bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til runde 13 i 2. Bundesliga – Stikker Hamburg-klubberne af?
2. Bundesliga, St. Pauli

Hvem kan stoppe de to Hamburg-klubber, der har slået et lille hul ned til forfølgerne? Svaret kan vi måske få i runde 13, hvor fire ud af fem klubber i top-5 mødes indbyrdes, og hvor de to bundhold mødes i Braunschweig. Schalke klatrede efter sæsonens første udesejr op over stregen, og Hannover meldte sig for alvor ind i kampen om oprykning efter en sikker sejr i ”Das Niedersachsen Derby.”  Velkommen til optakten til verdens bedste næstbedste liga, hvilket understreges af, at hele otte klubber fra den næstbedste række er med i ottendedelsfinalen i pokalturneringen, mens kun seks hold fra 1. Bundesliga stadig er med.

FC St. Pauli – Hannover 96 – fredag kl. 18.30

St. Pauli træner Fabian Hürzeler var meget tilfreds med sit holds indsats i udekampen i Elversberg. På trods af, at spillerne havde 120 minutters fodbold i benene efter midtugens pokalsejr over Schalke, så løb de tilsammen over 125 km på Waldstadion an der Kaiserlinde. Elversberg kunne hverken matche hamburgernes løbepensum eller deres spil med bolden, og så vandt St. Pauli en meget fortjent sejr efter mål af Johannes Eggestein i det 16. minut og Marcel Hartel efter 31. minutters spil.

Hannover var mindst lige så suveræne, da de hjemme tog imod Braunschweig, som blev sendt hjem med et 2-0 nederlag. Fabian Kunze og Marcel Halstenberg scorede hannoveranernes mål i en første halvleg, der blev afbrudt flere gange, da tilskuerne flere gange forvekslede 5. november med nytårsaften og dertil hørende brug af fyrværkeri.

Bulibolds tip: FC St. Pauli – Hannover 96 3-1

Schalke 04 – SV Elversberg – fredag kl. 18.30

I tysk fodbold er det normalt, at de fleste klubber har et tæt venskab med en anden klubs fans, og her er forholdet mellem Schalkes og Nürnbergs fans et af de tætteste. De to fangrupperinger havde da også inden kampen fået lavet et stort banner, der bekendtgjorde, at de har ””Ein Bündnis für die Ewigkeit.” De medrejsende Schalke-fans startede dog deres hold ved at forholde sig neutrale, da de var vrede over holdets indsats i kampen mod KSC. Det kunne Schalke spillerne dog godt se sig ud over, og gæsterne kunne således gå til pause foran på det mål, som Dominick Drexler scorede efter 36 minutter. Nürnberg fik udlignet kort inde i anden omgang, men et minut før tid afgjorde Danny Latza ”Das Kumpelduell” til gæsternes fordel.

Elversberg var i hjemmekampen oppe imod overmagten i form af førerholdet fra St. Pauli. Det var da også en nøgtern Elversberg-træner Horst Steffen, der efter 0-2 nederlaget erkendte, at hans hold var oppe imod en bedre modstander.

Bulibolds tip: Schalke 04 – SV Elversberg 2-0

SC Paderborn 07 – 1. FC Nürnberg – lørdag kl. 13.00

Efter en frygtelig start på sæsonen med massevis af skader og en voldtægtsanklage hængende over træner Kwasnioks hoved, så er holdet virkelig kommet i gang. Onsdagens flotte udesejr i Freiburg blev fulgt op med endnu en sejr på fremmed græs, da holdet slog KSC klart med 3-0. Adriano Grimaldo sørgede for en pauseføring på 1-0, mens Felix Platte afgjorde kampen med sin ”Doppelpack” hen mod slutningen af kampen. Med de tre point indtager Paderborn 9. pladsen og har kun tre point op til Hannover på 3. pladsen

Nürnberg tabte hjemmekampen mod Schalke efter en lige kamp, hvor gæsterne dominerede 1. halvleg og Nürnberg anden. Derfor var det meget frustrerende for ”Der Club”, der hidtil har været bagude hjemme fem gange uden at tabe, at Schalkes mål kom så sent, at de ikke kunne nå at reagere. Med nederlaget hænger Nürnberg fast i det brede forfølgerfelt med 18 points.

