bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: SC Freiburg – Gennemsnitlighed på godt og ondt

Sæsonoptakt: SC Freiburg – Gennemsnitlighed på godt og ondt

Sidste sæson

Nummer 13 i Bundesligaen

Solidt arbejde, kontinuitet og ingen nederlag til Bayern. Det er vist tre ting, vi kan fremhæve omkring SC Freiburgs sæson 2018/19.

Freiburg var som sædvanlig udpeget som et af de hold, der kunne komme i nedrykningsfare, og som sædvanlig fristes man efterhånden til at sige, kom de aldrig rigtig i fare. De startede godt nok sæsonen med nederlag i de første to spillerunder til Eintracht Frankfurt og Hoffenheim, men det varede dog ikke længe før Christians Streichs drenge fandt deres plads i tabellen.

Freiburg slog Schalke med 1-0 i femte spillerunde, og fra da af lå Freiburg resten af sæsonen et sted mellem 10.- og 13.-pladsen. De lå altså ikke på noget tidspunkt højere end en 10.-plads, men heller aldrig lavere end en 13.-plads.

Selvom Freiburgs liv i Bundesligaen ikke var det ultimative adrenalinsus, så må man dog stadig sige, at der var et par højdepunkter indimellem. I december lykkedes det Christian Streichs drenge at slå Leipzig med hele 3-0, og i begge sæsonens møder med Bayern lykkedes det Freiburg at få et enkelt point med hjem.

Transfers:

Freiburgs mest markante afgang må være Vincenzo Grifo, der slutter sit lejeophold og vender tilbage til Hoffenheim. Udover det har de også solgt Florian Niederlechner til rivalerne fra Augsburg. Vincent Sierroer blevet solgt til BSC Young Boys, mens Jonas Föhrenbach og Fabian Schleusener er blevet solgt til henholdsvis Heidenheim og Nürnberg i 2. Bundesligaen.

Freiburg har hentet to sydkoreanske højrekanter. Bayern Münchens unge 19-årige talent Woo-Yeong Jeong og Chang-Hun Kwon fra franske Dijon. Udover har de også hentet Jonathan Schmid i Augsburg og venstrebacken Luca Itter Wolfsburg.

Freiburg har også rykket en pæn håndfuld spillere fra andetholdet op i førsteholdstruppen. Specielt den 19-årige midterforsvarer Nico Schlotterbeck ser spændende ud, og han kunne måske godt få sig en eller anden form for rolle på holdet i denne sæson.

Styrket/svækket:

Uændret

Vincenzo Grifo er en ærgerlig, men også forventelig afgang for Freiburg. De fire øvrige spillere Freiburg har solgt ligner alle, måske lige med undtagelse af Florian Niederlechner, overflødige spillere.

De to sydkoreanske højrekanter Woo Yeong-Jeong og Chang-Hun Kwon ligner begge spillere, der godt kunne få en fremtrædende rolle på Freiburg-mandskabet, og det samme gælder for Jonathan Schmid. Der er dog ikke nogen af Freiburgs nye folk, der ligner spillere, der kan bringe Freiburg meget længere, end de er nu.

Freiburgs hold er altså omtrent lige så stærkt, som det var sidste år. De har anskaffet sig et par spillere, der kan styrke holdet en smule, men Vincenzo Grifos afsluttede lejeophold er et rimelig stort minustegn i det store regnskab. Når alt kommer til alt, så ser Freiburg hverken stærkere eller svagere ud end i fjor.

Denne sæson:

Sidste sæson var Freiburg som nævnt holdet, der sikrede sig overlevelse uden problem, men de var også holdet, der ikke bød ind med noget i den højere ende af tabellen. Det bliver nok meget af det samme igen denne sæson.

Freiburg kan godt risikere at blive indblandet i nedrykningsstriden. I år er der tre oprykkere i form FC Köln, Paderborn og Union Berlin. Af de tre hold ligner Köln det stærkeste hold, mens man godt kan have sin tvivl om, hvor meget de to andre mandskaber har at byde ind. Spørgsmålet er derfor også, om vi kommer til at se ligesom sidste sæson, at der kommer til at være tre bundhold, der er så ringe, at de ikke kan true holdene over stregen.

Man kan godt forestille sig, at vi kommer til at se en lignende situation, hvor et eller to hold sætter sig solidt under nedrykningsstregen. Hvis det sker er der en god mulighed for, at Christian Streich kan få en sæson uden stress over overlevelsesræset. Hvorvidt Freiburg undgår at komme i farezonen afhænger derfor også af, hvor stærke nyoprykkerne er.

Man må dog sige, at Freiburg har fundet den rette formel for at etablere sig i Bundesligaen. Christian Streich har skabt et leveringsdygtigt mandskab med et højt bundniveau og en homogen trup. Alle arbejder hårdt for fællesskabet, hvilket er lige efter Christian Streichs ånd.

I en forholdsvis ordinær trup er angrebet Freiburgs største styrke. Nils Petersen og Luca Waldschmidt supplerer hinanden fint, og det bør ikke blive et problem med manglende mål.

I den anden ende holder Schwolow fortsat højt niveau som en af ligaens mest undervurderede målmand, mens tvivlen særligt ligger hos midtbanen, hvor der i de to koreaner muligvis er potentiale, men hvor Freiburg her og nu ser noget tyndt besatte ud.

 

Bud på placering:

12-15

Bud på startformation – 4-4-2

Schwolow; Schmid, Gulde, Heintz, Günter; Kwon, Haberer, Abrashi, Woo-Yeong Jeong; Petersen, Waldschmidt

Hold øje med – Luca Waldschmidt

Tidligere på sommeren var den tidligere HSV-spiller i storform, da han repræsenterede det tyske U-21-landshold til EM. Han blev med hele syv mål i fem kampe turneringens topscorer, hvilket er ret markant. Den vilde U21-slutrunde må give forhåbninger om, at tyskeren kan bruge det til at løfte sin karriere.

Han spillede sin første sæson for Freiburg sidste år, og det gik egentlig ganske fint. I 30 Bundesliga-optrædener nettede han ni gange. Det er en statistik, der er svær at kritisere, når det handler om en spiller, der spiller for Freiburg. Det er dog heller ikke nogen skræmmende statistik, og det er ikke nogen statistik, der bringer ham tæt på A-landsholdet. Det er en statistik, der vidner, om en rimelig gennemsnitlig Bundesliga-angriber, hvilket jo egentlig passer fint til en meget gennemsnitlig klub som SC Freiburg.

U21-slutrunden er dog et vidnesbyrd om, at han har et potentiale til at være mere end bare en gennemsnitlig Bundesliga-angriber. Luca Waldschmidt kunne godt have potentialet til at blive en angriber, der kan score 15-20 mål i en sæson.


Foto:www.scfreiburg.com

You may also like
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – med eller uden Füllkrug?
Sæsonoptakt: SC Freiburg – Champions League i Schwarzwald?
Optakt, VfB Stuttgart
Sæsonoptakt: VfB Stuttgart – Kører elevatorholdet igen en tur i kælderen?
Bo Svensson, Mainz 05, optakt
Sæsonoptakt – Mainz 05: Mere magi i vente for Bo Svensson og Mainz?