bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: VfB Stuttgart – Hamburger SV

Optakt: VfB Stuttgart – Hamburger SV

Det er det rene galehus i Hamburg i øjeblikket, hvor Christian Titz er blevet cheftræner. Den 46-årige tysker har allerede skabt uro i klubben, da han har set flere profiler af holdet. Stuttgart derimod er inde i en rigtig god periode, og de kan være med til at skrive nedrykning i panden på Hamburg-fansene, når HSV gæster Mercedes-Benz Arena.

Kampfakta:

Spillested: Mercedes-Benz Arena, Stuttgart
Dommer: Brych
Kamptidspunkt: Lørdag kl. 15.30
TV: Bulibold.dk

Holdnyt:

VfB Stuttgart:

Stuttgart har haft en rigtig god sæson som oprykkere, og efter 28 runder indtager de 8. pladsen i ligaen. Det må i den grad siges at være godkendt, og meget af succesen for den øjeblikkelige form skal tilskrives topscorer Mario Gomez, der er kommet ”hjem til Stuttgart” efter en knap så vellykket sæson i Wolfsburg.

Lørdag venter så HSV, en opgave der på papiret ser forholdsvis nem ud, hvis man kan tillade sig at sige det om en Bundesliga-kamp. Sidst de to mandskaber mødtes, vandt HSV dog en af sine få kampe, og det er en plet, som Stuttgart meget gerne skal have vasket væk på hjemmebane.

Der er ingen tvivl om, at det altid er sjovest, at slutte godt af op til en landsholdspause, og det må man sige Stuttgart har gjort. Fem sejre i de seneste seks kampe er det blevet til, og det uafgjorte resultat var mod topholdet Leipzig, så bestemt en godkendt præstation, die Schwaben har stået for, siden Tayfun Korkut overtog tøjlerne.

Det skal dog siges, at det har været midter- eller bundhold, som man har slået, og vi mangler stadig en se en god præstation mod et tophold, for godt nok har de slået Dortmund og Hertha, men det er ved at være noget tid siden.

Stuttgart har også en dansker i truppen, da de har lejet Dortmunds Jacob Bruun Larsen, og han har i løbet af ugen været ude og udtale sig om den første tid i klubben. Kantspilleren kalder den kaotisk, da Hannes Wolf, kort efter Bruun Larsen var blevet hentet ind, blev fyret. Efter Tayfun Korkut er kommet til har danskeren ikke været på banen.

Fansene forventer uden tvivl tre point mod HSV, og der er også en hel del, der taler for en sejr. Ligesom i de andre kampe i en sæson, så kræver det dog effektivitet, men HSV har generelt givet rigtig mange chancer væk i denne sæson, derfor burde sådan en kamp være guf for Gomez og de andre offensivspillere.

Til kampen mod Hamburg må træner Korkut se bort fra Carloes Mané og Matthias Zimmerman, der begge er ude med alvorlige skader.

HSV:

Det er ved at være sidste udkald, hvis det eneste Bundesliga-hold, der ikke er rykket ud, skal blive i den bedste tyske fodboldrække. Sæsonen spidser til, og selvom man allerede har haft tre forskellige trænere i indeværende sæson, så virker det til, at der mangler en rød tråd. Vi kan nemlig drage en konklusion: Med syv kampe tilbage, begynder det snart at se svært ud, hvis HSV ikke skal rykke ud i år.

Inden landsholdspausen så det ellers godt ud i Christian Titz´ debut, da Douglas Santos bragte Hamburg i front hjemme mod Hertha Berlin. I anden halvleg gik det dog galt, da Valentino Lazaro og Salomon Kalou på syv minutter vendt opgøret på hovedet, så Hertha hentede de tre point.

Som om nederlaget ikke var nok, vandt Köln altså over Leverkusen, og dermed dumpede HSV ned på sidstepladsen i ligaen. HSV har derfor to point op til Köln, mens der er hele syv point op til Mainz og Wolfsburg på henholdsvis 16. og 15. pladsen.

Det ser dog alt andet end lige meget svært ud, hvis HSV skal hente syv point i de sidste syv kampe, da de udover Stuttgart møder Schalke, Hoffenheim, Freiburg, Wolfsburg, Frankfurt og Gladbach i de resterende kampe.

Det er aldrig godt at gå på landsholdspause med et nederlag, og faktisk skal vi helt tilbage til 13. spillerunde den 26. november, da HSV slog Hoffenheim med hele 3-0. Der har derfor været en lang periode, hvor der ikke er blevet sunget sejrssang på Volksparkstadion, men i pausen har de dog tanket en lille smule selvtillid, da de slog OB med 3-0 i en træningskamp.

Christian Titz lavede i sin første startopstillingen flere markante ændringer. Blandt andet begyndte han med Jan-Fiete Arp og en ny keeper i form af Pollersbeck. Han bænkede anfører Kyriakos Papadopoulos, og de sidste par dage er det så også kommet frem, at midtbanespilleren Walace er sendt ned på U21-holdet pga. disciplinære problemer.

Netop Papadopoulos har også haft en alvor snak med ledelsen, da han eftersigende udtalte sig negativt om Titz, da forsvarsspilleren var bænket mod Hertha. Uro er dog ikke, hvad HSV har brug for, men med de mange trænerfyringer og frustrerede spillere, er det nærmest umuligt, hvis der ikke kommer lidt ballade rundt i krogene. Fansene bliver forståeligt nok mere og mere frustreret, når resultaterne bliver ved med at være under al kritik.

Hvis man skal tage de lidt mere positive briller på, så kan man sige, at ingen forventer noget af HSV i de sidste par kampe, derfor kan de kun overraske. Netop en overraskelse skal der også til i Stuttgart, men det opgør bliver uden Nicolai Müller, der fortsat er ude med en korsbåndsskade. Ellers så er samtlige spillere til rådighed, men forsvarsspilleren Mavraj er også blevet degraderet til U21-holdet, så han kommer nok heller ikke lige foreløbig i kamp under Titz.

Karantæner:

Stuttgart: Andreas Beck

Hamburg: Ingen

Bud på startopstillinger:

VfB: Zieler – Pavard, Baumgartl, Badstuber, Insua – Aogo – Ascacibar – Er. Thommy, Gentner – Gomez, Ginczek

HSV: Pollersbeck – G. Sakai, Jung, van Drongelen, Douglas Santos – Steinmann – Hahn, Hunt, Holtby, Kostic – Arp

Vidste du, at..:

hvis HSV ikke vinder mod Stuttgart, så har de spillet 15(!) Bundesliga-kampe uden at vinde, hvilket vil være ny negativ rekord hos den nordtyske klub.

Dom:

HSV spillede til tider fint fodbold mod Hertha, men i anden halvleg gik de ned. Nu har de haft en hel landsholdspause til at træne igennem, men det bliver stadig ikke nemt mod et veloplagt Stuttgart-mandskab. Vi tror på en 2-1-sejr til hjemmeholdet Stuttgart, der dermed holder den gode stime kørende.

Husk, at du kan streame kampen mellem Stuttgart og Hamburger SV direkte og helt gratis her på siden

You may also like
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Kampprogram for 2. Bundesliga 2022/23 offentliggjort
HSV, Hamburger SV, optakt
Højdepunkter: HSV – Hertha 0-2 (Relegation)
HSV, Hamburger SV
Tysklands førende drømmeknuserfabrik fra HSV lever videre – i bedste velgående
HSV, Hamburger SV, Mikkel Kaufmann, 2. Bundesliga
Optakt: Hamburger SV – Hertha BSC: Lykkes det endelig for HSV at rykke op i Bundesligaen?