bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Bayern München – Borussia Dortmund

Optakt: FC Bayern München – Borussia Dortmund

Optakt, Bayern München, øl på stadion

FC Bayern München – Borussia Dortmund

Bayern München kan blive mestre i denne runde, men der findes næppe en anden modstander, som har et større ønske om at udskyde mesterskabsfesten. Det er tid til endnu en forhåbentlig mindeværdig “der Klassiker.”

Kampfakta

Spillested: Allianz Arena

Kamptidspunkt: Lørdag 18.30

TV: Bulibold.dk

Dommer: Bastian Dankert

Holdnyt:
FC Bayern München
Bayern München kommer ud til kampen med et sjældent udgangspunkt, hvor holdet skal forsøge at revanchere sidste rundes nederlag til RB Leipzig. Det var klubbens første nederlag i ligaen siden 25. november, hvor Gladbach kom sejrsrigt ud af opgøret, og det var kun klubbens blot tredje nederlag i sæsonen.

Hvis de revancherer nederlaget med sejr over Dortmund, så kan klubben vinde sit sjette mesterskab på stribe og nummer 28 i alt. Det kræver blot, at Freiburg tager point på udebane mod Schalke 04. I så fald vil det være første gang siden 2000, at Bayern kan vinde mesterskabet på hjemmebane. De seneste elleve mesterskaber er enten sikrede uden kamp (en) eller på udebane (ti). Mesterskabet vil være Jupp Heynckes fjerde som Bundesliga-træner, og hanvil komme op på det samme antal som Hennes Weisweiler, som i sin tid gjorde Heynckes til Bundesligaspiller.

Landsholdspausen har været positiv på skadesfronten, da både Robben har været på træningsbanen igen efter sin skade, og han regnes klar til kampen. Neuer fejrede sin 32. fødselsdag med at være tilbage på træningsbanen for første gang siden sin operation i september, hvor han foretog løbetræning med den fysiske træner. Hans comeback nærmer sig, men der Klassiker kommer for tidligt for den tyske landsholdsmålmand.

Heycknes kommer formentlig til at bringe A-kæden fra start, men det er uklart, hvorvidt Boateng vil være klar til at starte inde, og hvem der skal spille på 8’eren ved siden af Müller. Vidal, Thiago og James Rodriguez er alle muligheder til pladsen. Udover Neuer er det kun Coman, der er skadet og ude af truppen.

Borussia Dortmund:
Dortmunds sidste opgør endte med 1-0 over Hannover 96 på hjemmebane, og det har generelt været en succes rent pointmæssigt efter Stögers ankomst. Holdet har med Stögers ledelse fået syv sejre og fire uafgjorte. Træneren har stadig sin første sejr til gode mod sydtyskerne, men kan se tilbage til 1. oktober 2016, hvor hans FC Köln mandskab spillede 1-1 på udebane i München.

Stöger udtaler op til kampen, at der er to fundamentale ting i fokus for et godt vesttysk resultat. Holdet skal være stabile i deres defensive fundament og tør at have boldbesiddelsen, mens de skal forsøge at forstyrre modstanderens opspil. Ifølge Stöger har de ingen planer om, at Bayern skal fejre mesterskabet i denne runde.

Mens Dortmund har skabt tætte opgør i diverse pokalturneringer, har det set anderledes ud i Bundesligaen, hvor de har haft deres besvær mod Bayern München. I de sidste syv indbyrdes opgør er det kun blevet til en sejr, som kom i november 2016 på mål af Aubameyang. Derfra skal man tilbage til 2014 for at finde seneste sejr på Allianz Arena. I pokalturneringerne har BVB dog formået at skabe tætte opgør, og i de seneste syv kampe er det blevet til tre sejre, hvoraf den ene kom på udebane, mens to af dem er tabt op straffespark. Der er derfor grund til optimisme og tro på, at man kan spille Bayern München op til dans.

Die Schwarzgelben har Reus og Toprak som stærkt tvivlsomme til truppen. Hvis de deltager i kampen, bliver det formentlig kun som indskiftere fra bænken. Stöger har udtalt, at deres deltagelse først bliver afgjort i weekenden. Med Toprak og Reus tvivlsomme, kan det give Akanji og Schürrle muligheden i startopstillingen, hvor det bliver spændende at se, om deer vælg fembackkæden, som de spillede med i sidste kamp mod Bayern. Et opgør hvor de tabte 2-1 i DFB Pokal.

Udover Reus og Topraks skavanker, må holdet undvære Durm, Zagadou, Kagawa, Rode og Yarmolenko.

Karantæner:

FC Bayern München: Ingen

Borussia Dortmund: Ingen

Bud på startopstillinger:

FC Bayern München: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba – Javi Martinez – T. Müller, Vidal – Robben, F. Ribery – Lewandowski

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Akanji – Castro, Dahoud, Weigl, Schmelzer – M. Götze – Batshuayi, Schürrle

Vidste du, at…:
Robert Lewandowski kan udligne udligne Gerd Müllers rekord på 15 mål i klassikeren? Polakken har scoret 14 mål i klubbernes indbyrdes opgør.

Dom:
Det bliver en underholdende kamp i højt tempo mellem Bundesligaens to mest målrige hold, så der vil opstå chancer i begge ender. BVB vil prøve at spolere mesterskabsfesten i München, mens Bayern vil gøre sit til det modsatte, så resten af sæsonen kan blive en parade gennem Tyskland. Hjemmeholdet vinder 3-2.

Du kan streame kampen helt gratis her på Bulibold

Drømmer du om en tur ned til Allianz-Arena, så kan du med hjælp fra vores samarbejdspartner netop nu få tre uforpligtende tilbud på din næste fodboldrejse

You may also like
Bundesligamanager, holdet.dk, Golden Boy 2022
22 Bundesliga-spillere nomineret til Golden Boy 2022
Kaiserslautern, Optakt
Optakt: Kaiserslautern – Dynamo Dresden – Kaiserslautern øjner mulighed for oprykning til 2. Bundesliga mod slagent Dresden-mandskab
1. FC Kaiserslautern, Relegation
Relegation til 2. Bundesliga: Dynamo Dresden mod Kaiserslautern
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt
Optakt: Hertha BSC – Hamburger SV: Relegationskamp med alt på spil