Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt Runde 8: Indbyrdes møder i toppen af tabellen - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt Runde 8: Indbyrdes møder i toppen af tabellen

Fem point. Så meget adskiller Bundesligaens førerhold Gladbach fra Eintracht Frankfurt på niendepladsen. Stillingen er utrolig tæt, og det er derfor ikke fastsat, hvilke hold der skal kæmpe med i toppen af rækken denne sæson. Denne runde byder på flere møder mellem holdene i rækkens bedre halvdel, hvilket gør, at vi måske bliver lidt klogere på topkampen i Bundesligaen. I den her uge kigger vi opgøret mellem Eintracht Frankfurt og Leverkusen, hvor de to tidligere Brøndby-målmænd Frederik Rønnow og Lukas Hradecky krydser klinger. Vi kigger på kampen mellem Leipzig og Wolfsburg og til sidst opgøret mellem Dortmund og Gladbach.


Optakt og spiltips: Eintracht Frankfurt – Bayer 04 Leverkusen: Frederik Rønnows chance?

Spillested: Commerzbank-Arena, Frankfurt
Dommer: Christian Dingert
Kamptidspunkt: Fredag 20:30
TV: Viaplay

Eintracht Frankfurt var tæt på at tage alle tre point i deres sidste kamp før landskampspausen mod Werder Bremen, men en straffesparksscoring i tillægstiden af Raschicha gjorde, at ”die Adlern” måtte nøjes med 2-2.

Opholdet i det tyske har indtil videre ikke været en dans på roser for den danske målmand Frederik Rønnow. Han kom til Eintracht Frankfurt i sommeren 2018 efter tre enormt succesfulde sæsoner i Brøndby, men i Eintracht har han måtte affinde sig med det meste af tiden at have været andetvalg for Kevin Trapp. Kevin Trapp blev dog for et par uger siden ramt af en skulderskade, der holder ham ude resten af året, og det gør, at Frederik Rønnow får ”Hinrunden” til at bevise sit værd.

Umiddelbart må vi sige, at det bliver svært at slå Kevin Trapp af, da han har stået utrolig godt, siden han vendte tilbage til Frankfurt. Uanset hvad er det her en god mulighed for Rønnow til at vise sig frem, og hvis de kampe, han får nu, ikke bliver en chance for at spille sig ind som førstevalg hos ”die Adlern”, så er det i hvert fald en god mulighed for at gøre sig bemærket for andre klubber.

Udover Kevin Trapp må Eintracht Frankfurt denne fredag også undvære Jonathan de Guzman, Marco Russ og Stendera grundet skader.

I sidste runde spillede Leverkusen 1-1 mod RB Leipzig.

I ugens løb er Leverkusens guldfugl Kai Havertz blevet nomineret til ”Golden Boy”-prisen, som uddeles til Europas bedste unge spiller, og Leverkusen-spiller ligner umiddelbart ikke noget helt dumt bud på en vinder.

Han har imponeret og vist lovende takter siden førsteholdsdebuten i 2017, men specielt i løbet af det sidste halve år er han virkelig begyndt at vise noget helt ekstraordinært. Det varer nok ikke længe, før Leverkusen må slippe Kai Havertz, og når de gør det, må det forventes at blive gjort for et stort beløb.

Til fredagens kamp forventes det, at Lucas Alario er klar til igen at indgå i startopstillingen efter sin skade, men til gengæld må ”die Werkself” se bort fra Charles Aranguiz.

Bud på startopstillinger:

Eintracht Frankfurt: Rønnow; Toure, Hasebe, Hinteregger; da Costa, Sow, Fernandes, Rode, Kostic; Dost, Silva
Bayer Leverkusen: Hradecky; Tah, S. Bender, Wendell; Baumgartlinger, Demirbay; L. Bender, Havertz, Amiri, Volland, Alario

Dom:

Der er tale om to hold i nogenlunde form, men heller ikke i sprudlende form. Leverkusen er lidt bedre end Frankfurt, men Eintracht spiller på hjemmebane. Umiddelbart kunne det her godt ligne en kamp, der bliver uafgjort. 1-1.

RB Leipzig

Foto: dierotenbullen.com

Optakt og spiltips: RB Leipzig – VfL Wolfsburg: Er Leipzig stadig en „dark horse“?

Spillested: Red Bull Arena
Dommer: Deniz Aytekin
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: TV3 MAX

Før landskampspausen spillede Leipzig 1-1 mod Leverkusen.

Med pointtab i de seneste to runder inklusiv en ydmygelse på hjemmebane mod Schalke er Leipzig røget ned på femtepladsen i tabellen. Stillingen er utrolig tæt i toppen af tabellen, og situationen for Leipzig er heller ikke værre end, at der kun er to point op til førstepladsen. Alligevel er der ikke tvivl om, at hvis Leipzig skal kæmpe med om mesterskabet i denne sæson, så har de ikke råd til en mange flere dumme pointtab. Derfor bliver de også nød til at vinde lørdagens eftermiddagskamp mod Wolfsburg.

