bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til runde 17 i 2. Bundesliga: HSV i problemer og liv i bunden
Schalke 04, sæsonoptakt

Dem man erklærer død lever tifold. Sådan ca. lyder et gammelt ordsprog, og det gælder måske for Osnabrück og især Braunschweig efter en runde 16, der virkelig bød på overraskelser. Braunschweig vandt højst overraskende i Wehen, mens Osnabrück fik kæmpet sig til et point hjemme mod St. Pauli. HSV fik ødelagt deres perfekte hjemmebanestatistik af Paderborn, og så viste Hertha igen, at de er på rette spor. Velkommen til årets sidste optakt til verdens bedste næstbedste liga.

SC Paderborn 07 – FC Hansa Rostock – fredag kl. 18.30

Efter en god indsats mod Leverkusen i pokalen leverede Lukas Kwasnioks Paderborn igen. HSV bragte sig godt nok foran efter blot 11. minutter, men blot ti minutter senere bragte Filip Bilbija balance i regnskabet med et knaldhårdt skud fra kanten af feltet. I starten af anden halvleg udnyttede Ilyas Ansah, at en HSV-spiller gled og omsatte friløberen til 2-1. Nu kom der gang i sagerne, og målscorer til 1-0 Bilbija fik direkte rødt for et hårdt frispark, efter at dommeren havde været ude og se lidt fjernsyn. Få minutter senere blev HSV ligeledes decimeret til ti mand, da de benyttede sig af en nødbremse. Også her dømte dommeren i første omgang kun gult, men fik assistance af VAR. I slutminutter lagde HSV et voldsomt pres på Paderborn, der trods to HSV forsøg på overliggeren fik de tre point med hjem.

Bulibolds tip: SC Paderborn 07 – FC Hansa Rostock 3-0

Schalke 04 – Greuther Fürth – fredag kl. 18.30

Efter fem kampe med sejr til nul, gik den ikke længere for Fürth. Det lignede ellers Business as usual, da Tim Lemperle bragte ”Die Kleeblätter” foran efter en times spil. 1-0-føringen holdt indtil langt inde i overtiden, hvor gæsterne stjal et point med hjem. Alexander Zorniger talte bagefter med rette om to tabte point, der kunne have bragt Fürth op på en midlertidig andenplads.

Der var gang i den på lægterne, da Schalke vandt 2-0 i Rostock. Efter 40 minutters spil måtte kampen således afbrydes i en halv time, da de to klubbers fangrupperinger forsøgte at angribe hinanden. Pausen fik et komisk efterspil, da dommeren kort inden afbrydelsen gav Rostocks Brumado det gule kort. Da kampen skulle genoptages en halv time senere, gik dommeren først hen til VAR-skærmen og ændrede bagefter det gule kort til et rødt af slagsen. Schalke udnyttede overtallet til at score to gange i anden halvleg, da Blendi Idrizi gjorde det til 0-1, og Kenan Karaman lukkede kampen med sit mål kort før slut.

Bulibolds tip: Schalke 04 – Greuther Fürth 2-0

1. FC Nürnberg – HSV – lørdag kl. 13.00

Efter to nederlag i træk fik ”Der Club” igen en sejr, da Elversberg blev besejret med 1-0 på eget græs. Japanske Daichi Hayashi afgjorde et lige opgør med sit mål syv minutter før tid, og Nürnberg fik dermed stoppet blødningen og lægger sig i topholdenes slipstrøm.

”Die Rothosen” kunne ikke følge op på den resultatmæssige fine indsats på Millerntor. Hjemmekampen mod Paderborn blev skuffende tabt 1-2, og det endda efter at Laszlo Benes bragte HSV foran med et flot mål. Efter føringen var det bare et underligt passivt HSV-hold, der slet ikke fik lagt det pres, der kunne udløse 2-0-målet. Pludselig var Paderborn foran 2-1 og trods et massivt pres, så kom HSV aldrig tættere på end to afslutninger på overliggeren. Det var en skuffet men afmålt Tim Walter, der mødte pressen efter kampen. ”Vi ville bare vinde, men det var ikke vores dag” udtalte HSV-træneren, der ifølge rygterne kan mærke sædet brænde..

Bulibolds tip: 1. FC Nürnberg – HSV 3-0

1. FC Magdeburg – Fortuna Düsseldorf – lørdag kl. 13.00

”Der 1. FCM” tyvstjal et point med hjem fra Fürth. Hjemmeholdet var bedst over 94 minutter, men Mo El Hankouri slog til i det 95. og sidste minut. Magdeburgs træner Titz var tilfreds med sit holds moral og det faktum, at de stille og roligt lægger afstand til nedrykningspladserne.

Düsseldorf skuffede derimod fælt, da de bød Kiel op til dans. Gæsterne var klart bedst og burde have vundet med mere end 1-0. Med nederlaget har Düsseldorf nu fem point op til St. Pauli og Kiel, der deler førstepladsen mellem sig.

Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg – Fortuna Düsseldorf 2-1

Hertha Berlin – VFL Osnabrück – lørdag kl. 13:00

Holdet fra hovedstaden har virkelig fået gang i det gode spil. Pokaltriumfen mod HSV blev således fulgt op med en 2-1-sejr i K´lautern, hvor hjemmeholdet endda førte 1-0 ved pausen. Florian Niederlechner udlignede blot fire minutter efter pausen, og da hjemmeholdet løb ind i et dumt rødt kort, var det kun et spørgsmål om, hvornår berlinerne ville score sejrsmålet. Det gjorde Marc-Oliver Kempf ni minutter før tid, men det var stadig en såre fortjent sejr. Hertha ligger nu i slipstrømmen af toppen med blot fire point op til 3. pladsen.

Hertha tager imod Osnabrück, der har spillet elendigt på det seneste, men som  pludselig snuppede et point i hjemmekampen mod St. Pauli. Gæsterne bragte sig foran allerede efter seks minutter, og så lignede det en kamp, hvor det mest spændende ville være, hvor stort St. Pauli ville vinde. Osnabrück ville det dog anderledes og fik udlignet ved Haralambos Makridis otte minutter før tid. Osnabrück fik smidt Niklas Wiemann ud i overtiden, men det fik ikke indflydelse på pointdelingen.

Bulibolds tip: Hertha Berlin – VFL Osnabrück 5-0

Holstein Kiel – Hannover 96 – lørdag kl. 20.30

Kiel byder sig virkelig til i toppen af 2. Bundesliga. ”Die Storche” vandt senest en begivenhedsfattig kamp i Düsseldorf, hvor Lewis Holtby scorede kampens eneste mål efter 18 minutter. Med sejren ligger Kiel på en delt 1. plads sammen med St. Pauli.

Gassen er gået af ballonen i Hannover, der dog fik et point ud af hjemmekampen mod KSC. Gæsterne bragte sig foran i det 8. minut, og da de fordoblede føringen kort inde i anden halvleg, lignede det afgørelsen. Andreas Vogelsammer fik dog reduceret kort efter, og i kampens overtid lykkedes det Sei Muroya at sikre hjemmeholdet det ene point. Efter et ellers godt efterår ligner dette en kamp, som Hannover skal have noget med hjem fra, hvis de vil spille med om oprykningen, når det bliver forår.

Bulibolds tip: Holstein Kiel – Hannover 96 1-1

Eintracht Braunschweig – 1. FC Kaiserslautern – søndag kl. 13.30

Braunschweigs hjemmekamp mod K´lautern er pludselig blevet utrolig vigtig for begge mandskaber. ”Die Löwen” overraskede alle med en flot anden halvleg mod ellers hjemmestærke Wehen, der gik til pause foran 1-0. Fabio Kaufmann blev den store helt for gæsterne, da han scorede to mål, mens Rayan Philipe noterede sig for en enkelt træffer i Braunschweigs 3-1-sejr.

Omvendt gik det for K´lautern, der tog en 1-0 føring med ind til pausen efter Almany Toures føringsmål. Hertha fik udlignet i det 49. minut, og blot ti minutter senere gjorde Afeez Aremu det endnu sværere for hjemmeholdet, da han fik direkte rødt. Det udnyttede gæsterne til at snuppe alle tre point via et mål ni minutter før tid. Det var K´lauterns femte nederlag i træk, og hvis den stime fortsætter her, så er det kun fire point, der adskiller de to hold, når vi tager hul på forårssæsonen.

Bulibolds tip: Eintracht Braunschweig – 1. FC Kaiserslautern 3-1

Karlsruher SC – SV Elversberg – søndag kl. 13.30

På forhånd ville KSC træner Christian Eichner nok godt have solgt udekampen i Hannover for et point, men da han fik det, må det alligevel have været en skuffelse. Hans hold var foran 2-0 på et selvmål samt et af veteranen Lars Stindl med tyve minutter igen, men måtte alligevel nøjes, da Hannover sluttede kampen af med to scoringer. Eichner roste bagefter sit hold for indsatsen, men mente også, at grunden til at KSC ligger i bunden er, at de ikke får tre point i denne slags kampe.

Elversberg lå for to runder lige bag de absolutte tophold, men i en tæt liga koster to nederlag i træk. Oprykkerne tabte for anden gang i streg, da Nürnberg snuppede alle tre point i en lige kamp på Stadion an der Kaiserlinde, hvilket kostede to pladser i tabellen. Holdet har dog stadig kun fire point op til HSV på 3. pladsen.

Bulibolds tip: Karlsruher SC – SV Elversberg 2-0

FC St. Pauli – Wehen Wiesbaden – søndag kl. 13.30

Alt startede planmæssigt på Bremer Brücke. St. Paulis anfører Jackson Irvine bragte sit hold foran allerede efter seks minutter, og i resten af første halvleg stod der St. Pauli på næsten alt. Efter pausen kom hjemmeholdet dog bedre med, og blot fem minutter før tid belønnede Charalambos Makridis det evigt insisterende hjemmepublikum, da han udlignede til slutresultatet 1-1. Selv om St. Pauli er ubesejrede og ligger på førstepladsen, så må det give Fabian Hürzeler panderynker, at hans hold ikke får lukket kampene. Det er anden runde i træk, at St. Pauli veksler en ellers sikker sejr til et uafgjort resultat.

Wehen lå ligeledes til at vinde ved pausen, da oprykkerne tog imod Braunschweig, men bundholdet kæmpede sig tilbage og endte endda med en klar 3-1-sejr. Det var Wehens tredje nederlag i træk, og de skal til at kigge sig over skulderen, da der kun er fire point ned til Schalke på 3. sidstepladsen.

Bulibolds tip: FC St Pauli – Wehen Wiesbaden 3-0

Topscorerlisten

HSV´s Benes var den eneste fra top fire, der kom på tavlen i den forgangne weekend. Derfor er Robert Glatzel stadig i spidsen med to mål ned til Haris Tabakovic.

3. Liga

Dynamo Dresden kom tilbage på sporet, da Unterhaching blev sendt retur til Bayern med et 2-1-nederlag i bagagen. Samtidig dummede forfølgerne sig, så det ligner, at Regensburg og Dresden er stukket af og resten må nøjes med en kamp om oprykningskampe.

Få spiltips til tysk fodbold hos SpilXperten

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?