bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – SC Freiburg: Streich is back

Optakt – SC Freiburg: Streich is back

Sidste sæson:
Nummer 1 i 2. Bundesliga

Efter nedrykningen til den næstbedste række og med afgang af et par profiler som Bürki, Sorg, Mehmedi og Darida, var det lagt fra givet på forhånd, at Freiburg skulle tage den direkte vej tilbage. Men Klubben agerede flot på transfermarkedet og hentede blandt andet Nils Petersen og Vincenzo Grifo til. Førstnævnte blev topscorer med 21 mål, mens Grifo imponerede stort med 14 mål og 11 assists.

Holdet spillede noget af det underholdende fodbold, som vi kender under træner Streich. Det var det hold, der scorede klar flest mål i ligaen, og så gjorde det knap så meget, at forsvaret lukkede 39 mål ind i den anden ende.

I en lidt rodet udgave af 2. Bundesligaen var Freiburg det klar mest stabile hold, og de kunne derfor relativt tidlige fejre en fuldt fortjent oprykning.

Transfers:
Klubben har ikke ligget på den lade side, efter oprykningen kom i hus. Otte nye spillere er hentet til, hvor særligt Caglar Söyüncü springer i øjnene. Den tyveårige midterforsvar er hentet i tyrkisk fodbold, for knap 20 millioner danske kroner. Han er lidt et ubeskrevet blad, men han skal forsøge at stabilisere Freiburgs defensiv.

Ellers er det primært – og ganske fornuftigt – unge spillere fra Tysklands næstbedste liga, som Streich har peget på. Onur Bolut er kommet til fra Bochum, Gulde er hentet i Karlsruher og målmand Gikiewicz er hentet i Braunschweig.

Derudover har man også fundet Meffert og Haberer i henholdsvis Leverkusen og Hoffenheim. Særligt Haberer er en spændende spiller, der sagtens kan blive spændene at følge i den kommende sæson.

Freiburg har altså handlet fornuftigt ind til bagkæden, men det har også været nødvendigt. Christopher Jullien er smuttet til Toulouse, Mitrovic er skiftet til Gent og endelig er Höhn skiftet til ligarivalerne fra Darmstadt.

Derudover er der en lang række spillere, hvis kontrakter klubben har valgt at løbe ud, men i det store hele, har Freiburg holdt godt fat i stammen.

Styrket/svækket: Styrket

Denne sæson:
Der er som regel en af to ting, der skal lykkes for en oprykker, hvis ikke det skal blive til nedrykning med det samme. Et godt forsvar og/eller en angriber med garant for mål. I sidste sæson havde eksempelvis Darmstadt Wagner i front, mens Ingolstadt lukkede meget få mål ind.

Hos Freiburg kan man på deres vegne godt være lidt bekymrede for defensiven. Den var ikke altid overbevisende i 2. Bundesliga, og det er en masse uprøvede kræfter, der nu skal få det til at fungere i Bundesligaen.

Offensiven er der til gengæld ikke grund til at bekymre sig alt for meget om. Nils Petersen har altid lavet mål og kommer også til at gøre det i år. Hvorvidt Grifo kan lægge yderlige på, er endnu uvist, men i Streich har han om ikke andet en træner, der genre vil spille offensivt, og som regel giver sine spillere lang snor.

Streich må generelt siges at være nøgle til overlevelse. Han tog turen med ned i 2. Bundesliga trods interesse fra andre klubber. Han er ekspert i at få unge spillere til at fungere, men han skal måske forsøge at begrænse sig selv lidt mere rent offensivt. Klubben har et relativt svært startprogram, og de skulle meget gerne rage et par point til sig allerede i begyndelsen af sæsonen, hvis ikke de vil blive fanget i bunden.

De kommer formentlig til at ligge i den nederste halvdel, men holdet er til at undgå nedrykning.

Bud på placering: 14-18

Bud på idealopstilling: 5-3-2
Schwolow – Stenzel, Gulde, Torrejon, Kempf, Günter – Frantz, Abrashi, Griefo – Niederlechner, Petersen

Hold øje med – Nils Petersen
Angriberen der blev delt topscorer ved OL, er en god, klassik Bundesliga angriber. Det er ikke altid videre spektakulært, det han foretager sig, men for et angrebslystent Freiburg-hold bør han være god for plus ti mål på en sæson. Også en af de ældre på et ungt mandskab, så hans Bundesligarutine bliver vigtig for holdet.

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München