bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – FC Köln: Tilbage til storhed

Optakt – FC Köln: Tilbage til storhed

Sidste sæson

Nummer 9 i Bundesligaen

De er en af Tysklands store, stolte traditionsklubber, men det er gået gevaldigt ned ad bakke for FC Köln de senere år. Alligevel virker det som om, at de stolte gedebukke endelig har fået styr på sig selv.

I hvert fald blev det til en niendeplads i Bundesligaen i sidste sæson – det er Kölns bedste placering siden 1992. Flere spillere på holdet gjorde en rigtig fin figur i Kölns kamp for at genvinde sin status i tysk fodbold. I offensiven nettede Anthony Modeste femten gange i ligaen. Det er mere end hver tredje af Kölns mål.

Også i defensiven blev der vist gode takter. Især venstrebacken Jonas Hector viste rigtig gode takter og bliver af Bundesliga-iagttagere betragtet som en af Kölns bedste spillere i sidste sæson.

Transfers
Det har været et forholdsvis stille transfervindue i Köln. Mest bemærkelsesværdig er klubbens salg af midtbanespilleren Yannick Gerhardt til Wolfsburg. Også Kevin Vogt har taget sin afsked.

Dermed har Köln sagt farvel til to midtbanespillere, men har de så erstattet dem?

Indtil nu har Kölns eneste indkøb til den centrale midtbane været den tidligere Schalke-spiller Marco Höger. Han skal nok gøre det godt, men spørgsmålet er, om han kan løfte arven efter Yannick Gerhardt.

Foruden Marco Höger har Köln hentet Sehrou Guirassy i Lille, Konstantin Rausch i Darmstadt og Artjoms Rudnevs i Hamburger SV.

Styrket/svækket: Status quo

Denne sæson
Nok er Yannick Gerhardt væk, men Köln har stadig flere vigtige spillere i stalden. Jonas Hector har for nylig forlænget sin kontrakt, så han nu bliver i Köln til 2021. Han ser til gengæld ud til i højere grad at skulle indtage den defensive midtbane. Modeste er stadig klar i offensiven.

Netop Modeste kan komme til at spille en afgørende rolle. Sammenlignet med andre Bundesliga-klubber holdt Kölns forsvar faktisk nogenlunde tæt i sidste sæson, hvor de kun lukkede 42 mål ind. Det kniber til gengæld lidt i offensiven, hvor der kun blev scoret 38 mål i sidste sæson.

Som nævnt blev mere end hver tredje mål scoret af Modeste, og derfor er Köln dybt afhængige af, at han kan blive ved med at banke mål ind – ellers kan Köln virkelig komme i problemer. Det skal han nu nok kunne klare, og der er ikke meget, der tyder på, at drengene fra Rhinen ikke kan holde sig ovenvande. Hvem ved; hvis de virkelig leverer varen, kan den måske endda stå på europæisk fodbold næste år.

Bud på placering
7-11

Bud på idealopstilling
4-4-2

Horn
Sørensen – Heintz – Maroh – Rausch
Risse – Höger – Hector – Bittencourt
Modeste – Guirassy

Hold øje med – Leonardo Bittencourt
Du skal selvfølgelig holde øje med Frederik Sørensen, fordi han er dansker. Men det er næsten lidt vigtigere, at du holder øje med unge Leonardo Bittencourt.

Engang var den unge venstre wing udset til at være et af de helt store talenter i tysk fodbold. Ganske vidst er gassen gået lidt af ballonen, men Bittencourt skal stadig ses som en vigtig brik i Tysklands fodboldfremtid. Han scorede kun tre gange i sidste sæson, men lur mig, om ikke han har lidt mere i sig end det.

(Foto: Wikipedia Commons)