bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: VfL Wolfsburg – Bayern München

Optakt: VfL Wolfsburg – Bayern München

Mario Gomez er manden, der skal sænke sin tidligere klub, når Wolfsburg skal forsøge at hente vigtige point til bundstriden.

Kampfakta:
Spillested: Volkswagen-Arena, Wolfsburg
Dommer: Felix Zwayer
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
På TV: Eurosport 2 

Holdnyt:
VfL Wolfsburg:
Fra 16. pladsen og op til 13. pladsen er der kun ét point, der skiller den nederste halvdel ad. Wolfsburg har igennem hele sæsonen været placeret på de lavere pladser. Med kun fire runder igen, er det vigtigt at Wolfsburg får opsnappet så mange point som muligt, så Die Wölfe kan undgå at se sig selv i 2. Bundesliga til næste sæson.

I sidste runde tabte Wolfsburg til Hertha Berlin på et mål af Ibisevic. Efter Andries Jonker blev træner for Wolfsburg i februar, har hans mandskab kæmpet sig til 11 point ud af 24 point. Det betyder, at den hollandske træner i gennemsnit får 1,38 points pr. kamp. Jonker har derfor ikke haft en forfærdelig start på hans trænerkarriere i Wolfsburg, men hvis resultaterne ikke rækker til overlevelse i denne sæson, så vil Jonkers med stor sandsynlighed regnes som en fiasko.

Point imod Bayern München er derfor af stor nødvendighed, men det bliver svært, da Wolfsburg mangler Joshua Guilavogui, der er ude med karantæne.

Malli vurderes klar til kampen, selvom han tidligere på ugen havde nogle rygproblemer. Da Guilavogui har karantæne, har Jonker mange muligheder på den defensive midtbane. Luiz Gustavo, Gerhardt, Seguin eller Träsch kan alle blive Guilavoguis erstatning. 

Bayern München:
Efter at havde været bagud to gange imod Mainz i sidste runde, fik Bayern alligevel et point på kontoen i remisen på 2-2. Det betyder dog også, at Bayern har smidt fire point væk i de seneste to Bundesliga opgør. Det er sket én gang i sæsonen før, da de fik to uafgjorte opgør tilbage i runde seks og syv mod Frankfurt og Köln. I midtugen tabte Bayern ”der klassiker” med et nederlag på 3-2 imod Dortmund og er nu ude af DFB pokalen.

I ligaen er Leipzig nu ”kun” otte point bag Bayern med fire kampe igen. Heldigvis for Bayern led Leipzig også af pointtab i sidste runde imod Schalke 04, da kampen endte 1-1.

Hvis Bayern Münchens pointtab fortsætter, kan mesterskabskampen blive spændende, men sydtyskerne virker trods lidt minikrise stadig på sikker kurs mod endnu en titel.

Bayern har haft et hårdt kampprogram og med den svære kamp i midtugen imod Dortmund, kunne det tænkes, at Ancelotti ville spare nogle spillere. Det kunne være at Javi Martínez går ind i midterforsvaret i stedet for Hummels, da han blev udskiftet efter en times spilletid i mod Dortmund.

Karantæner:
VfL Wolfsburg: Joshua Guilavogui
Bayern München: Ingen

Bud på startopstillinger:
VfL Wolfsburg: Casteels – Blaszczykowski, Knoche, Luiz Gustavo, Gerhardt – Bazoer, Arnold – Vieirinha, Didavi, Malli – Gomez
Bayern München: Ulreich – Lahm, J. Boateng, Hummels, Alaba – Thiago, Vidal – Robben, T. Müller, F. Ribery – Lewandowski

Vidste du, at…:
Bayern har vundet ligaen i Wolfsburg to gange tidligere, i årene 2003 og 2008? Det kan blive en realitet igen, hvis Leipzig ikke vinder imod bundproppen Ingolstadt og Bayern selv får en sejr lørdag aften.

Dom:
Efter Bayerns formdyk kan der muligvis vente en overraskelse på Wolkswagen-Arena. Bayern smider igen point, og kampen ender 1-1.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”