bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Schalke 04 – Augsburg

Optakt: Schalke 04 – Augsburg

Selvom holdene ligger tæt op af hinanden i tabellen, så må Weinzierls drenge dog anses som favoritter til dagens hjemmekamp. Ligaformen er dog ikke helt intakt for “Die Königblau”.

Kampfakta:
Spillested: Veltins-Arena, Gelsenkirchen
Dommer: Kampka
Kamptidspunkt: Søndag 15:30
På TV: Eurosport 2 

Holdnyt:
Schalke:
Efter to gange Gladbach med et nederlag og et uafgjort resultat til følge, kan Schalke se frem til lidt afveksling, når Augsburg søndag eftermiddag lægger vejen forbi Gelsenkirchen.

For Weinzierl er der dømt gensyn med den klub, som han havde så stor succes med og førte i Europa. Noget af den succes kunne han godt bruge i Schalke, hvor holdet inden denne runde er placeret på en skuffende 13. plads – et enkelt point efter dagens modstander.

Selvom der inden sæsonen var enighed om, at Schalke stod foran en genopbygning, så har sæsonen alligevel været langt under forventning, og med et nederlag søndag samt europæisk exit torsdag så kan Weinzierl være færdig før det hele egentlig begyndte.

Holdet fra Ruhr må undvære Coke, Baba, Naldo, Uchida og Embolo.

Augsburg:
Gæsterne kommer med selvtillid i bagagen efter det først blev til en sejr over Darmstadt og senest point hjemme mod RB Leipzig.

Baum har stille og roligt ført sine tropper væk fra bunden, og selvom der kun er fem point ned til HSV på Relegationspladsen, så virker det til, at der er så meget substans i sydtyskerne, at de ikke for alvor bør komme i fare.

Til kampen mod Schalke må de undvære Callsen-Bracker, Framberger, Baier, Caiuby og Finnbogasson. Det store spørgsmål er, hvorvidt Baum holder fast i sit tremands forsvar som mod Leipzig, eller om han går tilbage til en fireback kæde.

Karantæner:
Schalke: Ingen
Augsburg:
Ingen

Bud på startopstillinger:
Schalke: Fährmann – Höwedes, Badstuber, Nastasic, Kolasinac – Geis – Schöpf, Goretzka, D. Caligiuri – G. Burgstaller, Huntelaar
Augsburg:
Hitz – Verhaegh, Danso, Hinteregger, Stafylidis – Moravek, Kohr – Koo, Halil Altintop, Ji – Bobadilla

Vidste du, at…:
Denne sæson er den dårligste fra Schalkes siden 1998/99. Den gang havde de kun 24 point efter 23 kampe.

Dom:
Schalke er et hold i stimer og efter et par kampe uden sejr, ville det ikke undre, hvis de igen kom tilbage på sporet. 3-1 til hjemmeholdet.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund