bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Nürnberg > Optakt og spiltips runde 21: Kellerknaller og ny fjernduel om mesterskabet

Optakt og spiltips runde 21: Kellerknaller og ny fjernduel om mesterskabet

Borussia Dortmund, optakt

Der venter en masse store kampe i toppen og ikke mindst i bunden af Bundesligaen. Dortmund skal på hjemmebane forsøge at udbygge sin føring mod Hoffenheim. Bayern München skal omvendt prøve at indhente noget af det tabte mod ustabile Schalke 04, mens der er lagt op til bundbrag i Hannover, når Nürnberg kommer på besøg. 

 

Borussia Dortmund- TSG 1899 Hoffenheim

Spillested: Signal Iduna Park
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Dommer: Marco Fritz
TV: Stream kampen og se Bundesligaen live her

Efter at have startet vinterpausen ud med to sejre, har Dortmund haft en usædvanlig hård uge med en uafgjort i weekenden mod Frankfurt og derefter exit fra DFB pokal efter straffespark mod Werder Bremen. Holdet skal derfor forsøge at komme tilbage på sporet og udbygge sin føring som nummer et i ligaen på hjemmebane, hvor Dortmund kun har tabt to point i sæsonen.

Der kan forventes en del rotation ovenpå en lang pokalkamp, der tog på kræfterne. Blandt dem der kan komme i spil er Bürki i målet, efter overstået sygdom, mens Delaney har karantæne, hvorfor Dahoud forventes at træde ind på midtbanen. Marco Reus blevet meldt ude af opgøret, så Götze rykkes muligvis ned på hans position, mens der omvendt bliver plads til Alcácer i front. Sancho er også klar efter sygdom, mens Zagadou også så småt er ved at være klar til spilletid igen.

Hoffenheim har fundet en tilværelse i midten af rækken, hvor de kæmper for at hænge fast i top seks, som de lige nu er to point fra efter en periode med blot en enkelt sejr i ni kampe. De kan finde troen på et godt resultat ved, at de er ubesejrede mod Dortmund i to kampe. Første sæsons kamp endte uafgjort, hvilket klubben i denne sæson været eksperter i med otte krydser indtil videre. Seneste kamp endte ligeledes uafgjort hjemme mod Düsseldorf. De mange uafgjorte har vanskeliggjort en top seks, trods det at de er det mest scorende hold udenfor top seks. 

Skulle Nagelsmann satse offensivt kan Szalai starte, mens Amiri og Geiger kan overvejes som otte’ere. Hübner og Bicakcic er sandsynligvis i truppen, hvilket giver mulighed for at gå tilbage til en trebackskæde i forsvaret. De kan derfor erstatte skadesramte Vogt og Adams i forsvaret.

Bud på startopstillinger

Dortmund:  BürkiPiszczek, Weigl, Diallo, HakimiWitsel, DahoudSancho, Götze, Bruun Larsen– Alcacer
Hoffenheim: BaumannBicakcic, Posch, B. HübnerKaderabek, Grillitsch, N. SchulzDemirbay, BittencourtJoelinton, Kramaric

Dom og spiltips

Dortmund har stadig sit første nederlag på hjemmebane til gode og trods midtugens lange kamp, burde der være kvalitet til at overvinde Hoffenheim. Dortmund vinder 2-0.

Tror du på, at Dortmund holder buret rent og vinder 2-0, så får du lige nu odds 12.00.

 

 

foto:www.hannover96.de

Hannover 96 – 1. FC Nürnberg

Spillested: HDI Arena
Kamptidspunkt:Lørdag, kl. 15.30
Dommer: Tobias Welz
TV: Stream kampen og se Bundesligaen live her

Der er lagt op til en nervepirrende bundkamp, når Nürnberg drager mod Nordtyskland i et tæt opgør, hvor begge hold har brug for sejr. Holdene ligger på ligaens to sidste pladser og kun ét point adskiller dem. Der er henholdsvis fire og tre point til Stuttgart på sekstendepladsen, mens der er yderligere tre point op til Augsburg. Lørdagens kamp kan derfor vise sig afgørende for, hvilket hold der kan blive sat i nedrykningskampen.

Hannover på sidstepladsen har ikke fået point siden siden sekstende runde i december, hvor det blev til 1-1 mod Freiburg, mens seneste sejr var i niende november. Det var kun den anden sejr i sæsonen. Meget bedre ser det ikke ud for oprykkerne Nürnberg, der trods uafgjort i sidste runde, ikke har formået at vinde siden en succesfuld september med to sejre – b.la. 2-0 mod Hannover. Heller ikke i midtugens pokalkamp lykkedes det at få tiltrængt succes, da Nürnberg røg ud til HSV.

Begge hold har derfor alt at vinde, hvilket kan spille ind i en nervøs kamp. Spørgsmålet er hvor meget holdene tør satse i risikoen for at blive isoleret i bunden og endnu længere fra en tilværelse som Bundesliga hold i næste sæson.

