bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Union Berlin – Bayern München: Kan Bayern rejse sig ovenpå ydmygelsen i pokalen

Optakt: Union Berlin – Bayern München: Kan Bayern rejse sig ovenpå ydmygelsen i pokalen

Union Berlin, optakt

Bayern München skal på en svær opgave, efter midtugens gigantiske skuffelse i DFB-Pokal, når de gæster hovedstaden og Union Berlin, der ikke har tabt på hjemmebane i 21 Bundesliga-opgør i træk.

 

Kampfakta

Spillested: Stadion An der Alten Försterei, Berlin
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: Xee

 

Union Berlin

 

Union Berlin har været en af sæsonens positive overraskelser, og de banker i den grad på til top-4. Efter ni spillerunder og bare et enkelt nederlag er Urs Fischers mandskab placeret på en flot femteplads et point bag Leverkusen på fjerdepladsen.

I den seneste spillerunde fik man godt nok kun 1-1 i Stuttgart, selvom Die Eisernen var en mand i overtal den sidste halve time. Det så godt ud og lignede tre point, indtil danske Wahid Faghir dukkede op i feltet og med lidt held fik sat sin første Bundesliga-scoring ind. Det endte dermed 1-1, og i midtugen måtte Union helt ud i forlænget spilletid mod SV Waldhof Mannheim, der var lige ved at levere en pokaloverraskelse.

I den forlængede spilletid kom Awoniyi og Kevin Behrens begge på tavlen, og så vandt Union trods alt 3-1.

Det ændrer dog ikke på, at holdet brugte mange kræfter på at komme videre til næste runde i pokalturneringen. Urs Fischer havde dog mange nye navne med i midtugen, så de mest bærende kræfter fik en velfortjent pause. Det betød blandt andet lidt tiltrængte minutter til Frederik Rønnow i målet.

Omvendt må der være en enorm sult hos lørdagens hjemmehold, som skal forsøge at gøre det onde ved et ramt Bayern-mandskab. Union har aldrig formået at slå Bayern München, men de har trods alt også kun haft beskedne fire forsøg, hvor det er endt med to uafgjorte resultater og to nederlag.

Die Eisernen er til gengæld rigtig skarpe på hjemmebane, hvor de ikke har tabt i 21 Bundesliga-kampe i træk. Det er imponerende, og tilskuerne på Stadion An der Alten Försteri kan for alvor være med til at løfte stemningen og troen på, at man kan levere en overraskelse imod Bayern.

Det bliver dog uden Khedira, som er ude med en skade, men ellers har Urs Fischer hele truppen til rådighed.

 

Bayern München

Wow.

Det er faktisk relativ ofte, at man sidder tilbage med en wow-oplevelse, når Bayern München har betrådt græsset. Det gjorde man også onsdag aften. Men denne gang var det noget atypisk, fordi Bayern havde fået en endefuld.

Gladbach klaskede Bayern med overbevisende 5-0, og de var endda allerede i front med 3-0 efter 21 minutters spil. Der var kynisme og effektivitet til forskel på de to mandskaber, hvilket normalt plejer at være til Bayerns fordel, men sådan var det ikke i onsdagens pokal-opgør.

Rutinerede Thomas Müller var også stort set uden ord efter pokal-exitet, hvor han erkendte, at han aldrig havde oplevet noget lignende i sin Bayern-tid. En historisk afklapsning i en så vigtig kamp er sjældent set i Bayerns historie og slet ikke i nyere tid. Det er lige før, vi skal tilbage til 6-2 afklapsningen mod B1903 i 1991 for at finde en større ydmygelse.

Det var ovenikøbet klubbens største nederlag nogensinde i pokal-sammenhæng.

Man må derfor på mange måder forvente, at der kommer et Bayern-mandskab, der har ild i øjnene, når de går på banen i hovedstaden. Hvis ikke det sker, så vil flere eksperter først begynde at stille spørgsmålstegn ved, hvorvidt der er tale om en enlig svale eller ej.

I Bundesliga-sammenhæng kan Julian Nagelsmann og trænerteamet godt nok trøste sig med, at man fortsat er indehaver af førstepladsen, mens man kun har tabt en enkelt ud af ni kampe. Det giver trods alt lidt humør.

Omvendt kommer Nagelsmann, som godt nok ikke var med i Gladbadch pga. coronasmitte, ikke uden om, at der ligger en kæmpe opgave i at få sin spillertrup på rette kurs igen, for det er en mental mavepuster, de løb ind i.

Bayern var en skygge af sig selv efter de ellers havde givet både Leverkusen, Benfica og i sidste spillerunde Hoffenheim en lektion i, hvordan man spiller effektiv og flot fodbold. I de kampe vandt Bayern samlet med 13-1, men opgøret i Gladbach var også første gang i 85 kampe, at Bayern ikke kom på tavlen.

Det er ny europæisk rekord, 85 kampe i træk med mål.

Nagelsmann forventes at vende tilbage på sidelinjen i lørdagens opgør, hvor han må forvente en reaktion fra sit mandskab. Bayern er uden Sven Ulreich og Choupo-Moting, men til gengæld forventes både Goretzka og Alphonso Davies klar efter de pådrog sig småskavanker mod Gladbach.

 

Karantæner

Union: Ingen
Bayern: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Union: Luthe – Jaeckel, Knoche, Baumgartl – Trimmel (c), Möhwald, Prömel, Gießelmann – Haraguchi – Kruse, Awoniyi
Bayern: Neuer (c) – Pavard, Upamecano, Süle, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Sane – Lewandowski

 

Sådan ender kampen:

Det bliver interessant at se, hvordan Bayern reagerer på det smertelige nederlag i midtugen mod et formstærkt Union-hold. Det gør opgøret svært at spå om, men vi tror dog, at Bayern trækker sig sejrsrigt ud af kampen – måske uden at være overbevisende. En smal 2-1-sejr til Bayern.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”