bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Rundens hold i Bundesligaen

Hver uge, umiddelbart efter sidste slutfløjt, sætter bulibold.dk rundens hold. Buli-holdet er vores bud på spillere, som på den ene eller anden måde har gjort sig positivt bemærket og dermed fortjent en lille anerkendelse.

Torwart:

Rune Jarstein, Hertha BSC
Brandvarme Mario Gomez og resten af Wolfsburg mandskabet blev holdt fra fadet, da Hertha hjemme vandt med 1-0. Berlinerne tog dermed et vigtigt skridt i toppen af tabellen, og som så mange gange før kom sejren i hus grundet en storspillende Jarstein. Den 32-årige nordmand svæver ofte under radaren, men her fortjener han en plads på vores hold.

Abwehr:

Sandro Sirigu, SV Darmstadt 98:
Før Darmstadts opgør på Volksparkstadion i Hamburg havde “Die Lillien” hverken vundet eller bare hentet point på udebane i Bundesligaen. Darmstadt-drengene var oppe i mod et formstærkt HSV-hold, der på hjemmebane ikke havde tabt på hjemmebane siden den 6. november 2016 mod Dortmund. Det ville kræve en disciplineret indsats af Darmstadt, der havde fået en omgang selvtillid med fra sidste rundes sejr over Schalke. Den selvtillid tog de med ind på Volksparkstadions græstæpp. Holdets højreback Sirigu leverede en solid præstation med sikre indgreb, og så var han den Darmstadt-spiller med flest boldberøringer igennem kampen. På imponerende vis lykkedes det Darmstadt at hente en sejr på 2-1, og Sirigu fik tilkæmpet sig en plads på rundens hold.

Aytac Sulu, SV Darmstadt 98:
Med den form HSV har vist på Volksparkstadion i dette forår kontra den form Darmstadt har vist på udebane igennem hele sæsonen lå det ikke i kortene, at “Die Lillien” skulle rejse hjem fra Europas ottende største by med noget som helst. Darmstadts forsvarsgeneral ville dog noget andet. Med stor disciplin i de bagerste geledder, og en scoring i værternes mål, så blev center-backen uhyre vigtig i gæsternes højst overraskende sejr over HSV. Darmstadt har stadig en teoretisk mulighed for overlevelse, men den er dog meget teoretisk.

Sebastian Langkamp, Hertha BSC:
Siden Andries Jonker fik trænersædet i Wolfsburg, er holdets rutinerede “torjäger” Mario Gomez blomstret og har scoret mål på samlebånd. Lørdag eftermiddag hjemme på Olympiastadion havde Hertha derfor en svær opgave foran sig, nemlig at isolere formstærke Mario Gomez. Det fik de to midtstoppere Brooks og Langkamp gjort rigtig flot, og den tidligere Bundesliga-topscorer kom ikke frem til det store på Olympiastadions græstæppe. Både Brooks og Langkamp leverede ganske fine præstationer, men da Langkamp var bedre i opspilsfasen, snupper han pladsen på holdet.

Aleksandar Ignjovski, SC Freiburg:
Freiburg er lige pludselig på meget overraskende vis blevet en særdeles seriøs bejler til europæisk fodbold næste sæson. Søndag eftermiddag stod Streichs drenge over for Leverkusen, og her ville tre point gøre underværker. På venstrebacken spillede de med Ignjovski, og serberen leverede et flot indtryk på Schwarzwald-Stadion. Han klarede sine defensive pligter, og var på samme tid deltagende i offensiven med en håndfuld indlæg. Freiburg vandt kampen med 2-1, og de indtager med fire runder tilbage tabellens sjetteplads. Det kommer til at blive et tæt løb, om de europæiske pladser.

Mittelfeld:

Raphael Guerreiro, Borussia Dortmund:
Dortmund-drengene havde en stor opgave i vente, da de i lørdags var oppe imod Gladbach på Borussia-Park. “Die Schwarz-Gelben” leverede dog en flot indsats, og vandt kampen med 3-2. Specielt Raphael Guerreiro markerede sig flot, og var i dominans på midtbanen. Han vandt en masse dueller, var meget boldbesiddende og satte et godt tempo for Tuchels tropper. Og så tæller det selvfølgelig også op, at han scorede kampens afgørende mål.

Jerome Gondorf, SV Darmstadt 98:
Darmstadts skrallemand stod som sædvanlig for det “beskidte arbejde” på midtbanen i kampen mod HSV. Gondorf tilbagelagde en masse kilometer, og stod for en masse tacklinger og forhindringer af HSV. Gondorf bidrog i høj grad til den kompakte defensiv, der gjorde det muligt for gæsterne at hente tre point mod “Die Rothosen”.

Vladimir Darida, Hertha BSC:
Herthas slovakiske midtbanespiller arbejdede som en sindssyg i lørdagens kamp mod Wolfsburg, og det gav pote. Darida vandt et hav af dueller inde på midtbanen, og tilbagelagde vanvittige 13,5 km. Dardais drenge vandt med 1-0, og det kan den ungarske træner blandt andet takke sin østeuropæiske ven for.

Marco Fabian, Eintracht Frankfurt:
Lørdag eftermiddag så vi den Marco Fabian fra “Hinrunden”, som vi har savnet “Rückrunden”. Mexicaneren scorede to mål, og arbejdede som vi kender det også stenhårdt. Han var kampens overlegent stærkeste duel-spiller med hele 18 vundne. “Die Adlern” skal til at finde formen nu, hvis de skal skænkes en chance i kampen om de europæiske pladser, og den form så vi fra Marco Fabian i lørdags.

Sturm:

Max Kruse, SV Werder Bremen:
På denne position var der ikke så meget at rafle om, for Max Kruse scorede hele fire mål mod Ingolstadt, og er derfor selvskrevet på rundens hold. Indimellem ser vi angribere levere hattricks, men fire mål i én kamp er virkelig et særsyn, og Kruses kasser var da også aldeles vigtige, da sejren over Ingolstadt lød på cifrene 4-2. Den kontroversielle angriber er bare generelt i topform for tiden, og han ligner en mand, som er ved at komme ind i landsholdsvarmen igen. Med sejren ligger Werder fortsat ganske fint i kampen om europæisk fodbold med en 7.-plads.

Klaas-Jan Huntelaar, Schalke 04:
Den hollandske angriber har de seneste par sæsoner, og specielt i indeværende, været hårdt plaget af skader. Søndag aften var han dog klar, og han skulle få en vigtig rolle i Schalkes opgør hjemme på Veltins-Arena mod Leipzig. “The Hunter” stod for et enormt løbearbejde, og vandt også forholdsvis mange tacklinger. Søndag aften var hollænderen hovedsageligt holdets mand, men angriberen fik dog også sat sig selv i scene, som hans type kan lide det. Kort inde i anden halvleg stod Huntelaar for udligningen til 1-1, som også blev kampens slutresultat. Schalkes anfriber har annonceret, at han til sommer forlader Gelsenkirchen efter syv års tjeneste, og præstationerne som den mod Leipzig er den slags, der kan gøre ham til et varmt emne hos andre klubber.

Trainer:

Christian Streich, SC Freiburg:
Freiburg-mandskabet er gjort af et helt bestemt stof, og det har nok lidt at gøre med manden i trænersædet. Christian Streich er en stor motivator og videregiver den mentalitet, der gør de kan lave sene og afgørende scoringer, som de fx. gjorde med Leverkusen. Det ville være en uventet og meget imponerende præstation af kvalificere sig til Europa, og hvis det lykkes, skal Christian Streich naturligvis tilskrives en stor del af æren.

You may also like
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 
Øl, stadionplatte, promillegrænse
Bundesligaen indfører en promillegrænse for den kommende sæson
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Sæsonoptakt: 1. FC Köln – Baumgart Ball i ny fase
RB Leipzig, Red Bull
Sæsonoptakt: RB Leipzig – Koster filosofien en plads i Champions League?