bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: TSG Hoffenheim – Schalke 04

Optakt: TSG Hoffenheim – Schalke 04

Begge hold har fortsat deres første sejr til gode, men størst pres er der på udeholdet og ikke mindst træner Weinzierl.

Hoffenheim:
Ingen nederlag; eller ingen sejre. Hoffenheims situation afhænger lidt af øjnende, der ser, da de efter fire runder har spillet alle fire kampe uafgjort. I midtugen var de tæt på den første sejr, men en overtidsscoring fra Darmstadt efterlod Nagelsmann og co. med en bitter smag i munden.

Nagelsmann har i øvrigt haft andet end bare uafgjorte resultater at skulle forholde sig til i ugens løb. De tyske medier har sat ham i forbindelse med HSV-jobbet, skulle Labbadia som ventet ryge inden længe, men selv kalder Bundesligaens yngste træner det for fuldstændig nonsens.

I stedet kan han så spekulerer over, hvordan han besejrer Schalke 04. Det eneste hold han i sin Hoffenheim-karriere har tabt til på hjemmebane.

Til at revanchere det nederlag kan han glæde sig over, at Süle med al sandsynlighed er klar igen efter en mindre skade. Til gengæld er der tvivl om Kramaric, der fik et slag på anklen, mens Schwegler med sikkerhed må sidde over med en skade.

Schalke 04:
Hos gæsterne er det stort set lige meget, hvilke øjne der ser på holdets resultater, for tilbage står, at de første fire kampe er endt med fire nederlag. En sådan start er ikke set værre siden 2010/2011 sæsonen, hvor Magath formåede at levere samme “bedrift”.

Weinzierl er i øvrigt den første Schalke-træner nogensinde, der har indledt en sæson med fire nederlag i de første fire kampe. Derudover kan han også “prale af”, at de med to udekampe uden scoringer har tangeret en tolv år gammel negativ rekord.

Selvom han er kommet skidt fra land, så er der stadig maser af snor til Weinzierl. Sammen med Heldt er han hentet ind til at tegne det nye Schalke, og en sådan proces tager tid. Måske det er værd at huske på, at Weinzierl i sin første halvsæson for Augsburg kun hentede ni point i efteråret, hvorefter en flot forårssæson sikrede dem overlevelse.

Til kampen mod Hoffenheim må han og holdet undvære Coke, Uchida og Avdijaj.

Karantæner:
Hoffenheim: Ingen
Schalke 04:
Ingen

Bud på startopstillinger:
Hoffenheim: Baumann – Rudy, Süle, Bicakcic, Kaderabek – Polanski – Demirbay, Rupp – Uth, Kramaric – Wagner
Schalke 04:
Fährmann – Höwedes, Naldo, Nastasic, Baba – Bentaleb, Stambouli – Konoplyanka, M. Meyer, Choupo-Moting – Huntelaar

Vidste du, at…:
Hoffenheim siden december 2014 ikke har vundet en søndagskamp? I deres 11 kampe siden er det blevet til otte nederlag og tre uafgjorte.

Dom:
De sidste to kampe har vi troet på Schalke sejr, så den fejl begår vi ikke igen. Men et point kan de sagtens tilluske sig i en kamp, der kan blive både fugl og fisk. 1-1.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?