Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt til runde 26 i 2. Bundesliga – Ny træner i Schalke, Dresden mod Pauli og sidste chance til HSV - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Nürnberg > Optakt til runde 26 i 2. Bundesliga – Ny træner i Schalke, Dresden mod Pauli og sidste chance til HSV
2. Bundesliga, højdepunkter

Der er ni runder tilbage i den næstbedste tyske række, hvor topstriden om de to direkte oprykningspladser fortsat er helt åben. Darmstadt, Werder Bremen og St Pauli ser ud til at skulle fordele de tre pladser mellem sig, mens Nürnberg, HSV og Schalke skal håbe på, at de tre øverste dummer sig.
I bunden er Dynamo Dresden kommet i fedtefadet. To points i de seneste fem kampe har sendt Dynamoerne ned på den 16. plads, der udløser to ”Relegationsspiele” mod nummer 3 fra 3. Liga.

 

Darmstadt 98-SV Sandhausen

I et af de to opgør, der spilles fredag aften tager ligaens nummer to Darmstadt imod Sandhausen i et opgør, der måske kan blive mere spændende end tabellen fortæller. Darmstadt har vundet deres seneste to kampe med blot ét mål mens Sandhausen via en flot stime på seks kampe uden nederlag er klatret op på 14. pladsen.
Bulibolds tip: Darmstadt 98-SV Sandhausen 1-1

Hansa Rostock-Holstein Kiel

Fredagens andet opgør i 2. Bundesliga er en Ostsee duel mellem ”Die Storche” fra Kiel og ”Die Koggen” fra Rostock. Hansa vandt en flot 4-3 sejr ude over Schalke, mens Kiel tabte med tilsvarende cifre hjemme mod Paderborn. Hansa er nødt til at vinde for at holde Dresden bag sig, mens Kiel ligger på en noget mere betryggende 11. plads, så motivationen må gøre forskellen.
Bulibolds tip: Hansa Rostock-Holstein Kiel 3-2

HSV-Erzgebirge Aue

Tidligt lørdag eftermiddag tager HSV imod Aue, i hvad der ligner sidste chance for begge mandskaber. HSV, der netop kommer fra et nederlag i ”semi-topkampen” mod Nürnberg, har dummet sig for ofte i den her sæson. ”Die Rothosen” har seks point op til bysbørnene fra St Pauli på 3. pladsen og må vel ikke tabe i resten af sæsonen, hvis håbet om oprykning skal bevares. Aue har med syv point op til Dresden ca. samme problem og skal vinde for at holde liv i det spinkle håb om at klare skærene.
Bulibold tipper: 1-1

SC Paderborn 07-Fortuna Düsseldorf

I lørdagens andet opgør spiller Paderborn hjemme på Benteler-Arena mod Düsseldorf. Hjemmeholdet kan hverken nå det ene eller det andet, hvorimod Düsseldorf med en sejr kan tage et stort skridt imod overlevelse.
Bulibold tipper Sc Paderborn 07-Fortuna Düsseldorf 1-3

 