Bulibolds tip: SC Paderborn 07 – 1. FC Nürnberg 1-0

Holstein Kiel – HSV – lørdag kl. 13.00

Storkene fra Kiel har et problem. Hver gang de andre resultater flasker sig, og holdet kan lægge afstand til forfølgerne, så dummer de sig. Det gjaldt også i udekampen i Osnabrück, hvor Kiel dog skal være glade for det ene point. Kiel var ellers det dominerende hold i kampen, men det var værterne, der tog føringen i det 55. minut. I kampens 4. overtidsminut lykkedes det dog for gæsternes Benedikt Pichler at udligne, og dermed ligger Kiel på 5. pladsen – et point bag Düsseldorf og Hannover.

HSV rystede ikke på hånden, da ”Die Rothosen” hjemme tog imod Magdeburg. Laszlo Benes bragte HSV foran allerede efter ni minutter, og efter Bakery Jattas mål til 2-0 20 minutter før tid var kampen lukket. Den lukning blev hermetisk, da gæsterne kort efter blev reduceret til ti mand efter en voldsom eftertackling.

Bulibolds tip: Holstein Kiel – HSV 1-3

Eintracht Braunschweig – VFL Osnabrück – lørdag kl. 13.00

Den sidste af lørdagens tidlige kampe er en noget nær forbudt for børn forestilling.”

Braunschweig kunne intet stille op mod et veloplagt Hannover-mandskab i ”Das Niedersachsen Derby.” Interim-coach Marc Pfitzer erkendte da også, at hans hold var hannoveranerne håbløst underlegne. ”Jeg tror snart, der sker noget på trænerfronten, og det kan forhåbentlig give holdet den tro på tingene, der gør, at vi overlever.” Det kom da også til at passe, da Braunschweig tirsdag præsenterede den tidligere Bielefeld træner Daniel Scherning.

Kampen blev for øvrigt fløjtet i gang seks minutter for sent og måtte afbrydes to gange, da fansene holdt tidlig nytårsaften og brugte masser af pyroteknik.

Osnabrück gik ligeledes skuffede fra banen, men fik dog et point ud af anstrengelserne hjemme mod Kiel. I en kamp hvor gæsterne ellers var toneangivende lykkedes det hjemmeholdets David Gnaase at bringe sit hold foran ti minutter efter pausen, men da Kiel udlignede i 4. overtidsminut, var det en skuffet Tobias Schweinsteiger, der indrømmede, at uafgjort føltes som et nederlag efter den kamp.

Bulibolds tip: Eintracht Braunschweig – VFL Osnabrück 1-0

Hertha Berlin – Karlsruher SC – lørdag kl. 20.30

Selvom der ikke blev scoret, så var Herthas kamp i Rostock på ingen måde en langgaber. Begge hold lagde forsigtigt ud. Berlinerne overtog dog kampen efter pausen og ramte træværket to gange. I kampens sidste minut var det dog Hansa, der havde en kæmpe chance for at afgøre kampen, men Herthas Pascal Klements nåede netop at prikke bolden væk.

KSC var helt væk i hjemmekampen mod Paderborn. Det var et underligt passivt hjemmehold, der overlod initiativet til gæsterne og lurede på fejl i deres opspil. De kom bare aldrig, og så kunne Paderborn stikke tre dejlige point i baglommen efter et mål i første og to i anden halvleg. KSC træner Christian Eichner var bestemt heller ikke tilfreds med sit hold efter kampen. ”Vi kom med for lidt og overlod for meget plads til modstanderne,” udtalte han efter kampen. Karlsruhe er efterhånden en fast del af bundstriden, da holdet ligger på 16. pladsen med 12 points

Bulibolds tip: Hertha Berlin – Karlsruher SC 2-0

1. FC Magdeburg – Hansa Rostock – søndag kl. 13.30

Søndagens første kamp står mellem ligaens to eneste repræsentanter fra det gamle DDR. Magdeburg spillede egentlig en god kamp ude mod HSV, men fik ikke slået kapital af de gode takter, og så tabte østtyskerne, der nu er uden sejr i syv kampe. Det efterlader 1. FC M på 13. pladsen med 13 point og med kun et point ned til den famøse 16. plads.

Hansa Rostock har samme antal point efter et uafgjort resultat hjemme mod Hertha efter en lige kamp, hvor begge mandskaber kunne have vundet.

Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg – Hansa Rostock 2-0

Greuther Fürth – Fortuna Düsseldorf – søndag kl. 13.30

For første gang i denne sæson kunne Alexander Zorniger og hans mandskab tage tre point med hjem fra en udekamp, og den foregik endda på Fritz Walter-Stadion i Kaiserslautern. Fürth overlod initiativet til værterne og koncentrerede sig om omstillingsspillet. Det gav bonus efter 22 minutter, hvor Gideon Jung bragte Fürth foran 1-0. I anden halvleg startede K´lautern bedre og ramte stolpen kort inde i halvlegen, men i det 54. minut begik hjemmeholdets målmand straffe på Branimir Hrgota. Den svenske angriber, der senest brændte to forsøg fra 11-meter, overlod ansvaret til Julian Green, der sikkert omsatte spillets største chance.

Fortuna Düsseldorf virkede som et træt hold i hjemmekampen mod Wehen.

Så hjalp det heller ikke, at angriberen Vincent Vermeij måtte udgå med en skade allerede efter syv minutter. Wehen udnyttede værternes apati og lukkede kampen med tre mål i første halvleg. I seneste hjemmekamp vandt Düsseldorf med 4-3 efter at have været bagud 0-3 ved pausen, men denne gang blev det ved det ene mål, Yannick Engelhardt scorede i det 79. minut. Med nederlaget røg Düsseldorf ned på 4. pladsen med tre point op til HSV.

Bulibolds tip: Greuther Fürth – Fortuna Düsseldorf 2-2

Wehen Wiesbaden – 1. FC Kaiserslautern – søndag kl. 13.30

Oprykkerne tog et meget stort skridt i retning mod at sikre sig overlevelse i ligaen, da de højst overraskende vandt den svære udekamp i Düsseldorf med 3-1. Hyun-Ju Lee bragte Wehen foran 1-0 allerede ti minutter inde i kampen, Amar Catic fordoblede føringen 16 minutter senere, mens John Iredale skulle bruge to forsøg på at omsætte et korrekt dømt straffespark til 3-0. I første omgang ramte han stolpen, men havde det held, at et par Fortuna-spillere var løbet for tidligt ind i feltet, så dommeren besluttede, at sparket skulle tages om.

K´lautern tabte for første gang hjemme siden sæsonåbneren mod St. Pauli. Værterne spillede egentlig en ok kamp, men træner Dirk Schuster savnede den vildskab, der har kendetegnet de røde djævles seneste kampe. I stedet rendte gæsterne med pointene. og så hjalp det for øvrigt ikke et hak, at Boris Tomiak modtog sit andet røde kort og derfor ikke kan være med i dette opgør.

Bulibolds tip: Wehen Wiesbaden – 1. FC Kaiserslautern 1-1

Topscorerlisten

De øverste på listen skød alle med vådt krudt i 12. runde. De to St. Pauli-spillere Marcel Hartel og Johannes Eggestein skød sig dog begge op på en delt 4. plads med deres scoringer. Førstnævnte ligger også som nummer 3 på assistlisten med fem oplæg.

3. Liga

Hos de tredjebedste er Dynamo Dresden og Jahn Regensburg gået i udbrud. Begge hold vandt deres kampe og har nu syv point ned til Rot-Weiss Essen, der profiterede af Ulms nederlag og masede sig op på 3. pladsen efter en smal sejr over Bielefeld.

I bunden overlod MSV-Duisburg sidstepladsen til Freiburg II efter 0-0 i Mannheim. Begge har seks point op til Halle, der ligger lige over stregen.