bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > Tiden rendte ud – HSV piller historisk stadionur ned

Tiden rendte ud – HSV piller historisk stadionur ned

Hamburger SV har besluttet sig for at droppe sit berømte stadionur og i stedet kigge fremad.

Efter mere end 54 år bliver det nok mest ikoniske stadionur i tysk og vel sagtens europæisk fodbold pillet ned. HSV´s efterhånden famøse stadion ur har nemlig udtjent sin værnepligt og vil ikke længere pryde Volksparkstadion, når nordtyskerne indleder den kommende sæson.

Der var allerede sidste år tvivl om, hvorvidt uret skulle stoppes, da Bundesligaens Dino rykkede ned for første gang i historien, men teksten foran uret blev i stedet ændret til ”Tradition seit:”, mens selve uret blev sat til grundlæggelsesdatoen i 1887, så det på den måde kunne fortsætte i 2. Bundesligaen. Men nu er det så endegyldigt slut.

Når popstjernen Pink den 8. juli har givet en koncert på stadion, er det planen, at uret skal afmonteres umiddelbart efter.

”Vi besluttede allerede i sidste sæson, at uret skulle ned. Vi ønsker at tilpasse os fremtiden, og i det henseende hjælper det ikke konstant at kigge bagud,” forklarede HSV-chef Bernd Hofmann over for BILD om grunden dertil.

Efter nedrykningen i forrige sæson, var det forventet, at HSV kunne rykke op i Bundesligaen med det samme, men en skuffende Rückrunde, hvor en ellers sikker oprykningsplads blev sat over styr, gjorde en brat ende på de forhåbninger, og derfor må nordtyskerne igen nøjes med fodbold på næst øverste niveau.

På de sociale medier florerer der allerede flere lystige bud på, hvad det berømte stadionur nu kan bruges til. Nogle foreslår, at det skal vise tiden uden mesterskab i Schalke, mens andre mener, det er bedre tjent hos RB Leipzig, hvor teksten i så fald skal ændres til Kein Tradiotion zeit….

HSV nåede at være i Bundesligaen i 54 år, 261 dage, 0 timer, 36 minutter og to sekunder, før klubbens første nedrykning var en realitet og tiden rendte ud. Den glippede oprykning betød også, at Hannes Wolf blev fyret, og at det derfor nu er Dieter Hecking, der skal forsøge at få HSV tilbage i landets bedste række.

You may also like
2. Bundesliga
Højdepunkter og mål: Greuther Fürth – Hamburger SV 2-2
Optakt: Greuther Fürth – Hamburger SV
Hamburger SV, HSV
Da en knytnæve indledte nedturen hos HSV
HSV, Hamburger SV
HSV fyrer Bernd Hoffmann – mere magt til Marcell Jansen