bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Wolfsburg – RB Leipzig

Optakt: Wolfsburg – RB Leipzig

Får Draxler og Gomez endelig hul på bylden, eller fortsætter RB Leipzig deres flotte form?

Kampfakta:
Spillested: Volkswagen-Arena, Wolfsburg
Dommer: Sascha Stegemann
Kampstart: Søndag 17:30
På tv: Eurosport 2

Holdnyt:
Vfl Wolfsburg:
Det er et formsvagt hjemmehold, som tager imod et tilsvarende formstærkt udehold, når Wolfsburg tørner sammen med de ambitiøse oprykkere fra RB Leipzig. Dieter Heckings tropper er uden sejr i de seneste fem kampe, hvor man blot har formået at hive tre point i land oven på tre 0-0 kampe. Samtidig skal Wolfsburg formå at rette op på den dårlige trend, som man har haft i de seneste tre hjemmekampe, hvor man ej heller har formået at vinde i nogle af tilfældene.

Hecking må undvære seks spillere i form af Ismail Azzaoui, Daniel Didavi, Jung, Guilavogui. Derudover er Philipp Wollscheid og Jannes Horn ude, da de kæmper med sygdom.

Flere af Wolfsburg-spillerne vender tilbage fra deres respektive landshold med stor succes. Maximillian Arnold og resten af det tyske U21-landshold fik to sejre, hvor Arnold selv bidrog med et enkelt mål, og desuden blev kåret til kampens spiller imod Østrig. Ligeledes blev Julian Draxler kåret til kampens spiller imod Nordirland, hvor han åbnede målscoringen med hans træffer til 1-0.

RB Leipzig:
Det forventes ikke, at træner Ralph Hasenhüttl ændrer på opstillingen, som besejrede Augsburg med 2-1 i den seneste spillerunde, hvilket faktisk er lidt uvant, da Leipzig hidtil har roteret rigtig meget. Til opgøret imod Augsburg havde Hasenhüttl roteret på fem pladser, ligesom Emil Forsberg og Yussuf Poulsen heller ikke var i startopstillingen, da de spillede 1-1 på udebane imod Frederik Sørensen og resten af Köln-mandskabet.

Topscorer Timo Werner har op til kampen døjet med en ankelskade, men han skulle eftersigende være klar igen. Derimod må Leipzig til gengæld se bort fra den langtidsskadede Lukas Klostermann, som har sprunget korsbåndet, samt Ken Gipson, som ligesom Werner har døjet med ankelproblemer, hvilket gør ham ukampdygtig.

Leipzig har fået en rigtig flot start på sæsonen, hvor de foreløbig står noteret for 12 point og en foreløbig 5. Plads. Faktisk har Leipzig endnu deres første nederlag til gode i Bundesligaen! Bundesligaens yngste trup (24,3 år) har fuldt ud fortjent rekorden. De har med lidenskabelig Powerfußball bevist, at de ikke er en normal oprykker.

Karantæner:
Vfl Wolfsburg: Ingen
RB Leipzig: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vfl Wolfsburg: Casteels – Träsch, Bruma, Knoche, R. Rodriguez – Gerhardt, Gustavo – Blaszczykowski, Arnold, Draxler – Gomez 

RB Leipzig: Gulacsi – Bernardo, Orban, Compper, Halstenberg – Demme, Keita – Sabitzer, Forsberg – T. Werner, Y. Poulsen

Vidste du, at…:
Det er første gang siden 1963, at en oprykker er ubesejret i de første 6 kampe af sæsonen? Tilbage i 1963 tilfaldt den ære 1. FC Köln, som var en af de stiftende medlemmer til det, som vi den dag i dag kender som Bundesligaen.

Dom:
Det kan godt gå hen og blive en særdeles underholdende affære mellem de to hold. RB Leipzig vil nok en gang forsøge at stresse modstanderen og fange dem højt i banen, hvor de kan slå til med deres giftige omstillinger. Vi tror dog ikke på, at de kan rejse hjem med de tre point, da det bliver til en pointdeling imellem de to hold. 1-1.

Relateret
You may also like
Danskeroverblik: Sådan går det danskerne i Bundesligaen
Quiz: De 20 yngste spillere i Bundesligaen
Optakt: Borussia Dortmund – FC Augsburg
Optakt: FC Bayern München – Borussia Mönchengladbach