bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – uge 19: Kiesslings favoritmodstander og Mandzukic-spekulationer

Vi gennemgår en række af de vigtigste kampe denne runde og giver dig statistik, startopstillinger, og andre lækre detaljer, så du er godt klædt på til endnu en omgang Bundesliga.

Bayer Leverkusen – VFB Stuttgart

Det er to hold, der skal rejse sig efter en begyndelse på foråret, hvor begge mandskaber har smidt point i overtiden. Stuttgart endda to gange, da de så sent som i onsdags tabte med 2-1 i den udsatte kamp mod Bayern.

For Leverkusen, der længe lignede en seriøs bejler til netop Bayern i kampen om mesterskabet, handler det nu om at komme tilbage på rette spor. Tre nederlag i træk er det blevet til for første gang i tiden under Hyypia, der måske kan glæde sig over, at Kiessling, der godt nok er uden scoringer i de sidste fire kampe, til gengæld har scoret i seks hjemmekampe i træk mod Stuttgart.

Derudover kan Leverkusens fans glæde sig over, at Sidney Sam så småt er ved at være klar efter sin skade, og han kan muligvis komme i spil senere i kampen.

Stuttgart har rent spillemæssigt leveret en flot begyndelse på sæsonen, men begge opgør er blevet tabt med 2-1, efter man var kommet foran.

I begge opgør spillede Timo Werner et par flotte kampe, og netop Leverkusen var også holdet mod hvem han i sin tid fik sin Bundesliga-debut.
Med danske øjne er det også værd at bemærke, at det er første kamp for Stuttgart uden Kvist, efter han takkede ja til en lejeaftale med Fulham.

Bud på opstillinger:
Leno – Donati, Toprak, Spahic, Can – Bender, Reinartz, Rolfes – Castro, Son, Kiessling
Ulreich – Sakai, Schwaab, Rüdiger, Rausch – Harnik, Leitner, Khedira, Werner – Abdellaoue, Ibisevic

Hold øje med:
Castro – Normalt en sikker mand på den centrale midt, men i Sam og Kruses fravær tyder meget på, at han rykkes frem på kanten.
Werner – Spillede en fantastisk kamp i midtugen mod Bayern, hvor han blandt andet var involveret i målet. Han er stadig kun 17 år og skal fortsat arbejde på sin stabilitet, men talentet er uomtvisteligt, og ude mod Leverkusen skal han nok få sine chancer.

Hannover 96 – Borussia Mönchengladbach

Det kan meget vel ende med at blive rundens mest seværdige opgør, når Hannover og Gladbach krydser klinger. Hjemmeholdets nye træner, Korkut, fik en flot debut med udesejren mod Wolfsburg, og specielt måden det skete på var imponerende og atypisk spillestilen under Slomka.

Der var ikke så meget boldbesiddelse som ønsket, men ved at rykke bagkæden længere tilbage, blev der plads til de omstillinger, som især Bittencourt nød godt af. Under Slomka stod holdet i gennemsnit 37 meter fra mållinien, mens snittet mod Wolfsburg var 33 meter.

Gladbach skal forsøge at rejse sig ovenpå nederlaget til Bayern, hvor man egentlig spillede en fin kamp, men uden for alvor at være i nærheden af sejren.

Holdet er intakt, og det betyder formentlig genvalg til Arango på venstrekanten, der om nogen var manden i centrum i de to holds sidste møde i Hannover. Bagud 2-0 leverede han to assists og en enkelt scoring, så kampen endte med en 3-2 sejr til gæsterne.

Bud på opstillinger:
Zieler – Andreasen, Hoffmann, Marcelo, Schulz – Bittencourt, Stindl, Schmiedebach, Huszti – Diouf, Rudnevs
Ter Stegen – Jantschke, Stranzl, Dominguez, Wendt – Herrmann, Kramer Xhaka, Arango – Raffael, Kruse

Hold øje med:
Bittencourt – To mål i forårspremieren mod Wolfsburg vidner muligvis om, at bedre tider er på vej for det unge talent, og med Arango/Wendt som direkte modspiller bør der være muligheder for gennembrud.
Herrmann – Har stået lidt i skyggen af Kruse og Raffael indtil videre, men er efter ter Stegen muligvis næste mand, der kan ryge fra det talentfulde hold. Kan stå overfor Andreasen, hvis denne rykkes ned som back.

Hertha BSC – Nürnberg

Efter Herthas 6-1 afklapsning af Eintracht Frankfurt i sæsonpremieren, kom det som en overraskelse, at man måtte indkassere et 0-1-nederlag i den omvendte kamp i den første runde af forårsprogrammet. Ikke desto mindre var det det, der skete efter en begivenhedsløs kamp på Comerzbank Arena, hvor Eintrachts udnyttelse af en defensiv fejl var det eneste der adskilte de to hold.

Nu er Hertha tilbage i Berlin, hvor man har hentet 16 af sine 28 point, og lukker under et mål ind per kamp. Hjemme har det dog også vist sig svært, at nedbryde de gæstende mandskaber, og man har således kun scoret mere end én gang i tre hjemmekampe: mod Frankfurt, Mainz og Werder, der tilsammen tegner sig for 12 af holdets 14 mål i de ni kampe på eget græs.

Nürnberg fik sæsonens første sejr i forårspremierens 18. spillerunde, og det var en overbevisende én af slagsen, da man slog Hoffenheim med 4-0 – klubbens største sejr i næsten tre år. Det var bestemt tiltrængt ovenpå et efterår med en sparsom pointhøst, men hvor det dog lykkedes at hente hele 11 uafgjorte, og hvor man var det hold med flest skud på træværket.

To ting kan konkluderes ud fra efteråret: 1) Nürnberg er et svært hold at få tre point mod på grund af en solid organisation og et defensivt udgangspunkt, og 2) med så mange skud på træværket, er der tegn på at pointhøsten måske ikke er et retfærdigt billede af holdets kunnen. Her fra bulibold er forventning da også, at Nürnbergs forår bliver bedre end efteråret, og med sejren over Hoffenheim er man allerede godt på vej.

Godt nok scorede de fire gange mod Hoffenheim (hvor især Josip Drmic strålede), men det har været offensiven, der har været holdets store problem. Herthas defensiv er længder bedre end Hoffenheims og det er svært at se, at Nürnberg skulle kunne gentage sidste uges bedrift i Berlin.

Et ikke urealistisk bud ville være, at vi har en tæt og målfattig kamp i vente. Det trækker dog ned, at Nürnberg må undvære midtstopperen Per Nilsson.

Bud på opstillinger:
Kraft – Pekarik, Lustenberger, S. Langkamp, J. van den Bergh – Hosogai, Kobiashvili – Allagui, Skjelbred, N. Schulz – Ramos
R. Schäfer – Chandler, Petrak, Pinola, Plattenhardt – Frantz – Drmic, Feulner, Kiyotake, Hlousek – Ginczek

Hold øje med:
Per Ciljan Skjeldbred – Havde en forfærdelig kamp mod Eintracht Frankfurt, men har været blandt de bedste på midtbanen i Herthas efterårssæson.
Josip Drmic – Med to mål mod Hoffenheim spillede Drmic sin bedste kamp i Nürnberg-trøjen og har efterhånden sneget sig op 8 sæsonmål og dermed en klar klubtopcorer. Det er schweizerens første Bundesligasæson, men potentialet til at slå igennem ser bestemt ud til at være der.

Bayern München – Eintracht Frankfurt

Mægtige München har vundet de sidste 17 hjemmekampe i streg, og selvom det var lige ved at gå galt ude mod Stuttgart i midtugen, er man igen kæmpefavoritter i dette matchup.

Schweinsteiger er stadig fraværende, men i forhold til midtugekampen får man formentlig Ribéry tilbage i startopstillingen mens Robben tager plads på bænken. I front ventes det igen, at Mario Götze starter på bekostning af Mandzukic, der godt nok kom ind mod Stuttgart, men hvor Claudio Pizarro stjal overskrifterne som indskiftningsspiller.

Eintracht Frankfurt vandt forårspremieren hjemme mod Hertha BSC, men kampen var ikke noget at skrive hjem om. Vehs tropper er dog ubesejrede i tre kampe i streg, men har endnu til gode at vinde to gange i rap denne sæson. Et kig i historiebøgerne taler heller ikke for dagens gæster: Frankfurt har ikke slået nummer 1 i Bundesligaen siden 1989 og Veh har kun to gange ud af 15 forsøg formået at sejre over Bayern München i ligasammenhæng.

Statistikken taler dog for, at første mål bliver afgørende for kampens udfald. Frankfurt har endnu ikke tabt efter at have bragt sig foran, og har omvendt ikke vundet efter at være kommet bagud.

Bud på opstillinger:
Neuer – Rafinha, J. Boateng, Dante, Alaba – Lahm – T. Müller, Thiago, T. Kroos, Ribery – M. Götze
Trapp – S. Jung, Madlung, Russ, Djakpa – Schwegler, Flum – Aigner, Meier, Barnetta – Rosenthal

Hold øje med:
Thiago
– Med et drømmemål og en assist var spanieren banens bedste i Bayerns kamp mod Stuttgart. Med Martinez og Schweinsteiger så småt på vej tilbage skal formen dog holdes ved lige, hvis han vil bibeholde en startplads, men mon ikke Guardiolas yndling fuldt ud er i stand til det.

Kevin Trapp – På Allianz Arena er udeholdets målmand det sandsynlige fokuspunkt. Også til denne kamp, hvor Trapp meget vel får brug for handskerne adskillige gange. Han har igennem sæsonen været utrolig stabil og kun haft enkelte udfald – Frankfurt håber, at det varer ved søndag aften.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”