SG Dynamo Dresden-St Pauli

Så er vi kommet til lørdagens ”Knüller” i 2. Bundesliga, som faktisk kan vise sig at være to kampe i en. På banen skal Dynamo se, om de kan vende den negative formkurve. Klubben har kun hentet ét point i de sidste fem kampe mens St. Pauli skal se, om de kan undgå de dumme nederlag, som har gjort, at klubben er dumpet ned på 3. pladsen. St. Paulis danske islæt Simon Makienok har åbenbart ramt topformen på det helt rigtige tidspunkt. Den lange dansker er gledet ind i startopstillingen og er stille og roligt ved at blive kultfigur hos St Paulis fans. Det skyldes ikke mindst scoringerne i kampene mod HSV, men bestemt også, at han nu scorer mod andre hold. Senest i weekenden, hvor han scorede St. Paulis tredje mål mod Karlsruhe.
På tilskuerpladserne gælder det kampen mellem Dynamo tilhængerne, der tidligere har haft store problemer med højreradikale grupper i fan-miljøet. Tidligere kunne man ofte høre ”abelyde”, når modstanderne havde afrikanere på holdet, ligesom dele af Dresden tilhængerne sang en sang om at bygge en U-Bahn fra Jerusalem til Auschwitz.
Udeholdet St Pauli er derimod kendt for at have sine fangrupperinger helt ude på den politiske venstrefløj. Både de og klubben deltager aktivt i kampen mod højre-radikalitet mod racisme og mod vold. Det sidste skal nok tages med et gran salt. Der har i hvert fald ofte været slagsmål mellem St Paulis og Dynamos fans. og det er langt fra altid Dynamoerne, der starter. Under alle omstændigheder så er der lagt i kakkelovnen til et højdramatisk opgør på Rudolf Harbig-Stadion eller Glückgas Stadion, som det jo hedder i disse moderne tider.
Bulibold tipper SG Dynamo Dresden-FC St Pauli 1-2

 

FC Heidenheim-Werder Bremen

I lørdagens sene opgør tager Heidenheim imod Werder, der i runden har den fordel, at kunne se konkurrenternes resultater, inden de selv går på banen. Heidenheim er otte point efter 3. pladsen, men kan selvfølgelig sørge for at hullet op til Bremen bliver formindsket. Det er et opgør mellem ligaens næstbedste hjemmehold mod det bedste udehold, og det er bestemt et, der kan gå begge veje.
Bulibold tipper FC Heidenheim-Werder Bremen 1-2

 

Karlsruher SC-SSV Jahn Regensburg

I det første af søndagens tre opgør tager Karlsruhe mod Regensburg. Dette er nok weekendens mest ligegyldige kamp, da ingen af holdene kan nå noget som helst. Skal man tage de dystre briller på, så vil taberen måske ikke være endegyldigt ude af nedrykningskampen.
Bulibold tipper Karlsruher SC- SSV Jahn Regensburg 1-1

 

Hannover 96- 1. FC Nürnberg

Der er en smule mere på spil i søndagens andet opgør, hvor Nürnberg gæster HDI-Arena i Hannover.
Hannovers tre seneste kampe er et fint billede på, hvor svært det er at spille ”oddset”, når man som jeg har en svaghed for Tysklands 2. Bundesliga. 96´erne slog overbevisende St Pauli ude med 3-0. Den sejr blev fulgt op af en 2-0 sejr hjemme over Kiel, mens man i den seneste runde pludselig tabte 1-3 til Sandhausen. Hannover har vel brug for yderligere to sejre for at være sikre på at forny billetten til 2. Bundesliga mens Nürnberg skal vinde nogle flere kampe, hvis de vil spille med om oprykningen.
Bulibold tipper Hannover 96-1. FC Nürnberg 1-1

 

FC Ingolstadt-Schalke 04

I rundens sidste opgør tager bundproppen Ingolstadt mod Schalke, der efter sidste rundes nederlag mod Hansa Rostock mistede tålmodigheden med Grammozis og i stedet har lagt alle æggene i klublegenden Mike Büskens kurv. Dette er en kamp, som Schalke bare skal vinde, hvis de vil mere end at have 2. Bundesligas ”Torschutzenkönig” i form af Simon Terode, der faktisk noterede sig for et hattrick i sidste rundes nederlag.
Bulibold tipper FC Ingolstadt-Schalke 04 0-3

 

3. Liga

Lad mig slutte af med et par ord om den 3. bedste række. Her er Magdeburg gået i udbrud og ligner en suveræn vinder af ligaen.
Hvem der skal følge med op i 2. Bundesliga er lige nu et hundeslagsmål mellem 1. FC Kaiserslautern, Eintracht Braunschweig og 1. FC Saarbrücken. På de følgende pladser ligger 1860 München og Waldhof Mannheim klar til at udnytte evt. formkriser hos topholdene. Uanset, så bliver det nogle fede hold, der i næste sæson skal spille med i 2. Bundesliga.

Få spiltips til tysk fodbold hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?