bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt og spiltips runde 30: Svære opgaver for mesterskabsbejlerne og topkamp om Champions League-billetter

Optakt og spiltips runde 30: Svære opgaver for mesterskabsbejlerne og topkamp om Champions League-billetter

Bundesligaen, Meisterschale

Blot fem spillerunder resterer, før alle brikkerne i Bundesligaens puslespil ligger på plads. I denne omgang kigger vi på Bayerns hjemmekamp mod Werder Bremen og Dortmunds udekamp mod Freiburg. Selvom begge mesterskabsbejlere er forhåndsfavoritter til deres respektive kampe, så gælder det for begge af dem, at de står over for en opgave, der ikke nødvendigvis bliver en ”walkover”.

Udover det kigger vi også på en vigtig kamp for Gladbach, der i løbet af foråret har tabt det momentum, de opbyggede i efteråret. ”Die Fohlen” skal kæmpe benhårdt, hvis de vil med i top-4, og de får hård modstand i denne runde, når de skal møde et Leipzig-hold, der for tiden, ser fuldstændig umedgørlige ud. 

 

Optakt: FC Bayern München – SV Werder Bremen: Bryder Bayern Werders stime?

Spillested: Allianz Arena, München
Dommer: Welz
Kamptidspunkt:Lørdag 15:30
TV: TV3 SPORT

Der var ingen slinger i valsen i Bayerns mesterskabsjagt, da de i sidste weekend vandt 4-1 på udebane over Fortuna Düsseldorf.

Desværre for Bayern München måtte Manuel Neuer lade sig udskifte i netop den kamp pga. en skade.

Det kan blive et slag for Bayern i mesterskabskampen, men alligevel må vi også sige, at landsholdsmålmanden har set bedre dage. Vi så, at Sven Ulreich i sidste sæson viste sig som en fin erstatning for Neuer, og de må håbe på Allianz Arena, at han kan være det igen.

Neuer sidder som nævnt ude med en skade, hvilket også er tilfældet for Arjen Robben.

Werder Bremen besejrede i sidste weekend Freiburg med cifrene 2-1.

”Die Grün-Wei𝛽en” har haft en hel fantastisk ”Rückrunde”, hvor de endnu ikke har tabt en eneste kamp, og selvom der har været et par uafgjorte resultater i stakken af de ikke-tabte kampe, så må det siges at være yderst imponerende for et mandskab, der sammen med PSG er det eneste i Europas fem største ligaer, der også har scoret i hver eneste kamp i denne sæson.

Werder har på ligaens 7.-plads lige nu seks point op til Eintracht Frankfurt på 4.-pladsen, og det bliver nok svært for dem at nå op i top-4, men Europa League er bestemt realistisk for nordtyskerne.

Fin Bartels og Petsos må være Werder Bremens mest markante fravær i form af skader.

Bud på startopstillinger:

Bayern München: Ulreich; Kimmich, Süle, Hummels, Alaba; Martinez, Thiago; Gnabry, Müller, Coman; Lewandowski
Werder Bremen: Pavlenka; Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson; M. Eggestein, Sahin, Klaassen; Kruse; Osako, Rashica

Dom:
Det kan altså godt gå hen og blive en tæt kamp! Werder har bogstaveligt talt været umulige at slå i dette forår, men Bayern på udebane er en meget svær opgave. Vi tror på, at Bayern ender Werders ubesejrede stime i ”Rückrunden”. 2-1 til værterne.

 

Foto: GHT

Optakt: Borussia Mönchengladbach – RB Leipzig: To tophold i hver sin forfatning

Spillested:Borussia-Park, Mönchengladbach
Dommer: Osmers
Kamptidspunkt:Lørdag 18:30
TV: TV3 MAX

Gladbach fik tilskrabet sig en vigtig sejr i sidste weekend, da de på udebane slog bundproppen Hannover 96 med 1-0.

Holdet fra Rhin-området har længe lignet et hold, der er gået i stå. For et par måneder siden lignede mere eller mindre end kendsgerning, at Gladbach ville ende i top-4, men lige nu er situationen den, at de skal grave et eller andet frem fra ”Hinrunden”, hvis de stadig skal have en chance.

Det har heller ikke været gavnligt for ”die Fohlen”, at det her i løbet af foråret er blevet meldt ud, at Dieter Hecking er fortid i klubben efter sommer.

Ej heller selvom afløseren Marco Rose var en af de mest eftertragtede navne på trænermarkedet.

Dieter Hecking må til aftenens vigtige kamp se bort fra Doucoure og Lars Stindl.

Leipzig viste endnu en gang deres aktuelle suverænitet i denne liga, da de i sidste weekend slog Wolfsburg med 2-0 på hjemmebane.

Leipzig er fantastisk form, og det ligner mere eller mindre, at de har sikret sig en af de fire Champions League-pladser.

Hvis man kigger på formbarometeret op til lørdagens aftenkamp, er der ikke så megen tvivl om, hvem favoritten er. Men det, at Leipzig ligger med god afstand ned til placeringer under top-4 gør måske, at ”die Roten Bullen” ikke vil sætte alt ind på at snuppe tre point, hvilket måske kan være godt for Gladbach.

Leipzig er til aftenens opgør uden Upamecano og Adams.

Bud på startopstillinger:

Gladbach: Sommer; Ginter, Strobl, Elvedi; Hermann, Neuhaus, Kramer, Zakaria, T. Hazard; Raffael, Plea
RB Leipzig: Gulacsi – Klostermann, Konaté, Orban, Halstenberg – Laimer, Kampl – Sabitzer, Forsberg – Y. Poulsen, Ti. Werner

Dom:
Det kunne godt ligne en kamp, hvor Leipzig ikke vil sætte alt ind på de tre point, og da Gladbach vil være dårligt stillet med et nederlag, kunne det godt ligne en pointdeling. 1-1.

 

Foto: Alexander Hansen

Optakt: SC Freiburg – Borussia Dortmund: Presset er på Dortmund

Spillested: Schwarzwald-Stadion, Freiburg
Dommer: Hartmann
Kamptidspunkt:Søndag 15:30

Christian Streichs mandskab tabte i sidste weekend på udebane med 2-1 til Werder Bremen.

Med 11 point ned til Stuttgart på 16.-pladsen ligner Freiburg et hold, der er et godt stykke uden for nedrykningsfare.

Alligevel er en hjemmekamp mod et tophold som Dortmund altid noget, der kan hive motivationen et par procenter op for spillere og fans. Det bliver derfor ikke nogen let opgave for Dortmund-drengene, for Freiburg er et stærkt hjemmebanehold, og Dortmund kan bare prøve at spørge deres titelkonkurrenter fra Bayern om, hvordan det gik dem, da de var forbi Schwarzwald-Stadion for nylig.

Freiburg mangler dog et par spillere, der sidder ude med skader. Christian Streichs skadeliste tæller bl.a. Gulde, Kübler, Lienhart, Kleindienst og Nils Petersen.

Dortmund fik en vigtig sejr i sidste runde, da de hjemme slog Mainz med 2-1.

Den sejr holder ”die Schwarz-gelben“ inde i mesterskabskampen, men man må dog sige, at det er tippet over til Bayerns fordel.

Dortmund kan nok ikke gøre sig nogle forhåbninger om ”die Meisterschale” medmindre, at de vinder sæsonens fem resterende kampe, og i så fald er de også afhængige af, at Bayern smider point på et eller andet tidspunkt.

Men lige nu skal Lucien Favres drenge sådan set bare tage en kamp ad gangen og hele tiden prøve på at vinde, og så finder vi ud af i, hvordan det i sidste ende kommer til at se ud.

Dortmund har Achraf Hakimi og Lukas Piszczek på skadesbænken.

Bud på startopstillinger:

Freiburg: Schwolow; Stenzel, Schlotterbeck, Heintz, Günter; Abrashi, Höfler; Frantz, Grifo; Haberer, Höler
Borussia Dortmund: Bürki; Wolf, Weigl, Akanji, Diallo; Witsel, Delaney; Sancho, Reus, Guerreiro; Götze

Dom:
Hvis Freiburg rammer dagen, kan de gøre det til en yderst spændende kamp, men vi tror på, at Dortmund med endnu en 2-1 sejr kan fortsætte deres titeljagt.

Se highlights fra sidste uges runde i Bundesligaen

You may also like
Kaiserslautern, Optakt
Optakt: Kaiserslautern – Dynamo Dresden – Kaiserslautern øjner mulighed for oprykning til 2. Bundesliga mod slagent Dresden-mandskab
1. FC Kaiserslautern, Relegation
Relegation til 2. Bundesliga: Dynamo Dresden mod Kaiserslautern
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt
Optakt: Hertha BSC – Hamburger SV: Relegationskamp med alt på spil
HSV, Hamburger SV, Mikkel Kaufmann, 2. Bundesliga
Optakt til 34. runde af 2. Bundesliga: Hvem følger Schalke op i Bundesligaen?