bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Werder Bremen – Borussia Dortmund

Optakt: Werder Bremen – Borussia Dortmund

Får Thomas Delaney en vellykket debut, når Bremen tager imod Dortmund?

Kampfakta:
Spillested: Weser-stadion, Bremen
Dommer: Siebert
Kampstart: Lørdag 15:30
På tv: Eurosport 2

Holdnyt:
Werder Bremen:
På trods af at Werder sluttede efteråret rigtig flot af med 9 ud af 15 point og ingen nederlag, kan de ikke se sig fri for at skulle kæmpe om at undgå nedrykning i foråret. Således har rivalerne fra HSV kun tre point mindre på den playoff givende 16. plads.

Set med danske øjne er det naturligvis interessant, at Thomas Delaney er kommet til klubben her til vinter. Der venter danskeren noget af en modtagelse i Bundesligaen, da Werder i de to første runder står overfor Dortmund samt de forsvarende mestre Bayern München.

Delaney forventes at være i startopstillingen, da træner Alexander Nouri må se bort fra bl.a. Zlatko Junuzovic samt Florian Grillitsch, der begge gør sig på den centrale midtbane. Desuden er Izet Hajrovic og Philipp Bargfrede heller ikke til rådighed.

Borussia Dortmund:
Dortmund sluttede efteråret med at spille tre kampe uafgjort i træk, hvilket har efterladt dem 12 point efter førerholdet fra Bayern München. Ved en sejr kan de nå op på 30 point efter de første 17 runder, hvilket skal ses i forhold til sidste sæson, hvor de havde hele 38 point efter ligeledes 17 kampe.

Topscorer Pierre Emerick Aubameyang er ikke til rådighed for Thomas Tuchel, da han og resten af Gabons landshold er værter for Africa Cup of Nations. Hans kollega i front Adrian Ramos er formentlig heller ikke i truppen, da han er ved at blive solgt til den kinesiske liga nærmere betegnet Chonqing Lian.

Keeper Roman Bürki er stadig ude, hvilket også gør sig gældende for Neven Subotic, Nuri Sahin, Sebastian Rode og Emre Mor. Desuden pådrog uheldige Sven Bender sig en skade i den sidste testkamp imod Paderborn, hvilket holder ham ude i et stykke tid. Sokratis og Dembélé har døjet med småskavanker, men er begge med i truppen.

Karantæner:
Werder Bremen: Ingen
Borussia Dortmund: Ingen

Bud på startopstillinger:
Werder Bremen: Drobny – R. Bauer, L. Sané, Moisander, S. Garcia – Delaney, Fritz – Bartels, Gnabry – Pizzaro, M. Kruse
Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer – Weigl – M. Götze, Castro, Kagawa, Reus – Schürrle

Vidste du, at…:
Borussia Dortmund ikke har tabt årets første kamp siden 2004? Det er blevet til otte sejre og fire uafgjorte. Meget taler desuden for en sejr til de gule, da de i de seneste ti møder med Werder Bremen har vundet hele ni af dem. En af nøglespillerne fra Werder Bremen, Serge Gnabry, som var klubbens bedste mand i efteråret, er foreløbig noteret for syv scoringer. I disse er det dog endnu ikke blevet til en sejr, hvilket Gnabry formentlig er opsat på at få ændret.

Dom:
Trods fraværet i form af Bundesligaens topscorer, Aubameyang som er noteret for hele 16 træffere, bør Dortmund trække sig sejrrigt ud af opgøret. Den individuelle klasse skal gerne komme til udtryk. Dortmunds defensiv har dog langt fra været prangende – faktisk kom man bag ud i de sidste syv kampe på tværs af alle turneringer men tabte blot en enkelt gang. Roman Weidenfeller står desuden ikke noteret for et clean sheet i denne sæson, og vi tror heller ikke, at det ændres denne gang. 1-2.

Læs også vores interview med Thomas Delaney om hans opstart og ambitioner i Bremen

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!