bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt – 1. FSV Mainz 05: Kamikazeklubben jagter stabilitet

Sæsonoptakt – 1. FSV Mainz 05: Kamikazeklubben jagter stabilitet

Sidste sæson:

Nr. 13 i Bundesligaen

Mainz 05 var et spøjst hold at følge i seneste sæson, et kamikaze-hold vel sagtens. I løbet 2019-20-sæsonen, der endte med at strække sig over 10 og en halv måned, slog “die Nullfünfer” blandt andet Borussia Dortmund på udebane 0-2, de slog Werder Bremen ude med 0-5 og Hoffenheim ude med 1-5. De fik dog også en del bemærkelsesværdige resultater imod sig, da de tabte 0-5 hjemme og mest bemærkelsesværdigt 8-0 ude mod RB Leipzig. De tabte i løbet af sæsonen også 6-1 til Bayern og 4-0 til Wolfsburg.

Man kan altså sige, at de i løbet af sæsonen både gav og modtog afklapsninger.

De endte som nummer 13 i ligaen med seks point ned til 16.-pladsen og syv point til direkte nedrykning, så på papiret kunne det godt se ud som om, at Mainz klarede skærene uden de store problemer, men det er en sandhed med modifikationer. For de tabte otte af deres første elleve kampe i Bundesligaen og var i kæmpe problemer i de meste af sæsonen

Den 9. november spillede Mainz 05 sæsonens ellevte kamp, hvor de på hjemmebane tabte 2-3 til Union Berlin. Efter den kamp ophørte ledelsens tålmodighed med Sandro Schwarz, som de valgte at fyre. I stedet ansatte de Achim Beierlorzer, der lige havde fået sparket i Köln kort forinden

Beierlorzer formåede måske ikke at have den der chokeffekt, som man nogle gange ser et hold med en nyansat træner få, men man kunne alligevel fornemme, at det havde hjulpet gevaldigt at få ham ind. De sluttede efterårssæsonen af på en 14.-plads, og i hele foråret lå de stabilt på en 15.-plads. Det var først i de sidste to kampe, at de fik hevet sig op på en 13.-plads, men al den snak er i virkeligheden overflødig, for det eneste, der tæller er, at de sikrede sig endnu en sæson i Tysklands bedste række.

I DFB-pokal røg de i øvrigt ud allerede i første runde mod Kaiserslautern fra 3. Liga.

Se højdepunkter fra Bundesligaen

Transfers:

I transfervinduet har der ikke været særlig meget at berette om, når det kommer til Mainz 05. De har hentet den 21-årige centerback Luca Killian, der i sidste sæson gjorde en fin figur for Paderborn, og han undgår derfor at tage turen med dem ned i 2. Bundesligaen.

Udover Luca Killian har Mainz også valgt at hente den 23-årige Dimitri Lavalée fra Standard Liege til midterforsvaret.

Jeffrey Bruma er vendt tilbage til Wolfsburg efter sin lejeaftale med Mainz, og Ronaël Pierre-Gabriel er blevet lejet ud til franske Stade Brest.

Der har floreret en del rygter om Jean-Philippe Mateta, men angriberen, der sad ude i store del af sidste sæson med en skade, ser som situationen er nu ud til at blive. De få indkøb skal også ses i lyset af, at Mainz var en af de klubber i Bundesligaen, der var i størst fare for at gå konkurs under Coronakrisen.

 

Styrket/svækket:

Marginalt styrket

Tjaa.. tjo… Vi kunne næsten lige så godt have sagt uændret. Mainz har indtil videre ikke mistet nogle vigtige spillere fra sidste sæson. Tilgangen af Luca Killian er interessant, men Dimitri Lavalée kommer nok ikke til at spille nogen form for rolle i denne sæsons Bundesliga.

Det er i hvert fald svært at forestille sig, når man ser, at belgieren i en alder af 23 år ikke har formået mere end at spille 31 kampe i den næstbedste hollandske række og syv i den bedste belgiske.

 

Sådan går det Mainz 05 i denne sæson:

Det er faktisk ikke så mange år siden, at Mainz 05 var et hold, der var i stand til at kæmpe med europæisk fodbold, men de sidste par sæsoner har de holdt til i bunden af Bundesligaen, og det er nok også der, de kommer til at befinde sig i den kommende sæson.

Hvis de spiller godt, kan de måske nærme sig midten af tabellen, men når man kigger på holdet, kan det svært at finde den spiller, der kan noget ekstra. Måske lige med undtagelse af Robin Quaison.

Af den grund har vi svært ved at se, at Mainz skulle kunne blive hold, der kan overraske i denne sæson. Vi tror, at Mainz endnu en sæson kommer til at battle med nedrykningsstregen, og da oprykkerfeltet ser stærkere ud end i sidste sæson, kan vi godt forestille os, at det bliver sværere for dem i år.

Med spillere Stefan Bell, Brosinski, Pierre Kunde og Robin Quaison virker det dog alligevel til, at de både har den rutine og styrke, det kræver at spille i Bundesligaen.

Skal denne sæson være lidt mindre kaotisk, kræver det, at de forbedrer defensiven, hvor de lukkede hele 65 mål ind i den forgangne sæson, hvor det altså blev til nogle store nederlag undervejs. Med Beierlorzer ved roret kommer de dog næppe til at gå alt for meget på kompromis med deres ofte naive offensive spillestil, og det kan derfor igen sagtens blive underholdende at følge karnevalsklubben.

Ellers er det også værd at nævne, at Mainz går ind til deres tolvte sæson i Bundesligaen siden oprykningen i 2009. Det er imponerende, at en klub af deres størrelse har kunne formå at etablere sig så godt i rækken.

 

Bud på placering:

14-16

 

Bud på idealopstilling:

4-2-3-1

Müller – Baku, Bell, Killian, Martin – Latzta, Kunde; Öztunali, Quaison, Onisiwo; Mateta

 

Hold øje med:

Robin Quaison

Det virker måske lidt uopfindsomt og sløvt at vælge holdets mest prominente profil fra sidste sæson, men det er ikke uden grund, at vi har valgt at pege på Mainz’ svenske offensive spiller. Før sidste sæson var der nok en del, der så ham som en lidt middelmådig spiller, men efter han sidste sæson scorede 13 gange og spillede rigtig godt, er der flere, der har fået øjnene op for ham. Nu skal Robin Quaison så bevise, at kan levere på et stabilt niveau, og med tanke på, at Mainz 05 gerne vil spille frem ad banen, skal han nok komme frem til en del chancer.

Foto: www.mainz05.de

You may also like
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – med eller uden Füllkrug?
Optakt, VfB Stuttgart
Sæsonoptakt: VfB Stuttgart – Kører elevatorholdet igen en tur i kælderen?
Bo Svensson, Mainz 05, optakt
Sæsonoptakt – Mainz 05: Mere magi i vente for Bo Svensson og Mainz?
RB Leipzig, Red Bull
Sæsonoptakt: RB Leipzig – Førsteudfordrer til mesterskabet?