Hannover har aldrig haft så dårlig pointhøst efter 20 runder, hvilket b.la. skyldes, at de sidste fem hjemmekampe er tabt uden at score et eneste mål. Sker det igen sættes der negativ rekord. Kun Freiburg 2009/10 og Stuttgart 2014/15 har gjort det over seks kampe i træk. Doll kan dog finde optimisme ved, at Hannover er ubesejret i fem hjemmekampe mod Nürnberg.

Doll kan erstatte karantæneramte Schwegler med Bakalorz og kan glæde sig over at Haraguchi er tilbage fra Asian Cup. Han kunne glide ind i startopstillingen. Hverken Wood eller Jonathas har været overbevisende indtil videre, hvilket kan give Weydandt muligheden i angrebet. Doll må undvære Hübers, Maina, Prib, Sarenren, Bazee, Bebouog og Füllkrug.

For Köllner kan Leibold være sin hjernerystelse kvit, mens Bauer kan indtræde i forsvarskæden. Derudover kan Erras eller Rhine være muligheder på midtbanen. Han må undvære Goden, Lippert, Margreitter, Ilicevic og karantæneramte Petrak.

 

Bud på startopstillinger

Hannover 96: EsserKorb, Akpoguma, Anton, AlbornozBakalorz, WalaceN. Müller, HaraguchiWood, Jonathas
1. FC Nürnberg: MatheniaValentini, Mühl, Ewerton, LeiboldLöwenBehrens, PalaciosMisidjan, Matheus PereiraZrelak

Dom og spiltips

Der er lagt op til en tæt og nervøs kamp, hvor begge hold har alt at vinde. Omvendt kan de også risikere at miste terræn til de ovenstående hold og etablere sig i bunden. Kampen er derfor svær at vurdere, da der ikke er en klar favorit. Hannover har ikke vist niveau på hjemmebane, mens Nürnberg kun har fået to point på udebane. Det bliver en målfattig kamp, der meget vel kunne ende uafgjort. Kampen ender 1-1 eller 1-0 til Hannover som svag favorit.

Tror du på, at der bliver scoret under 2,5 mål, så får du lige nu odds 1.80.

 

Bayern München – FC Schalke 04

Spillested: Allianz Arena
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Dommer: Daniel Siebert
TV: Stream kampen og se Bundesligaen live her


Bayern München tager hjemme mod Schalke 04, i en kamp der sætter minderne tilbage til tiderne med Ebbe Sand og kampen om mesterskabet i 2000. Denne gang er der ingen titel på spil for sidste sæsons to bedste hold, men kampen er vigtig for Bayern Münchens målsætning om at holde trit med Dortmund. Holdet er pt. placeret på tredjepladsen á point med Gladbach og har syv point op til Dortmund. 

Efter en svær midtuge kamp mod Hertha, lykkedes det at sejre over Hertha BSC og avancere til næste runde af DFB pokal. Det gav noget tiltrængt oprejsning for sydtyskerne efter et nederlag til Leverkusen, hvilket var symptomatisk for en indtil videre svær sæson. Holdet har allerede indkasseret fire nederlag. Til sammenligning havde holdet efter 20 kampe i sidste sæson, kun haft fem nederlag over de sidste fem sæsoner tilsammen.

Det forventes at Neuer er tilbage i målet ovenpå sidste weekends skadespause, ligesom Robben kan være klar igen. Derudover kan Gnabry, James, Javi Martinez og Boateng alle være kandidater til startelleveren, mens Tolisso er eneste spiller der med sikkerhed er ude med skade.  

Siden 2009 har der været spillet sene lørdagskampe, og tælles tabellen fra det tidspunkt, ligger Schalke sammenlagt i top fire. Samme succes kan man ikke tilskrive holdet denne sæson, hvor holdet ligger på en skuffende tolvteplads og har tabt halvdelen af sine kampe. Det har medført, at der er ni point til top seks og kun syv point til Relegationsspiel. Der er meget der skal gå godt, hvis holdet skal finde tilbage til fordumsstyrke, da holdet er det sjettemindst scorende hold, mens seneste sejr over Bayern München fandt sted i marts 2011.

Harit har været tvivlsom, men kan være kampklar. Anderledes ser det ud for Burgstaller, hvis akillessene driller. Derudover må Tedesco undvære Nübel, der er ude med karantæne efter sit røde kort i sidste runde. Kampen mod Bayern München er den første Bundesligakamp for de Kongeblå, siden den tidligere Schalke-manager Rudi Assauer døde onsdag aften.   

Bud på startopstillinger

Bayern München:  NeuerKimmich, Süle, Hummels, AlabaGoretzka, ThiagoComan, T. Müller, F. RiberyLewandowski
FC Schalke 04: FährmannD. Caligiuri, S. Sané, Nastasic, OczipkaBentaleb, RudyHarit, McKennie, KonoplyankaUth

Dom og spiltips

Schalke kommer til at stå kompakt og lade intiativet være op til Bayern. Spørgsmålet er, om de kan udnytte omstillingerne og dødbolde, som gjorde dem så farlige i sidste sæson. Bayern må anses som favoritter og kan passende vinde i kamp nummer 1000. Hjemmeholdet vinder 3-0.

Tror du på, at Lewandowski scorer på et vilkårligt tidspunkt og vinder 3-0, så får du lige nu odds 10.00.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg