bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt og spiltips runde 22: Mulig trænerfyring, vigtigt topopgør og oprykningskamp i 2. Bundesliga

Optakt og spiltips runde 22: Mulig trænerfyring, vigtigt topopgør og oprykningskamp i 2. Bundesliga

Optakt, HSV

Som sædvanlig er der i Bundesligaen både spænding i toppen og bunden af rækken, og vi har derfor endnu en vigtig spillerunde i gang, hvor der er dyrebare point på spil. Udover det har vi denne weekend også fundet plads til at skrive om opgøret fra 2. Bundesliga mellem Heidenheim og traditionsklubben HSV, hvor sidstnævnte kæmper for at holde kursen tilbage mod ”Erste Liga”.

 

Optakt: 1. FC Heidenheim – Hamburger SV: Direkte oprykningsduel

Spillested: Voith-Arena
Dommer: Winkmann
Kamptidspunkt: Lørdag 13:00

Vi har i denne uge inkluderet opgøret mellem Heidenheim og HSV til vores optaktsprogram, fordi der er tale om et regulært topbrag i 2. Bundesliga. Vi har det svært ved at gøre andet end at udråbe HSV til små favoritter, men Heidenheim på udebane bliver bestemt ikke nogen let opgave for die Rothosen.

Det er nok til manges overraskelse, at klubben fra den lille by Heidenheim er helt oppe og lege med om de sjoveste placeringer i landets næstbedste række. Heidenheim ligger i den aktuelle stilling på 4.-pladsen med samme antal point som Union Berlin på 3.-pladsen, og holdet fik i sidste runde hentet en 2-1 sejr på udebane over Darmstadt.

Hamburger SV fik i mandags lige præcis tilkæmpet sig en 1-0-sejr over Dynamo Dresden, da Lewis Holtby i kampens slutfase fik scoret det vigtige føringsmål, som sikrede HSV de tre point.

Mere eller mindre alt ved Hamburger Sport Verein signalerer Bundesliga. Det er en klub med en kæmpe historie, kæmpe stadion og en kæmpe fanbase, og det kan derfor stadig være svært for mange at fatte, at de i denne sæsoner holder til i den næstbedste række. Men hvis de kan holde fast i de fine takter, de har vist siden Hannes Wolf overtog trænerposten, så går der nok ikke længe før, de igen er at finde i Tysklands fineste fodboldselskab.

Heidenheim-træner Frank Schmidt kan glæde sig over, at han har helt frit råderum til at vælge, hvem han vil bringe i spil til kampen mod HSV. Heidenheim er nemlig hverken ramt af skader eller karantæner.

Trænerkollegaen fra HSV Hannes Wolf har derimod anledning til lidt flere hovedbrud. Profiler som Jairo Samperio, Douglas Santos, Papadopoulos og Aaron Hunt er skadesramte, mens anfører Gotoku Sakai er spærret, da han afsoner karantæne fra forårspremieren mod Arminia Bielefeld.

Bud på startopstillinger:

Heidenheim:Müller; Busch, Beermann, Mainka, Theuerkauf; Dorsch, Griesbeck, Andrich; Dovedan; Glatzel, Thomalla
HSV: Pollersbeck; Jung, Bates, van Drogelen, Vagnoman; Mangala; Narey, Holtby, Özcan, Jatta; Lassoga

Dom og spiltips:

Det er som nævnt et jævnbyrdigt opgør, der venter på Voith-Arena. Man kunne dog godt tro, at HSV kan køre den hjem på rutinen, hvilket mange af holdets kampe har båret præg af. Faktisk har ”die Rothosen” sjældent set særlig overlegne ud i de mange sejre, de har fået igennem denne sæson. De har været gode til at vinde deres kamp med ét mål til forskel. At HSV kan hive endnu af sådan en slags sejr hjem er ikke noget dumt bud, og vi vælger derfor at sige, at HSV vinder med 2-1.

Spil og odds på topkampen i 2. Bundesliga mellem Heidenheim og HSV 

 

Foto: Alexander Hansen

Optakt: VfB Stuttgart – RB Leipzig: Nederlag og trænerfyring?

Spillested: Mercedes-Benz Arena, Stuttgart
Dommer: Zwayer
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: Stream kampen direkte og se Bundesligaen live her

Det er om top mod bund, når Leipzig lørdag eftermiddag besøger Stuttgart. Dagens hjemmehold er i spillemæssig krise, da deres sidste otte Bundesliga-kampe blot har budt på én enkelt sejr, én uafgjort og seks nederlag. I søndags blev Weinzierls tropper slået med 3-0 af oprykkerne fra Fortuna Düsseldorf.

Dagens kamp kan derfor gå hen og blive en skæbnesvanger en af slagsen for Stuttgart-træner Markus Weinzierl, der ifølge forlydender i den tyske presse får sparket, hvis det bliver til et nederlag for ”die Schwaben”. Der sker på bagkant af, at sportsdirektør Michael Reschke i løbet af ugen er blevet fyret fra sin stilling, og nu kan det ligne, at Markus Weinzierl, der ellers først tiltrådte sin stilling i oktober sidste år, må følge med ud i arbejdsløsheden.

Endnu en trænerfyring vil kun være med at cementere klubbens status som at galehus. Siden den 1. juli 2014 har klubben haft ni forskellige trænere, og klubben er ikke gået igennem en hel sæson uden at fyre en træner siden 2012/13-sæsonen.

Stuttgart har forsøgte på at bygge et mere stabilt fundament op efter deres nedrykning i 2016, men det kan man ikke rigtig sige, at de er lykkes med, og selv om der faktisk har været en vis grad af sportslig succes, så ligner det bare ikke en klub, hvor der er styr på tingene.

Lige nu er de i fare for endnu en nedrykning, selvom de er begunstiget af, at der i Hannover og Nürnberg er to hold, der om muligt er endnu dårligere spilende. ”Die Schwaben” må dog pt. anses som favoritter til ”Relegationsspiel”, og de har derfor brug for at få fat i nogle point.

De får det dog svært mod et Leipzig-hold, der på 4.-pladsen kæmper for at holde de konkurrerende Champions League-bejlere bag sig.

Det kan specielt blive svært at se, hvordan Stuttgart skal score mod en betondefensiv som Leipzigs. I løbet ”Rückrundens” fire første runder har ”die roten Bullen” kun lukket et enkelt mål ind, da de i premieren tabte med 0-1 hjemme til BVB, men ellers har de i deres seneste tre kampe ikke indkasseret nogle mål.

Leipzig er i denne sæsons Bundesliga det hold, der har lukket færreste mål ind, og med et ”clean sheet” i dag kan Leipzig for første gang i deres unge Bundesliga-historie spille tre udekampe i streg uden at indkassere en eneste scoring.

Som om Markus Weinzierl ikke havde nok at stresse over op til lørdagens kamp, så må han forbedrede sin taktik med det in mente, at både Dennis Aogo og Timo Baumgartl sidder ude med skader. Han kan heller ikke tage Nicolas Gonzalez med i truppen, fordi argentineren har karantæne efter et tåbeligt rødt kort i sidste uge, da kampen var længe tabt.

Ralf Rangnicks hold mangler dog også et par folk. Kevin Kampl, Dayot Upamecano og Amadou Haidara sidder ude med skader, mens Konrad Laimer fik sit femte gule kort i sæsonen sidste weekend mod Leipzig, hvilket spærrer ham til lørdag eftermiddag.

Bud på startopstillinger:

VfB Stuttgart: Zieler; Beck, Kabak, Kempf, Sosa; Esswein, Ascacibar, Gentner, Zuber; Didavi; Gomez
RB Leipzig: Gulacsi; Klostermann, Konate, Orban, Halstenberg; Sabitzer, Adams, Demme, Forsberg; Poulsen; Werner

Dom og spiltips:

Meget tyder på, at det kan blive en svær kamp for ”die Schwaben”. Med offensive profiler som Esswein, Zuber, Didavi og Mario Gomez, der er vendt tilbage fra karantæner, er det ikke umuligt, at holdet kan finde nøglen til at låse Leipzigs forsvar op. I den anden ende kan det dog godt gå hen og blive en hård nød at knække for Stuttgart, hvis de skal holde Leipzig fra fadet. Stuttgart har i løbet af sæsonen indkasseret 47 mål, hvilket defensivt gør dem til det ringeste hold i Bundesligaen, og opgaven bliver nok ikke lettere af, at Timo Baumgartl ikke kan spille kampen. Vi forudser derfor, at udeholdet vinder med cifrene 3-1, og så bliver det ellers spændende at se, om Markus Weinzierl efterfølgende kan overleve i jobbet.

Odds på kampen mellem Stuttgart og RB Leipzig her.

 

Eintracht Frankfurt – Borussia Mönchengladbach: Topbrag mellem målfarlige mandskaber

Spillested: Commerzbank-Arena, Frankfurt
Dommer: Aytekin
Kamptidspunkt: Søndag 15:30
TV: Stream tysk fodbold direkte og se Bundesligaen live her

Søndag eftermiddag har vi et opgør mellem to af ligaens bedste mandskaber denne sæson. Det er ligaens 5.-plads i form af Eintracht Frankfurt mod 3.-pladsen i form Gladbach.

I sidste weekend spillede Eintracht Frankfurt for første gang i sæsonen 0-0, da de var på besøg hos RB Leipzig. Udover det havde de torsdag også en Europa League-kamp, da de spillede 2-2 Shakhtar Donetsks lånte hjemmebane i Kharkiv, hvilket må siges at være et fint udgangspunkt før returopgøret på torsdag. Også selvomde førte med 2-1 pg var en mand i overtal i det meste af kampen.

Adi Hütters Frankfurt har modsat andre tyske klubber, prioriteret Europa League, og med det stærke hold de har i år, bør de havde en udmærket chance for at nå langt i turneringen. Samtidig bliver de også nød til at vægte den hjemlige liga højt, fordi de i år har en chance for at kvalificere sig til Champions League, og for at holde trit med RB Leipzig og Leverkusen, der i ”Rückrunden” har sneget sig ind som Champions League-aspiranter, kan det godt være, at de bliver nød til at vinde dagens kamp mod ”die Fohlen”. Frankfurt er også fortsat at finde i DFB-Pokalen, så der er nok at se til lige for tiden på Commerzbank-Arena.

I dette forår bliver det spændende at følge, hvor langt ”die Adlern” kan nå i de forskellige turneringer, og om de bliver nødsaget til at nedprioritere nogle af dem.

Gladbach har derimod kun Bundesligaen tilbage at fokusere på, men der har de til gengæld også haft succes.

Det må dog alligevel have været en skuffelse for holdet, da de i sidste weekend tabte med 0-3 på hjemmebane til Hertha BSC. Nederlaget var et stort knæk i klubbens drømme om at blive tyske mestre for første gang siden 1977. Hvis de skal gøre sig forhåbninger om fortsat at holde sig inde i mesterskabskampen, så bliver det nødvendigt at hente tre point søndag eftermiddag.

Mindre end et mesterskab kan dog nok også gøre det for ”die Elf vom Niederrhein”, og holdet ligger altså fortsat særdeles lunt i svinget i kampen om top-4. De har før søndagens kamp ni point ned til modstanderne fra Eintracht Frankfurt, og deres fokus må i første omgang også være at sikre en top-4-placering.

Eintracht er pga. skader uden Abramham, Cetin, Häuser, Stendera, Allan og den tidligere Gladbach-spiller Hrgota til kampen.

Gladbach er heller ikke helt skadesfrie til opgøret, da de både mangler Doucoure og Raffael.

Bud på startopstillinger:

Eintracht Frankfurt: Trapp; Hinterregger, Hasabe, Ndicka; da Costa, Fernandes, Rode, Kostic; Jovic; Haller, Rebic
Gladbach: Sommer; Lang, Ginter, Elvedi, Wendt; Neuhaus, Strobl, Zakaria; Hazard, Stindl, Plea

Dom og spiltips:

Det ligner på papiret en meget jævnbyrdig kamp. Eintracht Frankfurt ligner umiddelbart det hold, der har mest incitament til at gå efter de tre point, specielt hvis Leipzig vinder deres kamp dagen før mod Stuttgart. Gladbach er ikke lige så stærke ude, som de er hjemme, men alligevel er de en svær modstander for ”die Adlern”. Det er svært rigtigtat udpege en favorit til søndagens opgør, og et remis kunne derfor godt være et bud på et udfald af duellen mellem de to tophold. Vores bud lyder på 1-1.  

Spil på kampen Eintracht Frankfurt – Gladbach.

 

Drømmer du om en tur ned til Tyskland for at opleve den fantastiske stemning på lægterne, så tag med på vores forrygende fodboldrejse i påsken, hvor vi blandt andet skal se Gladbach mod RB Leipzig, ligesom vi lægger vejen forbi flere andre fodboldstadion i Tyskland

You may also like
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli
Højdepunkter St Pauli – HSV: Historiens vildeste selvmål?
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane