontraktforlængelse, og Tobias Bech gerne ville prøve udlandet, analyserede man mulighederne, og det blev altså Ingolstadt, som sidste sæson rykkede ned fra 2. Bundesliga og nu gerne vil op igen så hurtigt som muligt.

Da du valgte at forlade VFF og prøve udlandet, var det så klart for dig, at turen skulle gå til tysk fodbold? Var det et bevidst valg for tysk fodbold- og fankultur?

— For mig var det egentlig væsentligt, at jeg skulle ud at prøve noget andet, at komme lidt væk fra de trygge rammer i Viborg. Men at det var Tyskland, det kom først på tale det sidste stykke tid. Det har ikke været et bevidst valg over længere tid, at mit næste step skulle være Tyskland. Men så kom den der mulighed, som jeg ikke kunne sige nej til. Og det er jeg mega glad for i dag.

Nu har du været i det sydtyske i to uger, trænet med holdet, spillet dine første kampe og scoret dine første mål. Hvordan føles det at være Schanzer“?

— Det føles rigtigt godt at være her. Jeg er blevet taget mega godt imod. Det er meget en familieklub her. Jeg har fået spilletid i tre ligakampe nu og lavet to mål. Jeg startede ind i to af kampene. Det er også vigtigt at få den sportslige succes her i starten. Det skal gøre det nemmere uden for banen, at det også kører på banen. 

Og hvordan går det med det tyske/bayerske?

— Jeg skal jo i gang med lidt tyskundervisning, så at jeg kan forstå det basale at starte med. Jeg forstår heldigvis en lille smule tysk. Det er ikke meget, men jeg forstår lidt. Træneren kan heldigvis engelsk, så han kan hjælpe mig, hvis der er noget, jeg ikke forstår til træning eller til kamp, eller det taktiske. Men det går meget smooth indtil videre.

Læs også: Ingolstadt – Tradition er noget, man skaber

Sidste sæson rykkede Ingolstadt ned til 3. Liga efter en enkel sæson i 2. Bundesliga. Målet må jo være at rykke op igen så hurtigt som muligt?

— Det er rigtigt, det er både mit mål og klubbens mål. Og jeg ser også gode muligheder for det. Nu kender jeg ikke ligaen så vanvittigt godt endnu, men vi har et godt hold, gode spillere og vi er gode bejlere til det. Jeg skal byde ind med godt spil og hårdt arbejde, og så skal jeg lave mine mål og assists.

Før weekendens 6. spillerunde er FC Ingolstadt på tredjeplads med tre sejre og to uafgjort. Lørdag den 27. august, kl. 14.00, står den på danskeropgør i 3. Liga, hvor Tobias Bech og FC Ingolstadt 04 tørner sammen med Bjarke Jacobsen (tidligere AC Horsens-spiller) og SV Wehen Wiesbaden. Kampen kan ses på MagentaSport og OneFootballog høres på Schanzer Fanradio.

You may also like
Optakt, Gladbach
Rocco Reitz – Stutteriets nye stjerneskud
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
David Wagner – godt humør, men også god træner?
St. Pauli, Stadionguide, spilletidspunkter, optakt, højdepunkter, Stadtderby
Optakt til 12. runde i 2. Bundesliga: Stadtderby i Hamburg!
Mathias Olesen
Interview med Mathias Olesen — 1. FC Kölns dansk-luxembourgske midtbanetalent