Nagelsmann er lidt hårdt ramt af skader til lørdagens kamp, da han må undvære Adams, Patrik Schick, Hannes Wolf, Konaté og Ampadu.

Med en hjemmebanesejr på 1-0 over Union Berlin i sidste runde indtager Wolfsburg Bundesligaens 2.-plads før lørdagens udekamp mod Leipzig.

Wolfsburgs kampprogram har indtil videre ikke budt på de sværeste modstandere. Det skal ikke tage noget fra, at holdet har fået en flot start, men det gør dog også, at vi ikke kan være helt sikre på, hvor stærke ”die Wölfe” er. Der er ingen tvivl om, at Wolfsburg har et spændende hold, og lørdagens kamp bliver den første test for Oliver Glasners Wolfsburg-hold mod et rigtigt tophold.

Pervan må endnu en gang vogte Wolfsburg-målet, da den belgiske førstemålmand Koen Casteels fortsat sidder ude med en skade. Camacho, Daniel Ginczek, Mehmedi, Paulo Otavio og Xavier Schlager kommer heller ikke i spil til lørdagens kamp pga. skader.

Bud på startopstillinger:

RB Leipzig: Gulacsi; Mukiele, Upamecano, Orban; Klostermann, Sabitzer, Laimer, Nkunku, Halstenberg; Poulsen, Werner
Wolfsburg: Pervan; Knoche, Bruma, Tisserand; William, Arnold, Guilavogui, Roussillon; Klaus, Brekalo; Weghorst

Dom:

Får Leipzig gang i sine to angribere, bør der vente en forholdsvis komfortabel sejr forude. 2-0 til hjemmeholdet

Foto: bulibold

 

Optakt Borussia Dortmund – Gladbach: Hvem er det stærkeste Borussia?

Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Dommer: Sascha Stegemann
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
TV: TV3 Sport

For tredje spillerunde i streg spillede Dortmund 2-2, da et sent mål fra Freiburg gjorde, at Dortmund måtte dele point med sydtyskerne.

Et nærmest helt ”bayernsk” sommertransfervindue, hvor Borussia Dortmund hentede profil efter profil fra de andre Bundesliga-klubber, gav store forventninger til denne sæsons Dortmund-hold. Indtil videre har de dog ikke kunne leve op til disse forventninger, og før dagens kamp ligger de på 8.-pladsen, mens det er dagens modstander fra Gladbach, der fører Bundesligaen.

Løbet er dog på ingen måde kørt for ”die Schwarz-gelben”. Det er nemlig ikke mere end fire point, der adskiller dem og Gladbach, og hvis Dortmund snart begynder at finde storspillet frem, så bør de bestemt stadig have en chance for at kæmpe med om ”die Meisterschale”.

Det helt store problem indtil videre har ligesom sidste sæson uden tvivl været defensiven. Offensiven har faktisk fungeret ganske fint for Dortmund, der har scoret nitten mål indtil videre, hvilket kun Bayern kan slå, men de har til gengæld lukket elleve mål, hvilket er det dårligste af holdene i den bedste halvdel. Det er altså defensiven, der skal strammes op for, hvis Dortmund skal være førsteudfordrer til Bayerns trone.

Til lørdagens aftenkamp mangler Dortmund Paco Alcácer og Lukasz Piszczek.

Borussia Mönchengladbach gik på landskampspause som ”Spitzenreiter”, da de i sidste runde på hjemmebane slog Augsburg med 5-1.

Efter en lidt hakkende start har Gladbach virkelig fået smag for at lave mål, og ”die Fohlen” har scoret ti mål i deres seneste tre kampe. Det virker som om, at de er superform lige nu, og selvom de spiller på udebane i lørdagens aftenbrag, så kan man godt blive lidt nervøs på Dortmunds vegne, når man ser, hvad det er, deres halvsløje defensiv skal op imod.

Marco Rose har bragt en enorm spilleglæde ind i Gladbach-holdet, og det kan godt blive en udfordring til aftenens kamp for Dortmund.

Gladbach må til ”Das Borussenduell” undvære Tobias Strobl, Mathias Ginter, Fabian Johnson og Ibrahim Traore.

Bud på startopstillinger:

Borussia Dortmund: Bürki; Hakimi, Akanji, Hummels, Guerreiro; Witsel, Delaney; Sancho, Reus, T. Hazard; Götze
Gladbach: Sommer; Jantschke, Elvedi, Bensebaini, Wendt; Kramer, Benes, Zakaria; Hermann, Plea, Thuram

Dom:

Det er en kamp, der er svær at spå om. Hvis vi kigger på formbarometeret, er Gladbach favoritter, men Dortmund er hjemmeholdet, og mon ikke også de er bevidste om, at de snart har brug for at få gang i pointkontoen, hvis de skal holde sig inde i mesterskabskampen. Dortmund har mere rutine med at spille på det her niveau, og vi tror, at de vinder 2-1.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg