bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Paradokset i Mainz

Kasper Hjulmands forfærdelige start i Mainz kan meget vel blive hans redning.

Weekendens Bundesliga-runde var ganske særlig. For første gang i næsten to år vandt hverken Bayern München, Schalke 04 eller Dortmund. De to førstenævnte spillede uafgjort med henholdsvis Hamburger SV og Frankfurt, og Jürgen Klopp tabte til sin tidligere arbejdsgiver Mainz, der nu trænes af en 42-årig dansker. Kasper Hjulmand tog sin største skalp som træner for Die Nullfünfer, da Dortmund blev nedkæmpet med 2-0 på Coface Arena.

Pludselig ligger Mainz nummer to i Bundesligaen. Noget som ingen havde forudset efter deres vaklende start på sæsonen. Drømmene om Europa League-gruppespil blev knust af den komplet ukendte græske klub Asteras Tripolis, og i DFB-pokalen vandt miniputterne, Chemnitzer på straffespark efter et vanvid af en fodboldkamp, der endte 5-5.

I Bundesliga-premieren skulle der en sidsteminutsscoring til for at undgå et nederlag mod oprykkede Paderborn, men siden har pilen kun peget én vej; opad. For tre uger siden gik det ad helvede til, men efter syv point i tre kampe er Hjulmand nu helt i Mainz.

Danskeren selv sagde efter lørdagens triumf, at spillernes hårde arbejde omsider bliver belønnet. Og ganske sikkert foregår der meget produktivt på træningsbanerne, men fortællingen har flere kapitler.

På daværende tidspunkt var det samlede nederlag i Europa League-kvalifikationen den værst tænkelige start, men det kan meget muligt vise sig som a blessing in disguise. I sidste sæson led Frankfurt og Freiburg af at spille europæisk ved siden af Bundesligaen. Trupperne holdt simpelthen ikke til de mange kampe. Lige til slut var begge blandt nedrykningskandidaterne, og Mainz ville højst sandsynligt have lidt af samme skæbne.

Havde Mainz vundet over Dortmund, hvis de torsdagen forinden havde spillet Europa League? Næppe. Det var endda tydeligt hvordan Hjulmand og co. profiterede af, at Dortmund kom til kampen med gevaldige Champions League-tømmermænd.

Et andet påfaldende spørgsmål er, om Mainz virkelig havde købt fem nye spillere på transfervinduets sidste dage, hvis det ikke havde været for den dårlige start? Det lugter lidt af, at Hjulmand og sportsdirektør, Christian Heidel indså, at de spillere, der røg ud af Europa League og DFB-pokalen ikke ville kunne indfrie forventningerne alene. Derfor blev Jairo Samperio (Sevilla), Pablo de Blasis (Asteras Tripolis), Sami Allagui (Hertha Berlin, leje), Jonas Hofmann (Dortmund, leje) og Philipp Wollscheid (Leverkusen, leje) alle hentet kort inden lukketid. Fem køb, der har gjort underværker for både kvalitet og bredden i truppen.

Vi får aldrig svar på hvordan Mainz havde klaret at spille med i tre turneringer, men det frister, at kalde den dårlige sæsonstart for endnu vigtigere end 2-0-sejren over Dortmund. Hvor paradoksalt det end lyder.    

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til runde 12 i Bundes Manager: Sats på Mainz!
Fodboldcitat, ejerforholdene
Holder Mainz 05 Mainz ophørsudsalg med ansættelsen af Bo Henriksen?
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder
Optakt: Dortmund – Mainz: Bliver Dortmund tysk mester?
Bundesliga Manager, holdet.dk
Optakt til Bundesliga Manager runde 8: Kom så Mainz og sejre til BVB og Bayern