bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Augsburg – Hamburger SV

Optakt: FC Augsburg – Hamburger SV

Der er dømt Kellerduel, når Bundesligaens nummer 16 møder nummer 15.

Kampfakta:
Spillested: WWK-Arena, Augsburg
Dommer: Manuel Gräfe
Kamptidspunkt: Søndag 15:30
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
FC Augsburg:
Augsburg måtte i sidste weekend tage tomhændet hjem fra Frankfurt hvor det blev til et nederlag på 3-1. Det betød også, at Augsburg røg ned på en 16. plads, som er play-off nedrykningspladsen. Med fire point ned til Ingolstadt på 17. pladsen og direkte nedrykning, samt kun ét point til Hamburger SV på 15. pladsen og dermed redningspladsen, er situationen fuldstændighed åben for Augsburgs fremtid.

Kampen imod Hamburger SV er et stort skridt imod, om de skal have minimum én sæson i 2. Bundesliga eller om de stadigvæk kan kalde sig et Bundesligahold.

I sæsonen 2014/2015 sæsonen overraskede Augsburg alt og alle, da de fik tilkæmpet sig til en 5. plads og dermed også fik lov til at opleve europæisk fodbold for første gang nogensinde i klubbens historie. Sæsonen efter blev det til et exit til Liverpool i 16-dels finalerne i Europa League. I det øjeblik lignede Augsburg et hold som muligvis kunne befinde sig i toppen af Bundesligaen i en del år, men nu er historien helt omvendt.

I de seneste fem kampe har Augsburg befundet sig på 16. pladsen. Kampen imod Hamburger SV er enorm vigtig for ”Fuggerstädter” overlevelse.

Træner Baum har store overvejelser i forhold til kampen imod Hamburger SV. Finnbogason og Kohr er tilbage og forventes at være istartopstillingen. Bobadillas er stadig tvivlsom efter sin lægskade. Tvivlsom er også Hinteregger, da han kun har trænet med siden onsdag.

Hamburger SV:
Det startede med, at die rothosen tabte til ærkerivalen Werder Bremen. Efter den kamp skulle Hamburger SV oppe sig imod bundproppen Darmstadt på hjemmebane. Nok havde Darmstadt en ret god periode kørende, men med et Hamburger mandskab, som ikke havde tabt i ti kampe i træk på hjemmebane kunne intet vel gå galt. Alligevel tabte holdet 2-1 og måtte igen se spørgende på hinanden.

Før kampen imod Werder Bremen lå Hamburger SV på en 13. plads og var i realiteten godt på vej til at slippe tankerne fra hårde nedrykningskampe. Men Hamburger SV, trods klubbens kæmpe historie, må se realiteten i øjne og se sig selv som et bundhold i Bundesligaen.

Med fire kampe igen af Bundesliga sæsonen må Hamburger SV igen kæmpe om at undgå nedrykning.

Kampen imod Augsburg kan enten blive et godt skridt i retningen af nedrykning eller af overlevelse.

Gisdol mangler en række spillere op til kampen imod Augsburg. Kostic har fået karantæne og Mathenia fik sig en lårskade i kampen imod Darmstadt i sidste runde. Det betyder, at Mickel må overtage målmandsposten. Mickel har kun opnået én enkel kamp for Hamburger SV i hans karriere. Erstatningen for Kostics, kan tænkes at blive Gregoritsch eller Waldschmidt, eller muligvis kan Ostrzolek tage imod en offensiv opgave på kanten. Træner Gisdol har mange muligheder.

Karantæner:
FC Augsburg: Ingen
Hamburger SV: Filip Kostic

Bud på startopstillinger:
FC Augsburg: Hitz – Verhaegh, Gouweleeuw, Hinteregger, Stafylidis – Kohr, D. Baier – Schmid, Halil Altintop, Ji – Finnbogason
Hamburger SV: Mickel – Diekmeier, K. Papadopoulos, Mavraj, Douglas Santos – G. Sakai, Jung – Hunt, Holtby, Ostrzolek – Wood

Vidste du, at…:
i de seneste ti opgør i alle turneringer imellem FC Augsburg og Hamburger SV, er ingen af kampene endt uafgjort?

Dom:
En vigtig kamp for begge hold. Begge hold er bange for at tabe, og kampen ender også uafgjort. 1-1.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!